jak wprowadzisz zmiany żywieniowe, policzysz zapotrzebowanie na kcal oraz poszczególne makroskładniki to carbo uwzględnisz w diecie, więc niczemu nie będzie to szkodziło, bo będzie zawierało się w Twoim zapotrzebowaniu, a słowami odzywianie leży odpowiedziałeś sobie sam co jest naprawdę przyczyną Twoich problemów, bo nie porcja carbo :-)
[...] zmiany ?, przecież nie mają za dużo tłuszczy, poza tym mam bardzo szybki metabolizm, wiem, że nie jest to profesjonalna dieta, ale przecież spełnia moje dzienne zapotrzebowanie i makroskładniki, bardziej martwi mnie pytanie, czy organizm będzie w stanie przyzwyczajic sie do tak dużych przerw w jedzeniu ? Pozdrawiam Z góry dziękuje za odpowiedzi
Ja znam podstawy ale nie wiem ile kalorii i tak dalej no to jakie znasz podstawy, jak to jest podstawa by znać poziom kalorii minimum:-) pozniej juz bardziej doszczegolowisz sobie diete dzielac poszczegolne ilosci enegrii na makroskladniki zgodnie z zapotrzebowaniem [...]
to nei to samo co twaróg i ma inne makroskładniki, wystarczy porównać w sklepie w tabelkach ze składem, jednak jeżeli wliczysz w bilans jego wartości (ma więcej węglowodanów i mniej białka) to śmiało możesz zajadać
W twoim wieku wystarczy zdrowe odżywianie.Zwracaj uwagę na to jak komponujesz posiłki żeby odpowiednio wybierać makroskładniki. Suplementy czy odżywki na chwilę obecną to marnowanie pieniędzy. Pozdrawiam
Oczywiście, że tak. Przecież energia z niej nie pójdzie w eter. Wrzucaj wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i wyliczy Ci kalorie oraz makroskładniki.
[...] B T W kefir 2,0% tłuszczu - 3,4 2,0 4,7 Kefir 3,1% tłuszczu - 3,0 3,1 4,3 Jogurt nat. 2% tłuszczu 4,3 2,0 6,2 Jeśli liczysz sobie makroskładniki w posiłkach to poprostu policz który najbardziej bedzie pasował do reszty posiłków, ale według mnie to nie ma zbyt większego znaczenia czy zjesz jogurt czy [...]
[...] jest na stronie sklepu, ale wydaje mi się, że taka informacja może być również podana na stronie producenta. Ogólnie, smak sam w sobie nie powinien mieć wpływu na wszystkie makroskładniki, a jedynie na ilość białka w produkcie. Dla przykładu smak czekolady, czy szczególnie podwójnej czekolady będzie miał najmniej białka z uwagi na dodatek kakao. [...]
[...] pomocny będzie ranking, który przygotowaliśmy specjalnie dla Was. https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Odżywki_na_masę_ranking__najlepszy_gainer-a1100.html Białko na pewno się nie zmarnuje, bo zawsze możesz uzupełnić nim posiłkiem, dodając go np. do ryżu lub makaronu. Zawsze może się przydać w ramach uzupełnienia tego makroskładniki w odżywianiu .
A czy białko spożywane na co dzień w potrawach lub węglowodany z ryżu, makaronu , pieczywa złe wpływają na Twój żołądek? To po prostu sproszkowane makroskladniki, nie są szkodliwe i nie powinny powodować żadnych dolegliwości. Szczególnie przy takie porcji, rozumiem ze te 100g gainera osobno od porcji białka 25g do omleta?
Dajcie mu spokój, serio, wy już wszyscy na tym forum macie obsesje co do diet...jogurty smakowe nie bo co? bo troche cukru? co mu se stanie? oglądnijcie sobie WK, JEDZ CO CHCESZ wyglądaj JAK CCHESZ, bo liczą sie makroskładniki, a wy jestescie tutaj po prostu chorzy ;) pozdrawiam
Czy to już strajk? Makroskładniki w ciągu dnia rozkładasz zależnie od diety. Zazwyczaj białko po równo w każdym posiłku, więcej węglowodanów rano i w okolicach okołtreningowych ale to wszystko jest w POSTACH PODWIESZONYCH