[...] ale zbliżam się już do mojego 0 kalorycznego. Bez obaw, nie dowalam od razu 1000 kcal z dnia na dzień :) Stąd taka duża podaż białka - pozostałości z redukcji. Obecnie moje makroskładniki to: - Białko 2.7g/kg (w tym zwierzęce 2.0g/kg) - Węglowodany 4.1g/kg - Tłuszcze 1.3g/kg I od razu pytanie - do jakiego poziomu białka zejść na masie i z jakich [...]
powyżej 20% nie ma sensu masować bo tylko woda i tłuszcz włazi w sylwetke, a redukcje rób wpierw na sucho obcinajac wegle i dobierajac makroskładniki by było wiecej białka niż wegli wtedy tak ci mięsnie nie spadna a tłuszcz i nie bój sie jak lecą obwody
[...] Układamy nową dietę redukcyjną. Możemy wykorzystać produkty podane na początku o ile nie przejadły się nam ]]. Ustalamy bilans kaloryczny „na 0”, a makroskładniki na poziomie: białko- 2,2g/kg, tłuszcze- 1,2g/kg, węglowodany- reszta zapotrzebowania energetycznego. Wprowadzamy suplementację cykliczną: „CYKL II [...]
o jedzeniu to trzeba gadac od poczatku cwiczen, a nawet przed cwiczeniami. Nie kazdy cwiczy, a wszyscy jedza nie? Nie potrzebujesz dopalacza, tylko regularnej, bogatej w odpowiednio zbilansowane makroskladniki diety, uzupelnionej vit. i mineralami. Bez tego gainer niewiele pomoze, moze byc najwyzej uzupelnieniem. Co do wyboru, popytaj w [...]
W początkowej fazie redukowania deficyt kaloryczny i adekwatnie rozłożone makroskładniki zainicjują spalanie tkanki tłuszczowej, aczkolwiek za jakiś czas możesz dodać systemy energetyczne, tak jak wyżej zostało wspomniane. Proces regresji wagi realizujesz do tej pory aż będziesz uważał, że Twoje ciało jest takie jakie chcesz. Nade wszytko prosimy [...]
Jako okazyjnie występujący produkt ujdzie. Jednak warto mieć na uwadze, że nie jest to. produkt wart uwagi. Daj jakieś źródło białka i tłuszczów. Tak, aby makroskładniki się zgadzały.
Jako okazyjnie występujący produkt ujdzie. Jednak warto mieć na uwadze, że nie jest to. produkt wart uwagi. Daj jakieś źródło białka i tłuszczów. Tak, aby makroskładniki się zgadzały. http://m.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Kabanosy__por%C3%B3wnanie_okiem_dietetyka-a656.html
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w białko to odpada. Przy robieniu masy, tak samo kluczowa jest dieta. Jeżeli wszystko się zgadza w diecie i kaloryczność jest na plus to będziesz robił masę. Musisz ułożyć sobie dietę a jak jesteś uzależniony od rodziców to kombinować tak aby wszystko się zgadzało i te kalorie i makroskładniki zachować w ciągu dnia. Podaj wiek/wzrost/wagę.
Pracując w noc jedz normalnie posiłki, te które prześpisz w ciągu dnia. Ilość ich nie ma znaczenia. Ważne sa kcal i makroskładniki w skali tygodnia. Każdy posiłek może byc pełnowartościowy.
Rozpisz jakie masz zapotrzebowanie na makroskładniki i jak te posiłki wyglądają w tym właśnie rozkładzie. Jak na razie mogę powiedzieć że: żółtek nie wywalamy-są zbyt wartościowe. Lepiej zjeść mniej całych jaj nisz wywalać żółtka. Proszek staraj się zastępować normalnymi posiłkami...:)
staraj sie rowno rozkladac makroskladniki we wszystkich posilkach, jedynie wieczorem mozesz ograniczyc weglowodany I Śniadanie Mleko 3,2 % 0.5l Jajko Płatki owsiane 200g ZA DUZO WEGLI, MLEKO TEZ BYM PRZYCIAL I DAL WIECEJ JAJEK, BRAK WARZYW, BRAK ZDROWEGO TLUSZCZU II Śniadanie Szynka z piersi indyka 200g Chleb żytni razowy 100g TU WYSTARCZY [...]
odzywka to produkt ktory dostarcza makroskladniki pozwalajace uzupelnic diete w najwaznejsze skladnmiki zywieniowe... suplementy to skoncentrowane dodatki do zywnosci ktore najczesciej maja dzialanie anaboliczne, kataboliczne badz regenerujace czy regulujace...
Tak jak poprzednicy. Ilość kalorii jest obłędna, a makroskładniki kompletnie nie są zindywidualizowane. Niemniej jednak za dużo naczytałeś się ulotek. Zbędne są dwie frakcje kreatyn.. podobnie bcaa i zma. Masz deficyt wit.b6, magnezu i cynku? Grubo ponad 2.5/kg masy ciała protein i upychasz białko po treningu - kolejny bezsens.
Zacznij od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego i rozkładu na makroskładniki. 2g białka, 1-1,3g tłuszczów i reszt kcal węglowodany. Wklej tutaj obliczenia.
[...] i po tygodniu zobaczysz co sie bedzie działo. Co do rozkładu polecał bym 1 g białka na kg masy ciała tak samo tłuszcze i reszta z weglowdanów. Jeżeli nie cwiczysz nie potrzebujesz wiecej białka niż 1g na kg masy ciała. W późniejszej fazie redukcji możesz zmienjasz węglowodany na rzecz tłuszczy jak ze oba te makroskładniki są źródłem energii.
Zdrowe odżywianie nie polega na jedzieniu codziennie tego samego o tych samych godzinach. Istotne są wyliczenia kcal, makroskładniki i jakość ich źródeł.
Orzechy jem włoskie,maslo dorzucam do ryzu bo po prostu bardziej mi tak smakuje,makroskladniki wychodza tak jak napisalem. Carbo pije bo to cukry proste od razu po treningu a mutanta traktuje jako posilek bo po prostu normalnego nie wcisne. Chleb jem zytni pelnoziarnisty ciemny :)
Tluszcze tez myślę że są ok bo staram się dostarczac je w granicach od 80g do 90g. Prowadze dzienniczek, wzoruje sie na tabeli kalorycznej no i oczywiscie wadze. Dziennie pije 3 litry wody. Moja dieta wyglada tak ze nie mam jakis ściśle określonych posiłków. Staram się jesc co 2 godz. Mam dobrą sprawdzoną i polecona przez kolege tabele [...]