Pizza wychodzi pyszna, więc postanowiłam podzielić się przepisem. Potrzeba: na spód: 150g twarogu niemielonego ( u mnie chudy, biedronkowy) białka z 2ch jajek łyżka otrębów pszennych (u mnie 5g) łyżka otrębów owsianych (u mnie 10g) ulubione przyprawy na wierzch u mnie: 40g sera żółtego Piórko 50g pomidorków koktajlowych 10g cebuli 100g wcześniej [...]
[...] Mieszać energicznie do momentu, aż masa przypominać będzie tradycyjną konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażyć na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu do momentu, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru po obu stronach. Eksperymentuj z gęstością ciasta, rozmiarem naleśników oraz czasem smażenia, aby otrzymać naleśniki jakie lubisz [...]
[...] soków,np niegazowane Heleny też są takie niedobre dla sylwetki? 4.Wiem że fast foody ostro dają do pieca.Czy pizza też się do tych dań jako takich zalicza? W sumie zwykłe ciasto + jakieś dodatki,z reguły warzywa i trochę kiełbasy.Oczywiście nie mówię o codziennym spożywaniu - tak od czasu do czasu(np raz w tygodniu).. proszę o [...]
[...] saszetka). 1 porcja (60 g) wystarcza na wysmażenie 3 placków. 2.Dodać 65-70 ml wody albo mleka. 3.Mieszać trzepaczką aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, należy dodać trochę więcej mleka. 4.Odczekać 3 minuty. 5.Smażyć placki z obu stron na gorącej, dobrze nasmarowanej patelni. 6.Podawać na gorąco [...]
[...] wlać masę i wstawić do nagrzanego do 175 stopni Celsjusza piekarnika. Tortownicę ustawić na dolnych widełkach piekarnika. Piec przez około 80minut. Jesli będziemy sprawdzać ciasto patyczkiem - będzie ono odrobinę mokre, ale masa nie powinna przyklejać się do patyczka. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwi piekarnika i pozostawić na 15 [...]
[...] 2jajka do miksera, szklanka mleka, szczypta (duża) soli, dwie łyżki mąki gr. i psz. Włączam i dodaje naprzemian mąkę gr. i psz dolewjąc mleka aż dzbanek będzie pełny, a ciasto jak gęsta śmietana. Smarzyłem ostatnio bez tłuszczu na teflonowej patelni - super. Naleśniki z bialym serem, piersią z pieczarkami, tofu + warzywa, do pojemnika i [...]
[...] : standardowo zupa, 2 danie ziemniaki mięso/sos, surówka ( nie na co dzień 2 danie) Co jako przekąskę : owoc, jogurt, czasami coś slodkiego, batonik musli Co jako deser : ciasto domowe (drożdzowe), budyń itp Ograniczenia żywieniowe : nadmiar nabiału, truskawki (alergia) Stan zdrowia: dobry czy regularnie miesiączkujesz: TAK czy bierzesz [...]
To przepis na taki typowy, tradycyjny, babciny obiad. Czyli mięsko w gęstym i pysznym sosie i kluseczki łyżką kładzione. PYCHA! Ale w tym wydaniu jeszcze lepsze, bo zdrowsze! Kluseczki z mąki pełnoziarnistej i kurczak w smakowitym sosie :-) Do tego dodatkowa porcja sałaty i mamy coś wspaniałego! ( również po treningu ) :-)) Na 2x porcje [...]
[...] ocenić mój sposób odżywiania się i dbania o siebie. Dodam że miałam kłopot z cukrem prostym, tzn jadłam słodycze na potęgę. Mogłam cały dzień zjeść pizzę i kilka czekolad, ciasto w pracy. Zaprzestanie spożywania cukrów takiego pochodzenia to dla mnie sukces... wierzcie mi. Wrzucalam do siebie same śmieci przez te cztery lata... Czy waga będzie [...]
[...] Co lubisz jeść na obiad : białe mięso z warzywami, zapiekanki ziemniaczane. Co jako przekąskę : owoce, duuużo owoców Co jako deser : raczej nie jadam, a jeśli już to jakieś ciasto domowej roboty Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia: problemy hormonalne czy regularnie miesiączkujesz: nie czy bierzesz tabletki hormonalne: tak czy [...]
[...] ryba na obiad, na sniadanie jajka i owsianka, kolacja twaróg itd..oczywiscie to sa te podstawy, wiadomo ze jem wiecej (czasem NIE CZĘSTO zdarzaja sie jakies wybryki typu ciasto, kilka ciastek itd;) ).Nie mam obliczonej dokladnej diety bo to nie dla mnie, ale jedzenie (skladniki) jak najbardziej staram sie dobierać tak jak powinno w miare [...]
[...] 'owsianka' Co lubisz jeść na obiad : najbardziej jakaś kasza/ryż + mięso z kurczaka/indyka + jakieś warzywka Co jako przekąskę : owoce, jajecznica, kanapki Co jako deser : ciasto mamy :) Ograniczenia żywieniowe : jestem uzależniona od tego, co ugotuje mama i tego, co w domu jest. Stan zdrowia: b.dobry czy regularnie miesiączkujesz: tak czy [...]
[...] i przycisnąć w środek ciasta; lekko obrócić misę i powtórzyć tę czynność z kolejnym brzegiem ciasta. Powtarzać składanie 8 razy, co powinno zająć ok. 10 sekund, po czym ciasto powinno zmienić strukturę – bardziej sprężyste, stawiające opór. Przykryć misę i odstawić na 10 minut. Powtórzyć wyrabianie 2-3 razy, robiąc 10 minutowe przerwy. Po [...]
[...] jeść na śniadanie: platki owsiane z mlekiem sojowym Co lubisz jeść na obiad : dwa tosty z twarozkiem i dzemem Co jako przekąskę : czekolada, Co jako deser : czekolada, ciasto Ograniczenia żywieniowe : nie dotyczy Stan zdrowia : dobry Preferowane formy aktywności fizycznej aeroby , cwiczenia silowe Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty [...]
[...] porady odnośnie diety.. Jem w zasadzie to co lubie wyeliminowalam cukier slodycze napoje slodzone raz w tyg zjadam sobie to na co mam ochote np. pol litra lodow lub ciasto albo pizze. Przechodzac do tematu moglby ktos ocenic czy dobrze jem? w zaleznosci od zmiany gdy pracuje rano 6.00 sniadanie - 3 lyzki platkow owsianych gorskich [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] sczególej uwagi do diety , jedynie unikałem niezdrowych rzeczy oraz słodyczy. W fast-fooodach nie jadlem od ponad roku a ze słodyczy czasami tylko podjadam jakieś ciasto , lub lody. Tutaj umieszczam kilka zdjęc : http://imageshack.us/g/62/pzvz.jpg/ Wiek : 17 lat Wzrost : ok. 183 cm Waga : ok 73-76 kg ( nie posiadam aktulanie sprawnej [...]
[...] upieczeniu 5 min stało w wyłączonym piekarniku, po czym zastosowałam na wszelki wypadek "rzucenie" ciasta (stosuje się to przy biszkoptach zeby nie opadly. cieple ciasto spuszcza się się z wysokości 20-30 na płaską powierzchnię - blat przykryty kocem- oczywiście równolegle, wtedy powietrze ma nagle ujsc z ciasta, a nie powoli, co [...]
[...] się spoisty związek koloidalny o charakterystycznych właściwościach strukturotwórczych, który składa się z białek zwanych gliadyną i gluteniną. To właśnie dzięki niemu ciasto na chleb, placek, pierogi, naleśniki czy pizzę posiada spójną i ciągliwą konsystencję. Gluten obecny jest w wielu produktach spożywczych, głównie tych pochodzenia [...]