Szacuny
3
Napisanych postów
1189
Wiek
38 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
18017
siema mam może dla was głupie pytanie ale własnie zacząłem o tym myslec,
czy wliczacie w skladniki wody co pijecie? soki jakies tymbarku czy inne?
w sumie one na 2 litrach maja sporo węgli a ja nigdy niczego co piłem nie wliczałem w dziennie składniki?
a pewnei sie powinno nie ?
Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33482
topolina - powinno byc okej, sprobuj tak zostawic, zobaczysz sam z czasem czy masa idzie czy nie, obserwuj organizm i wg. swoich spostrzezen koryguj bledy i wprowadzaj poprawki do diety.
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
1. Najprawdopodobniej chodzi Ci o dietę low-carb poszukaj na forum i poczytaj....
2."Bakterię tą znaleźć można na powierzchni skorupki jaja. Wynika to z tego, że jajo wydalane jest tą samą drogą co odchody. Z tego powodu jaja myje się podczas ich przetwarzania. Niemniej jednak mogą one być tam ciągle obecne, stąd też odpowiednia obróbka termiczna, jak również mycie rąk są potrzebne by zapobiec zachorowaniom. Salmonella enteritidis może być również obecna wewnątrz niepękniętych, całych jaj. Wynika to z faktu, że bakteria ta jest obecna wewnątrz kurzego jajowodu, mogąc spowodować zakażenie jaja jeszcze przed wytworzeniem skorupki, nie powodują przy tym zachorowania samej kury. Żeby zapobiec namnożeniu się tych drobnoustrojów wewnątrz jaja, zalecane jest przetrzymywanie jaj w warunkach chłodniczych. Zakażone jaja powinny być gotowane przez 6 minut dla uczynienia ich bezpiecznymi. Nigdy nie serwuj w żadnej postaci na wpół miękkich jaj jeśli chcesz by były one bezpieczne." źródło food-info
3.Co do oleju lnianego zobacz tutaj http://www.eurolen.pl/index_home.html
Szacuny
6
Napisanych postów
554
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4660
s.m.p.a
1. Chodzi mi jedynie o powód dlaczego odradzają jedzenie B + W na redukcji, ale znajdę. Czysta ciekawość.
2. Koniec z jajkami na miękko niektórzy wypowiadali się, że bakteria znajduję się wyłącznie na skorupce i pod wpływem wrzątku ginie (tak też czytałem w innych źródłach, ale lepiej nie ryzykować).
3. THX