SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 17

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 224488

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 886 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 29676
mój dobry znajomy kiedyś pracował jako przedstawiciel handlowy i sprzedawał "polepszacze" do wyrobów piekarniczych . Każda większa piekarnia je dodaje a to chemia na maksa tyle mi o tym naopowiadał ze teraz nie tykam chleba w szczególności np. z Takiego lidla. Jeśli jakaś piekarnia deklaruje się ze nie używa polepszaczy to też kłamie bo mąka która kupują w hurtowni już też zawiera polepszacz. Jak coś to pieczywo kupować w małych kameralnych piekarniach. A o obecności polepszacza w danym pieczywie świadczy np. fakt ze kiedyś chleb się zsychał i był jak kamień teraz to co najwyżej spleśnieje. Bo zawiera dodatkowo substancje spulchniające które łapią wodę by nadać mu większej objętości przy mniejszym wykorzystaniu mąki.

"idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach".
Z.Herbert

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 906 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15066
Witam, pytanie odnosnie wychodzenia z CKD. Chciałbym wejsc teraz w okres budowania masy. po 8dniach od ostatniego ladowania zrobic znowu ladowanie i odrazu wejsc na wieksze kcal i wiecej weglowodanow czy moze nie robic ladowania, dodawac po 100 kcal w tym z 50g wegla ucinajac przy tym tluszcz. hm?

"Jesteśmy tym, co w swoim życiu powtarzamy. Doskonałość nie jest jednorazowym aktem, lecz nawykiem."

~Arystoteles

Mój dziennik treningowy ---> http://www.sfd.pl/[BLOG]_AO11._Winorocznik92_w_2015r.-t1075814.html

Co jadam? ---> http://potreningu.pl/profile/ao11 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 221 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7130
Witam. mam pytanie mianowicie, ważę 111kg i mam jakieś 30% BF i przy liczeniu kcal do dziennego zapotrzebowania mam liczyc wagę z tłuszczem (111kg)? czy bez(plus minus 80kg)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191508
AO11 według mnie lepszym wyjściem było by stopniowe dodawanie węgli w posiłku potreningowym. Zapewne jeszcze popalisz tłuszczu i wyjdzie recomp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191508
pak na Twoim miejscu tłuszcze przemnożył bym prze 0,7 około 80gram tłuszczu. Węgle zredukowałbym , zresztą jak możesz załóż temat i wrzuć diete a także informacje o sobię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 221 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7130
Wojo źle mnie zrozumiałeś chodzi mi oto ze jak będe liczył zapotrzebowanie kcal na dobe to czy mam wpisywać wage tzn 111kg? Czy wpisać 80-85kg tzn taka jakby bez tłuszczu była. Bo kiedyś gdzieś czytałem ze tłuszcz nine potrzebuje kcal wliczonych do bilansu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 62760
flex1976
liczysz b/t/w produktów przed obróbką

Ale jakas woda czy cos podczas smazenia paruje i mi sis mnjej wydaje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191508
Pak4r napisałem przelicz Sobie 111 przez 0,6-0,7 i będzie dobrze .
Apostoleanu można po Polsku ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1026 Wiek 5 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38211
Apostoleanu
flex1976
liczysz b/t/w produktów przed obróbką

Ale jakas woda czy cos podczas smazenia paruje i mi sis mnjej wydaje


Woda na pewno ale nie składniki odzywcze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1026 Wiek 5 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38211
jopekmp
mój dobry znajomy kiedyś pracował jako przedstawiciel handlowy i sprzedawał "polepszacze" do wyrobów piekarniczych . Każda większa piekarnia je dodaje a to chemia na maksa tyle mi o tym naopowiadał ze teraz nie tykam chleba w szczególności np. z Takiego lidla. Jeśli jakaś piekarnia deklaruje się ze nie używa polepszaczy to też kłamie bo mąka która kupują w hurtowni już też zawiera polepszacz. Jak coś to pieczywo kupować w małych kameralnych piekarniach. A o obecności polepszacza w danym pieczywie świadczy np. fakt ze kiedyś chleb się zsychał i był jak kamień teraz to co najwyżej spleśnieje. Bo zawiera dodatkowo substancje spulchniające które łapią wodę by nadać mu większej objętości przy mniejszym wykorzystaniu mąki.


Chleby z wszelakich dyskontów i większych sklepów są przygotowywane na gorąco w sklepie z... zamrożonego produktu.
W normalnym procesie chleb ląduje w tzn garowni gdzie jest parowany i rośne szybciej, coś na zasadzie robienia babcinego ciasta.
Co do polepszaczy to stosowane są dla poprawy smaku a przede wszystkim walorów wzrokowych bo konsument "je wzrokiem".
Po dodaniu polepszaczy chleb nie marszczy się albo robi to mniej.
Dobry chleb można jeść(uwaga!) nawet przez tydzień(zapytać babci jak ktoś nie wierzy co w przypadku innych wyrobów jest niemożliwe bo na drugi dzien jest już suchy.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Masa dla 74 kg chłopka

Następny temat

Pierwsza dieta na masę

WHEY premium