[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Trochę przemyśleń po miesiącu diety ketogenicznej i 5 miesięcy redukcji łącznie. Byłem na początku na diecie, która oględnie pisząc z perspektywy czasu nie była najrozsądniejsza i dopiero po czasie przejrzałem na oczy. Aczkolwiek była skuteczna. Miałem niebezpiecznie nisko tłuszcze i wysoko węgle i białko w wyniku czego adaptacja do keto [...]
Produkty o duzej zawartosci bialka to pzrecietnie produkty zawierajace20-25% bialka jedynym wyjatkiem jest bialko soji zawiera ona 50%ale jest ono b.slabo przyswajalne dlategos ie go nie poleca:a tak no to: JAJKA w 100g 13% w 200 masz juz 26% SERY pomijajac nasycone tluszce tez ok 25% bialka TWAROGI najlepiej chude zwykly twaróg chudy zawiera ok [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Wszystkie fermentowane produkty mleczne są bardzo wartościowe i zdrowe, nie opieraj jednak diety na jogurcie jako głównym źródle białka. Jak napisal Rodic urozmiacaj dietę jedz mięso, ryby, jajka, sery Śniadanie które jadasz jest ok ale myślę, że cała dieta lekko kuleje choć mogę się mylić Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-03-31 18:17:23
[...] w domu. Kolacja to nabiał/ryba, czy na co makro pozwala. Jak nie lubisz twarogu, to go nie jedz - nawet uszlachetnionego odżywką. Można zjeść mozarellę, dodawać do potraw sery dojrzewające. Do posiłków, jako deser możesz sobie dodać owoce/kostkę czekolady/orzechy. U mnie takie śniadanie, jak Ty jesz - nie sprawdza się - zanim dojadę do pracy - [...]
[...] jesli chodzi o produkty zywieniowe duzo bialka mają ryby(tunczyk, flądra), ser twarogowy (najlepiej chudy zeby sie nie zatluszczac), polecam tez szynke z indyka i sery wędzone ewentualnie piersi z kurczaka nie przesadzaj z białkiem, u ludzi szczuplych nadmierne spozycie bez oslony węglowodanowej moze prowadzic do utraty masy ciała [...]
Grill elektryczny to cudo nie AGD ;) Ja grilluje wszystko - mięsko i rybki oczywiście, warzywa (grillowane warzywa z sosem czosnkowym - niebo w gębie), kanapki, sery (grecki halumi wymiata) itd. Ogólnie jak nie mam pomysłu na obiad to rzucam półprodukty na obiad i jakoś wychodzi :D
[...] białek, laktozy, związków wapnia i fosforu, kwasów organicznych i witamin. Według Bednarskiego (2001), do serwatki przechodzi 50–60% suchej masy mleka przerabianego na sery, w tym ponad 96% laktozy. Szczególnie istotnym zjawiskiem jest wysoki stopień migracji białek serwatkowych (albumin i globulin), wynoszący około 95%.” (Źródło: Produkty [...]
[...] warto dodawać do swojej diety i urozmaicać ją w ten sposób. Do produktów nabiałowych zaliczyć można: - twarogi, - serki wiejskie, - jogurty, kefir, maślanka, - mleko, - sery żółte, - mozzarella, - feta. Wszystkie te produkty mają różne ilości białka, tłuszczów, czy wapnia. Dlatego też warto wiedzieć, jakie spożywać. Wśród źródeł wapnia [...]
[...] traci przydatność do spożycia, to jest to tzw. termin przydatności do spożycia. Mamy z nim do czynienia w przypadku żywności nietrwałej, łatwo psującej się, np. jogurty, sery. Data powinna być poprzedzona określeniem „należy spożyć do:". Kreatyna nie należy do produktów, które łatwo mogą ulec zepsuciu. Szczególnie w sytuacji, gdy jest [...]
[...] cielęcina, dziczyzna), - podroby (serca, żołądki, wątróbka), - ryby (wszystkie świeże i mrożone, najlepiej, aby nie były hodowlane), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jajka (kurze, przepiórcze, strusie), - produkty roślinne (ciecierzyca, soja, soczewica, fasola). Nie każdy jednak ma czas i [...]
[...] i białka (np. brązowy ryż z piersią kurczaka). Lub komponujesz sobie jakieś sam: Przykładowe źródła białka: pierś kurczaka, indyka tuńczyk białka jajek chudy twaróg chude sery Przykłady wglowodanów złożonych: ciemny ryż kasza ziemniaki ciemne pieczywo Aha - no i jeszcze po treningu możesz sobie wypić jakieś multiwitaminy (najlepiej A, C, E z [...]
orzechy, wątróbka, sery, pestki dyni, fasola, wołowina, mięso drobiowe Cynk oprócz tego, że ma wpływ na ładny wygląd skóry, to jeszcze odpowiada za "jasność" myśli i zdolność kojarzenia No i także słuch i płodność Nie mam pojęcia ile kosztują tabs. z cynkiem, ale pasta cynkowa to wydatek groszowy - rzędu jakiś 2 zł. Ładnie goi syfki - [...]