...
Napisał(a)
wazyc przed gotowaniem czy po wartosc kaloryczna? np gdy jem gotowane warzywa typu machew,cebula. przed waza wiecej ,a po mniej. wiec gdy jem gotowana marchew traci ona wode z siebie i jest wagowo mniejsza niz przed. Czyli zwazyc ja po i wtedy obliczyc jej wartosc? Bo z z makaronem wiadomo waze po ugotowaniu wage i wtedy obliczam, czyli z warzywami tak samo?
...
Napisał(a)
Wszystko wrzucasz na wagę przed obróbką termiczną i z tego wyliczasz. Było wałkowane na forum milion razy ^_-
...
Napisał(a)
ok a jak np z makaronem waze suchy 50 gram np przeciez on urosnie podczas gotowania . wiec licze go tez przed czy ugotowany ? czytalam ze ugotowany makaron sie wazy
...
Napisał(a)
wazy sie przed obróbką !! ile razy można to samo pisać :)
Impossible Is Nothing
Pomogłem ? Daj SOG'a :)
...
Napisał(a)
Ok dziekuje za pomoc. czyli jem kurczaka i wazy np 80 gram przed czyli obliczam jego wartosc przed np piers ma 99 czyli 80 gram ma 79,2 kcal. Kumam juz
...
Napisał(a)
kara1814Ok dziekuje za pomoc. czyli jem kurczaka i wazy np 80 gram przed czyli obliczam jego wartosc przed np piers ma 99 czyli 80 gram ma 79,2 kcal. Kumam juz
piers ma 99 czyli 80 gram " - tego nie czaje , wpisuj normalnie wartość zważoną przed obróbką termiczną do kalkulatora kalorii i po robocie, co ty jakieś proporcje liczysz
i co to jest 80 gram
Osobno każdego fileta ważysz?
Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-02-26 14:44:17
...
Napisał(a)
gobbikara1814Ok dziekuje za pomoc. czyli jem kurczaka i wazy np 80 gram przed czyli obliczam jego wartosc przed np piers ma 99 czyli 80 gram ma 79,2 kcal. Kumam juz
i co to jest 80 gram
Osobno każdego fileta ważysz?
Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-02-26 14:44:17
I kazdy filet robiony oddzielnie... inaczej foma sie nie zrobi
...
Napisał(a)
Siemka,
Panowie, obecnie robie mase i staram sie o dobre jakosciowo masowanie :), w tej chwili mam 4000 kcal, jezeli chodzi o BTW to B - 2,3 g/kg masy, T - 1.3, ww - 7,7 i wage ciezko robic, chcialbym podbic tluszcze teraz bo juz wegli mam ciezko wcisnac wiecej i pytanie pod jaką postacia te tluszcze? juz dziennie pije 40g oliwy(albo 20 oleju lnianego+20 oliwy) (oprocz tego orzechy, zoltka jaj itp) i boje się czy tej oliwy nie jest za duzo(w kwestii zdrowotnej) a nie ukrywam ze najwygodniej byloby podbic wlasnie oliwą, poza tym najekonomiczniej :)
Panowie, obecnie robie mase i staram sie o dobre jakosciowo masowanie :), w tej chwili mam 4000 kcal, jezeli chodzi o BTW to B - 2,3 g/kg masy, T - 1.3, ww - 7,7 i wage ciezko robic, chcialbym podbic tluszcze teraz bo juz wegli mam ciezko wcisnac wiecej i pytanie pod jaką postacia te tluszcze? juz dziennie pije 40g oliwy(albo 20 oleju lnianego+20 oliwy) (oprocz tego orzechy, zoltka jaj itp) i boje się czy tej oliwy nie jest za duzo(w kwestii zdrowotnej) a nie ukrywam ze najwygodniej byloby podbic wlasnie oliwą, poza tym najekonomiczniej :)
...
Napisał(a)
oliwy jak ci dobrze wchodzi ja bym pił więcej pamiętaj tez zeby nie szaleć z nasyconymi i pamiętać o proporcjach o6 do o3 pozatym masz jeszcze olej rzepakowy oraz tluste ryby,tran,ser żółty oraz mozzarela,awokado, boczek
Zmieniony przez - marbex w dniu 2015-02-26 21:00:59
Zmieniony przez - marbex w dniu 2015-02-26 21:00:59
Poprzedni temat
Masa dla 74 kg chłopka
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Następny temat
Pierwsza dieta na masę
Polecane artykuły