SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278648

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 199 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5486
Hej dziewczyny przerósł mi chleb, wykipiał i opadł (młody zakwas), czy da się to jeszcze uratować, bo chyba jak teraz zacznę go piec to wyjdzie zakalec. Pomocy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Piekłam przerosniete i wychodzily w porzadku tylko wyglad slaby

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 199 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5486
A ja właśnie edytowałam swoją wypowiedź.

Dodałam mąki, zamieszałam, pięknie wyrósł i wygląda przepięknie po upieczeniu. Nigdy taki cudny nie był

Zmieniony przez - hania1661 w dniu 2014-05-19 10:08:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Porządnie się nakarmil

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 1182 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 90846
Te gotowe mieszanki sklepowe do wypieku chleba nadają się dla ladies? Tak się zastanawiam bo zrobiłam z żytniej pełnoziarnistej i był ok, potem tylko z owsianej i był w smaku okropny. jaka mąka jeszcze się nada? wyszukiwarka nie wyszukuje konkretnej strony tylko całe dzienniki. Dziękuję :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 444 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43294
wiesz, żeby coś konkretniejszego powiedzieć, musiałabyś skład tego wrzucić. Jakkolwiek podejrzewam, że zawsze jakaś chemia się tam znajdzie. Inna sprawa to czy nie szkoda Ci kasy? Bo z tego, co widziałam to te mieszanki są dużo droższe od samej mąki, a nie licząc ulepszaczy głównie z tego się składają. Zrób sobie najlepiej zakwas, a później kombinuj z mąkami i dodatkami, przepisów zarówno w dziale jak i ogólnie w necie jest bardzo dużo.

A co do mąk to kwestia preferencji - mi najbardziej smakuje żytni, ale mój facet np. woli orkiszowy, najlepiej kombinować, to wtedy sama dojdziesz, co Ci najbardziej smakuje i służy:)

Zmieniony przez - aureel w dniu 2014-05-19 11:46:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 1182 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 90846
Nie znam składu, tak sobie siedzę przed kompem i rozmyślam :) ponieważ nie mam talentu do pieczenia pomyślałam że z takiej gotowej mieszanki to może mi coś wyjdzie. Robiłam ten chleb owsiany właśnie na zakwasie. Jest tak niedobry że nie da się zjeść i to nie tylko moja opinia. Moje dzieci są bardzo krytyczne :) wygrzebałyśmy tylko orzechy z wierzchu. Oczywiście już szukam właśnie przepisów w necie. Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Zmieniony przez - gosikmyszek w dniu 2014-05-19 12:42:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 240 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2697
Hej drogie kolezanki mam pytanie, co sadzicie o oleju z pestek dyni? Czy to dobre zrodlo tluszczy dla ladies?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 67000
Dziewczyny - pierwszy ran będę robić kaczkę, a dokładniej uda. Nie wiem, jak to wliczyć. Czy to wpisać jako tuszka i waga razem z kośćmi na surowo, czy poszukać ile ma kcl mięso z ud kaczki (tego akurat nie ma w potreningu).


Nie mogę znaleźć danych o udach, ale za to znalazłam takie parametry:

1288 kj
308 kcl
13,5 b
0 w



Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-05-23 21:11:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2292 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 108610
Poran, ale kości musisz odjąć (czyli najpierw ważysz wsio do kupy, pieczesz, jesz mięso a kości ważysz i odejmujesz od surowizny).

Tu masz dokładnie wszystko pokazane. Przyjmują, że noga średnio waży 195g a bez kości 140g.

http://www.ilewazy.pl/noga-kaczki-pekin-ze-skora


Zmieniony przez - amadi w dniu 2014-05-23 21:46:53

"Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, bo wiara w siebie to połowa sukcesu".

Dziennik:
http://www.sfd.pl/[FIT]amadi__W_pogoni_za_zdrową_sylwetką_podsum/str.36,54_-t930827-s54.html

ART:
Dieta bez glutenu:
http://www.sfd.pl/Dieta_bez_glutenu__czyli_co_Ladies_powinna_wiedzieć.-t940054.html#post0 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium