[...] partia mięśniowa i może okazać się, że do diety trzeba będzie co nieco dołożyć bo ich trening będzie ciężki i regeneracja też może zwiększyć zapotrzebowanie na poszczególne makroskładniki. Co do spadków w bicepsach to nie spodziewałbym się w nim jakichś widocznych spadków to mała partia mięśniowa i niewiele jej trzeba żeby utrzymać w niej [...]
[...] partia mięśniowa i może okazać się, że do diety trzeba będzie co nieco dołożyć bo ich trening będzie ciężki i regeneracja też może zwiększyć zapotrzebowanie na poszczególne makroskładniki. Co do spadków w bicepsach to nie spodziewałbym się w nim jakichś widocznych spadków to mała partia mięśniowa i niewiele jej trzeba żeby utrzymać w niej [...]
[...] to redukuj ilość kalorii gdy widzisz, że waga przez 2-3 dni nie spada wtedy zredukuj kalorie o około 200. Zapewne wiesz jak ważne jest rozbicie kalorii na odpowiednie makroskładniki. W trakcie redukcji powinieneś spożywać 2-2,5g białka na każdy kilogram masy ciała w Twoim wypadku to będzie między 145-180g. 30% kalorii jakie dostarczasz [...]
[...] dla Ciebie zerowa odejmij 5% i działaj, aż nie dojdzie do stagancji (nie będziesz schodził z wagi) i wtedy znów odejmij 5% kalorii. W tym wszystkim ważny jest też podział na makroskładniki: 2-2,5g białka na kg masy ciała, minimum 30% kalorii z tłuszczu i reszta z węglowodanów. Do wcześniejszego odejmowania kalorii dodam, że na początku powinieneś [...]
Cześć! W momencie gdy chcesz schudnąć na pierwszy plan wychodzi odżywianie, ponieważ gdy nie unormujesz swojego jedzenia jest wysokie prawdopodobieństwo, że nie schudniesz. Aby unormować swoje żywnie rozpocząłbym od wyliczenia ile kalorii potrzebujesz (1500 kcal może być zdecydowanie zbyt małą ilością). Do wyliczenia ilości kalorii polecam [...]
[...] jesteśmy po kreską. Niestety ale żeby budować masę mięśniową trzeba solidnie jeść i warto do tego podejść w sposób poważny. Czyli liczymy sobie zapotrzebowanie, rozkładamy makroskładniki, układamy sobie jadłospis i tego się trzymamy. Nie ma co ukrywać, że w początkowym okresie utrzymanie diety nie jest łatwe pilnowanie tych wszystkich [...]
[...] prawidłowo zapotrzebowanie kaloryczne: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Następnie odjąć od niego około 300 kcal i podzielić na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Ich źródła z kolei znajdziesz tutaj: - białka: [...]
[...] jest bardzo obszerny temat, najogólniej żeby budować masę mięśniową przydałaby się nadwyżka kaloryczna. Musisz policzyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, dobrać odpowiednio makroskładniki i menu. Dietą w dużej mierze odpowiada za efekty na siłowni. Trening i dieta to nierozerwalne części, które muszą być dopięte jednocześnie. [...]
[...] swój organizm. Niestety nie ma szybkiego rozwiązania. Aby sprawdzić ile powinnaś jeść zachęcam do zerknięcia na poniższy artykuł: Następnie rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
Witaj. Niestety nie, bo same kalorie i makroskładniki to nie wszystko. O ile w przypadku osób młodych i początkujących takie podejście do diety w pierwszej, startowej fazie może "zadziałać" to niestety w kolejnych okresach pracy nad sylwetką (acz raczej bym to nazwała okresem ignorowania zasad), efekty będą dalekie od zamierzonych. Organizm [...]
Witam Praca w trybie zmianowym, nie musi oznaczać rezygnacji z dobrze zbilansowanej diety. Ważne jest jednak by odrzucić przekonania mówiące, że w nocy nie jemy i teorie zgodnie z którymi spożywanie pokarmów po godzinie 18 jest niezdrowe czy niekorzystne dla sylwetki. Praca zmianowa poważnie narusza rytm biologiczny, wymaga takiej samej [...]
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
[...] nie będziesz miał tego dodatniego bilansu no to nic nie zbudujesz mięśni no ale jeżeli wszystko dobrze ułożysz to bierzesz sobie odpowiednią kaloryczność rozłożysz dobrze makroskładniki no i optymalnie dobierzesz bieganie względem tej siłowni co nie no to myślę że w niczym to nie przeszkodzi. Nie wiem jakie tam dystanse biegałeś ale [...]
[...] redukcji przed Tobą. Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie odejmij 200-300kcal i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
[...] dużej aktywności fizycznej w ciągu dnia bardzo ważne będzie odżywianie i regeneracja. Dieta musi być bardzo dobrze ułożona i przestrzegana. To ona będzie nam dawać mikro i makroskładniki, ale jednocześnie będzie nam dostarczać energii na cały dzień nie tylko w pracy, ale i treningowy. A drugi aspekt to regeneracja. Musimy przede wszystkim [...]
[...] - ryba z ryżem. Wymieniać w ten sposób można długo. Wszystko zależy od tego, co dokładnie znajdzie się takim posiłku, jakie będą jego ilości i z jakich źródeł pochodzić będą makroskładniki. Nie jest istotny sposób obróbki, przyprawy, czy zastosowane warzywa. Trzeba więc więcej podstawowych informacji na temat danego posiłku, aby stwierdzić czy [...]
Każde mieso tak samo się nadaje do budowania masy i reduckji to samo z jajami, ryżem, kaszą, jajami czy rybami itp. Liczy się bilans kalorii podział na makroskładniki
[...] jest dieta z nadwyżka kaloryczną. Nie wystarczy po prostu jeść więcej, należy do diety podejść w sposób przemyślany czyli policzyć zapotrzebowanie kaloryczne, rozłożyć makroskładniki, skomponować jadłospis i wcielić w życie. Tylko kompleksowe podejście do treningu i odżywiania może dać nam oczekiwane efekty w postaci zwiększenia masy [...]
[...] Całość należy miksować przy pomocy blendera. Wrzucamy do kubków i do mikrofalówki na około 3-4 minuty. Ja na górę dla podbicia tłuszczu dałem jeszcze 10 g masła migdałowego. Moje makroskładniki prezentują się następująco, to BTW 40/10/40. /SFD/2017/12/28/8695ba979e564a818de4545dd06f531b.jpg
[...] kolegę, to pozwoli Ci pominąć sporo początkowych błędów. Co do suplementacji to wszystko zależy od tego jak realizujesz swoją dietę, jeśli jesteś w stanie wszystkie makroskładniki dostarczyć z diety to na początek nic Ci więcej nie potrzeba. Jeśli nie dajesz rady to podstawa suplementacja jak białko, witaminy, minerały mogą być od samego [...]