[...] drozdze zasypujemy cukrem dodajemy ciepla wode mieszamy,wsypujemy make,sol zagniatamy ciacho i formujemy kulke odstawiamy w cieple miejsce na 30min. po tym czasie bierzemy ciasto dodajemy dodatki porzadnie wyrabiamy i znow do wyrośnięcia na 30min. nastepnie po 2kwadransach dzielimy ciasto na pol robimy bochenki i odstawiamy na blaszke [...]
[...] jeszcze odrobinę ciepłej wody. Zacznij wszystko mieszać widelcem powoli zagarniając do środka mąkę z brzegów kopczyka. Kiedy widelcem będzie Ci już ciężko zacznij wyrabiać ciasto ręcznie, ale tylko do momentu połączenia składników w mięciutką kulkę ciasta. Następnie posyp ją z wierzchu odrobiną mąki i przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe [...]
[...] z dokładnością co do jednej, liczę mniej więcej i zawsze zaokrąglam w dół - ziemniaki i białe pieczywo jem normalnie - ze słodyczy jem tylko czekoladę gorzką, czasem jakieś ciasto ale zawsze po treningu - z alkoholu piję tylko wino a to i tak rzadko - Fast foody w ostateczności gdy jestem na uczelni - wypijam dużo płynów, minimum to 1l herbaty [...]
[...] wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe. Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce. /SFD/2017/4/26/5c50086eb7554cb8aac5e2958671235d.jpg Całość: [...]
[...] można zrobić polewę z białka Mieszamy wszystko razem w misce, wodę dodajemy na końcu w celu uzyskania pożądanej konsystencji, ciężko mi określić ile bo dolewam na oko - ciasto ma się ładnie połączyć z odżywka i mąka, żeby było takie troche kleiste - konsystencji brownie. Przygotowane ciasto wykładamy (polecam użyć rąk zamiast łyżki, poprostu [...]
[...] oliwy miksujemy ze sobą, odstawiamy na kilkanaście minut, następnie dodajemy oliwe. Na rozgrzaną patelnie dajemy troszkę oliwy przed smażeniem pierwszego naleśnika i wlewamy ciasto. Ciasto ma być dość rzadkie. Każdy naleśnik smażymy z dwóch stron. Kolejno naleśniki usmażone odstawiamy aby ostygły i wkładamy farsz. To tyle Razem wychodzą dwie [...]
[...] do pieczenia (łyżeczka) -cynamon (pół łyżeczki) przepis banalnie prosty, bo wszystko po prostu łączymy ze sobą formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Piekłem 55minut w temperaturze 180 stopni, potem jeszcze 10min w tej samej temp z włączonym termoobiegiem Generalnie w późniejszej fazie pieczenia będzie się zbierać [...]
[...] z jabłek: - 1 kg jabłek, np antonówki (może być nieco więcej, max 1 i 1/2 kg) - łyżeczka cynamonu Przygotowanie: • mąkę siekamy z miękkim masłem i wheyem, szybko zagniatamy ciasto • formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 1/2h • obrane i pokrojone w cząstki jabłka dusimy do miękkości, podlewając niewielką [...]
[...] z kurczaka: 100g waga surowa, ale dobrze jest lekko podgotować wcześniej to mocniej się potem upiecze. Mleko 2%: 70g (ogólnie im mniej tym lepiej, bo duża ilość rozwali ciasto i wyjdzie płyn z pizzy). Jajko: jedna sztuka L, całe. Ser żółty: 4 plasterki (około 60g), dałem popularną goudę. Twaróg 0%: 250g. Ketchup: dowolnie, nie wliczam [...]
JAK ŚWIĘTOWAĆ I POZOSTAĆ FIT? Będzie to nieco odświeżona wersja mojego artykułu sprzed trzech lat wzbogacona o kilka aktualnych przemyśleń, więc niektórym tekst będzie zapewne wydawał się znajomy. :) Mój poprzedni artykuł kierowałem głównie do osób, które już trenują, trzymają określony jadłospis i na ich drodze pojawia się "przeszkoda" jaką [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Wysokobialkowe_Placki_Ziemniaczane_Z_Czosnkiem_i36819_d650x650.png Opis Wygodny w przygotowaniu Pełnowartościowy posiłek na ciepło z wysoką zawartością białka 4 porcje pysznych placuszków Wysokobiałkowe placki ziemniaczane instant (pierwsze na rynku!). Dietetyczny środek spożywczy. To proste w [...]
Drożdżowe tartaletki z twarożkiem, jagodami i kruszonką ciasto: 200 g mąki ryżowej 30 g masła 7 g drożdży suszonych 20 g ksylitolu 1 jajo 100 ml mleka masa twarożkowa: 120 g twarogu 1 zółtko 20 g ksylitolu kruszonka: 30 g masła 10 g odżywki (dałam cookies) 25 g mąki ryżowej dodatkowo: JAGODY! mąke wymieszać z drożdżami, dodać jajo,ksylitol i [...]
[...] przypadku gotowania na parze to samo... W powyższych jestem prawie pewna, że wartość gotowej potrawy=wartość składowych surowych/suchych, ale co w przypadku pieczenia? Np.: ciasto: mąka, jajka, mleko, cukier... po upieczeniu gotowe ciasto ma w dalszym ciągu (mimo zmiany konsystencji) wartość kcal mąki, jajek, mleka i cukru? Konkretnie o co mi [...]
[...] przyprawy oraz dodatki, które lubisz. 9. Ciasto piecz w piekarniku nastawionym na 180 stopni (góra/dół) przez 50-60 minut. Mój piekł się 60 minut, ale pod koniec warto obserwować co się dzieje. Lepiej nie otwierać piekarnika dopóki ciasto nie ostygnie, żeby nie opadło. Makro dla jednej porcji (1/8 całości): Kcal: 307 B: 19,2 Tł: 18,9 WW: 14,2
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Wysokobialkowe_Placki_Ziemniaczane_i36818_d650x650.png Opis Wygodny w przygotowaniu Pełnowartościowy posiłek na ciepło z wysoką zawartością białka 4 porcje pysznych placuszków Wysokobiałkowe placki ziemniaczane instant (pierwsze na rynku!). Dietetyczny środek spożywczy. To proste w przygotowaniu [...]
[...] Batata myjemy, kroimy na pół i pieczemy do miękkości. Po ostygnięciu ściągamy skórę i rozdrabniamy widelcem. Do pure dodajemy mąki i zagniatamy. Niestety tu jest problem bo ciasto się klei i w czasie wałkowania trzeba podsypywać ciasto mąką (najlepiej od razu wałkować na papierze do pieczenia). Po rozwałkowaniu (w miarę cienko) nakłuwamy [...]
[...] powoli mieszając, tak aby nie było gródek. Przełożyć do silikonowej formy. Zwykłą wyłożyć wcześniej papierem. Piec w 170 stopni przez ok 50 min- do suchego patyczka. Gdy ciasto wystygnie, przekroić na pół, ja je nasączyłam jeszcze miksem wody, białego wina słodkiego i soku z cytryny. Przełożyłam mascarpone (250g) i truskawkami- ale owoce [...]
[...] 120 g masla Masa: 1 kg jablek Lyzka skrobii ziemniaczanej Cynamon Pianka: 3 bialka Budyn wanilowy bez curky 40 g 20 g ksylitolu 40 g oleju rzepakowego Skladniki na ciasto zagniesc. 3/4 ciasta wylozyc na blaszce na papierze do pieczenia, podziurkować widelcem. Podpiec ok 20 min w 180 stopniach. Jablka obrac i zetrzec na tarce. Wlozyc do [...]