Aktualnie moja kalorycznosc to okolo 3000kcal, ale diety nie mam. Nie gotuje sam obiadów, dlatego w kazdy dzien staram sie uzupelniac makroskladniki, ktorych mi nie dostarcza (na przyklad jak na obiad jest bieda - zupa pomidorowa z ryzem, to juz wczesniej do sklepu lece po jakies miesko, zeby bialka uzupelnic; albo jak w ciagu dnia malo tluszczy [...]
Cześć! Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ze względu na fakt, że osobiście ciężko trawię pieczywo, ale też fakt, że ciężko określić czy mąka z której był pieczony chleb była dobrze składowana i nie ma zbyt dużej ilości mykotoskyn. Jednak jeżeli masz ochotę na dostarczanie węglowodanów z pieczywa nie widzę w tym nic złego zwłaszcza gdy nie masz [...]
tak zamień na to co pisałeś. mielone może być ale jak robisz sam. cheeriosy odpadają tam jest masa cukru, zamień to na np na płatki owsiane. bułki wywal, nie wiadomo co siedzi w środku, wędliny też raczej nie bardzo, bo to też jeden wielki syf kupowany w sklepie. na kolacje twarog moze byc. nie ma czegos takiego jak miejscowe palenie fatu, palisz [...]
Zwykły, płaski but. Obuwie ciężarowe zachowaj na okres, kiedy będziesz dźwigał konkretne ciężary, bo teraz to troche tak jakbyś kupował kolażówkę za 10 tysięcy żeby jeździć po bułki do sklepu.
[...] są jako zamiennik posiłku. Około 20-25 g protein na 100 g odżywki sprawdza się idealnie, jako opcja dodatkowego posiłku lub jego zamiennika, ok 50% białka - czyli tzw. bulki. Odżywki o zawartości białka i węglowodanów w proporcji 50/50. Produkt dedykowany jest osobom, które potrzebują głównie białka ze zrównoważoną ilością węglowodanów. [...]
okey dziękuje, to spróbuje podbic troche wegli i białka. produkty jakie jem to no mięso, jajka, ryby, ryż, ziemniaki, ser biały, ser żółty, do każdego posiłku dorzucam albo ogórka całego, albo pomidora, pije kawe rozpuszczalną bez mleka. natomiast białko pije na mleku 3.2%. A co do miesa to jakie mięso wybrać pierś z kurczaka, udko będzie dobra? [...]
Ser żółty wyeliminuj, mleko 3.2 też, puj na wodzie. Udka bez skóry przejdą. Chleb pszenny na żytni bym zmienił, bułki też daruj. Może tutaj jest część problemu.
Widzicie jaką moc ma babka w kuchni :) Gadane niezłą musi mieć... poczytaj sobie o odżywkach bo dzisiaj w sklepie jak sobie oglądałem bulki to przyszedł koleś z tatą i pytali się czy w witaminach jest dużo kreatyny i jak długo można robić cykl na nich :O Zresztą takie gainery, białka itp. to dodatki a nie podstawa diety, więc jeśli walisz 3 porcie [...]
Też mam podobny problem. Mam uczelnie obok lidla i jak mam zawalanoy rozkład zajęć jestem niejako zmuszony kupić coś tam na 2 śniadanie.Uznałem że maślanka naturalna + jakaś pełnoziarnista buła będzie w sam raz. Jednakże ostatnio kupiłem ciemne "bułki fitness" myśląc że to będzie razowy wypiek a tu niemiła niespodzianka bo okazało się że zawiera [...]
Pieczywo jest nieodłącznym elementem większości osób. Sporo osób lubi zjeść kawałek chleba, czy bułkę, z mięsem, rybą, nabiałem, czy jajkami. Warto jednak wiedzieć o tym jakie pieczywo należy wybierać kupując je w sklepach. Bez wątpienia nie powinno być to pieczywo pszenne. Warto bazować na: - pełnoziarnistym, - pumpernikiel, - graham, - [...]
Posiadasz wagę kuchenną? Sklepowe szynki do eliminacji jak i bułki, suszone owoce, serki etc. Mało wapnia, wit.E, deficyt DHA i EPA. Jak zamierzasz urozmaicać swoją dietę?
Posiadam . Przedstawiona dieta to szablon czytałem dużo o urozmaicaniu diety i wiem że to trzeba robić. Powiadasz odstawić szynkę sklepowa i bułki więc co proponujesz jako posiłek do pracy który muszę spożyć 2 razy w ciągu dnia... ryż odpada zbyt ciężkie warunki żeby nosić pudełka.. .
Przeważnie jest ciepło i nie ma możliwości zjeść w komfortowych warunkach więc chleb , bułki jakiś owoc ewentualnie jakaś odżywka coś co je się w miarę szybko i nie jest objętościowo zbyt duże aby mogło się zmieścić do niewielkiej dorby
Trochę syfu w Twojej diecie występuje, jeżynki, sosy gotowe, bułki, szynki. Joha jest zalecana tylko w uzasadnionych sytuacjach, np: pod koniec rudukcji, gdy ma się niski poziom BF, dodatkowo istotny jest też staż jak i tolerancja danego składnika.