Witaj , Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego Wg wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to musisz dołożyć jakies 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Możesz sobie zamieniać produkty, ważne, żeby makroskładniki (B/W/T) się zgadzały i żebyś nie jadł śmieciowego jedzenia. Nic się nie stanie, jak zamiast ryżu zjesz np. kaszę.
Wszystko jest istotne, czyli ogół diety. Każdy aspekt przekłada się na ogólny efekt. Bez wątpienia nie można uogólniać, że tylko kalorie i makroskładniki mają znaczenie.
odzywki...wszystkie.. ...to zwykle uzupelnienie diety w makroskladniki pokarmowe... Pozdrawiam vegas Zmieniony przez - v3gas w dniu 2004-01-24 00:55:06
Najprościej to najedz się:-> Ułóż dietę, rozplanuj posiłki, rozłóż makroskładniki na posiłki względem sposobu żywienia, nie zjadaj wszystkiego w ciągu dnia, zostaw coś na wieczór i po problemie:-D
Wafle ryżowe to przetworzony produkt. Okazyjnie można zjeść,jak nic innego nie masz. Jednak nie warto spożywać ich stałe. Po wyliczeniu zapotrzebowania i ustaleniu celu podziel kcal na makroskładniki: 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów.
Proste. Ustalasz dodatni bilans energetyczny,Obliczasz zapotrzebowanie na makroskładniki,kupujesz zrowe żarcie,ćwiczysz i rośniesz. Jak nie wiesz o czym mówię to zapraszam do lektury tematów podwieszonych:)
Kreatyna (dowolna forma) + Beta Alanina + ewentualnie pre workout (albo pojedyncze składniki typu kofeina, aakg, cytrulina, agmatyna) i suplementy uzupełniające makroskładniki (chyba, że dopinasz dietę w 100% to nie kupuj)
wytrzymałos zmniejsza z tegow zgledy ze wypłukuje mikro i makroskładniki. Picie kawt codzienine nie ma zbyt duzego sensu bo człwiek przywyczaja sie do tej"codziennje" dawki i niewiele ona zmienia naszą diete... wpływ kofiny jest gneralnie spry na redukcje ktkanki tłuszczowej... przyspiesza tetno etc. ja stosuje przed arobami- ale nie [...]
[...] kurczaka, twaróg chudy, tunczyk. Źródla tłuszczu: Oliwa z oliwek extra virgin, tluszcz z zoltek. To tylko przykłady, jest o wiele więcej produktów z których możesz uzyskać makroskładniki świetnej jakości. Kiedy będziesz miał już zapotrzebowanie (obcięte o 500 kcal) bierzesz się za jadłospis. Z cegiełek jakimi są produkty zbuduj sobie posiłki, [...]
Nic dodać nic ująć. Jedz każdego dnia to na co akurat masz ochotę. Byle by mieć na uwadze makroskładniki, kaloryczność, witaminy i minerały oraz stopień przetworzenia produktu :-))
wegle sa szybszym zrodlem energii, natomiast tluszcze sa bardziej energetyczne niz wegle. oba makroskladniki sa potrzebne do prawidlowego rozwoju organizmu, wiec nie staraj sie eliminowac zadnego z nich, tylko dostarczaj je w odpowiednich proporcjach.
[...] manipuluje nią staram się jeść co innego nie codziennie się udaje ale nie wygląda to u mnie tak że jem 5 posiłków przez miesiąc takich samych dzień w dzień. Zawsze trafiam w makroskładniki kalorie muszą się zgadzać jem ok. 3900kcal z czego mam rozłożone na 50%W 30%b 20%T . Temat dieta nie jest mi obcy jednak sterydy to nowy dla mnie temat [...]
[...] Następnie oblicz swoje zapotrzebowanie kalorycznego za pomocą dokładnego wzoru: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Wtedy ustalić należy makroskładniki: 2-2,5g białka, 1,5g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów.
[...] i makroskładników musimy wliczać wszystko, bo jakbyś tak wszystko rozpatrywał, że z nabiału tylko tłuszcz, z płątków tylko węgle, to finalnie żeby przyjąć z nich swoje makroskładniki przekraczałbyś ogólną liczbę kalorii o bardoz dużo, bo w ciągu dnia na pewno się sporo tego nazbiera, to tak samo jak z warzywami, jak jesteś na redukcji i nie [...]
[...] to dołóż sobie z 1000kcal i powinno byc git" nie przesadzasz? Nie każdy chce się zbędnie podlewać tłuszczem... Ja proponuje na początek bardziej bezpieczną ilość kalorii na +, obserwujesz organizm i wtedy stwierdzasz czy jest dobrze czy dorzucasz dalej. ściągnij sobie dziennik posiłków i dopasuj makroskładniki tak aby całość się zgadzała.