nie wiem czy te makroskładniki muszą być zgodne każdego dnia bo zdaża mi się ale też kurcze :( zadko że dostarczam tych 70 g. tluszczy może z 2 dni w tyg.
Policz swoje zapotrzebowanie: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Potem podlicz kcal i makroskładniki w diecie oraz podaj gramaturę produktów ;-) Musli rób sam (owsiane+dodatki) Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-08-07 18:39:40
Jajka jesz a z mięs tylko chude ? Co jest powodem Twojego wyboru ? Przygladałes się jakie daje makroskładniki jajko a jakie chude mięsa ? Czy nie zastanawia Cię różnica w nich ? Więszkość Twoich wątpliwości rozwiali przedmówcy. Urozmaicaj przede wszystkim :D nie wiemc o sie uwziąłes na jajka z platkami owsianymi (pół żartem pół serio ) :D
wiekszosc dietykow nie ma racji to tylko wybieg psychologiczny majacy na celu doporwadznei do zjedenia mniej i tyle jesli masz diete w porzadku (makroskladniki i ilosc kalorii i min 3 posilki dziennie) to o ktorej zjesz ostatni posilek ma niewilekie znacznie Your body is smarter than you and it hates you 'Alternatywna Droga'-Mafia przyszla po [...]
Bilans kaloryczny i makroskładniki liczyć można w skali tygodnia, więc jak najbardziej. Odejmować możesz z tłuszczów (nie mniej niż 1g/kg masy ciała) lub/i węglowodanów.
Nie no dieta jest w miare makroskladniki jako tako zachowuje, moze jakies pompki z guma fitnes na ramionach zeby dodac opor, ekspander czy poporstu kupie ketla i w pakuje ciezar do dipow i pompek nie wiem sam
Wg mnie masz trochę za dużo w pasie jak na 75kg wagi. Może najpierw ujemny bilans i redukcja a dopiero po tym metka? Wrażliwość insulinowa się poprawi i makroskładniki trafią dokładnie tam gdzie trzeba. Przemyśl to.
Możesz jeść wszystko tak naprawdę i nie ma co popadać w paranoję , oczywiście ważne jest z jakich źródłem czerpiemy makroskładniki jednak dieta też ma być smaczna , Dieta to nie tylko ryż kura i oliwa bo ma być na tyle urozmaicona aby jak najlepiej w skali dnia/tygodnia zaspokoić organizm na wszystkie niezbędne makro , minerały i witaminy. [...]
jak tak Ci wygodniej robić to tak rób, ważne żeby dostarczać mikro i makroskładniki ze zróżnicowanych źródeł zarówno w ciągu dnia jak i w skali kilku dni, jeżeli zmieniasz co parę dni te posiłki i Ci się nie nudzą to tak rób, sam tak działam, że 2-3 posiłki w ciągu dnia przez 3-4 dni mam takie same
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] nie np pierogi, barszcz bialy, banany, ziemniaki, mięso pieczone, jakiś sernik np itp to bym przytyl Oczywiście, że tak. Nie jest ważne to jak wygląda talerz, a to jakie makroskładniki w sobie zawiera. Jeżeli będziesz jadł codziennie pierogi, serniczki, pieczone potrawy, ale zachowasz bilans energetyczny to nic złego się nie stanie. Najwyżej [...]
[...] mi ~2800 kcal. Co do diety to lubię chleb i jem jego dużo. Nieraz zamieniam na makaron. Tuńczyka jem zamiennie z łososiem wędzonym. Na obiad to różne mięsa, ryby. Ryż i kasza. Ziemniaków nie jem, nie lubię. ogólnie przestrzegam żeby się zgadzały kalorie i mniej więcej makroskładniki /SFD/Images/2016/7/12/5be99afd908d4e108e8b091a0f9e8de6.jpg
Ile masz lat ? W którym miejscu diety cwiczysz ? Nie podałeś gramatury do posiłków - liczyłeś makroskładniki ? Na ilu kaloriach jesteś obecnie ? Podaj typ budowy ciała.
Masz zapotrzebowanie, ale nie masz podziału na makroskładniki. Poniższy link zapewne Cię usatysfakcjonuje. Standardem dla redukcji jest 2 - 2,2g białka na kilogram, 1g tłuszczy oraz 3g węglowodanów. http://www.sfd.pl/temat231127/ EDIT: Przedtreningowym nie powinien byc podwieczorek a solidny, zbilansowany posiłek bogaty w węgle, białko i tłuszcz. [...]
[...] o wiele lepiej niż np.węgle. Proponuję nie przyjmować jakichś magicznych ilości, tylko obliczyć sobie zapotrzebowanie na potreningu.pl a później dostosować do kaloryczności poszczególne makroskładniki np. 2g białka, 1g tłuszczy i reszta węgle. Albo tak jak mówisz tłuszczy około 70g. Białka +-2g czyli około 170g. I reszta kalorii z węglowodanów