SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 199592

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 693 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7218
Oooo :D dzięki Koniu ^^ kolejna wiedza do przodu, ale tak czy siak raczej zalewam wodą, bo nie chcę mi się specjalnie targać mleka na siłownie ^^, a z mlekiem niektóre są dla mnie zbyt mdłe, ale może zacznę jak BULK przyjdzie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
http://oleofarm.pl/olej-lniany.195.html - dostałem przed chwilą taki w aptece. Będzie ok? Jak coś to mam jeszcze dzisiaj możliwość zwrotu, także byłoby mi miło, gdybym się szybko upewnił, że kupiłem dobry olej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51769 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349984
może być...

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 18859
Hej mam pytanie dotyczące przejścia z redukcji na masę jakościową.

Najpierew podam jak wyglądała redukcja:

Trening siłowy 3x tydzień:
Pon Nogi+Brzuch
Wt Barki+Biceps+Triceps
Sr Trening Metaboliczny/Interwały na rowerku*
Czw WOLNE
Pt Klatka+Plecy
Sob Trening Metaboliczny/Interwały na rowerku*

*Interwały dodałem później(ostatnie 2 tyg) w związku z tym ,że kolano dziwnie czułem i chciałem uniknąć kontuzji a trening metaboliczny najbardziej jechał nogi.

Dieta bilans na zero w dni Medium jednak ich nie miałem w ogóle za to miałem 4 dni Low gdzie węgle 75% z dni medium i 3 dni High gdzie węgle 125% z dni medium także w tygodniu był lekki minus + minus wywołany Interwałami.

W późniejszym etapie węgle w dni treningowe poszły lekko w dół na korzyść białka (w sumie 30g białka więcej i węgli mniej jednak etapami po 5-10g tygodniowo).

I moje pytanie jest takie o ile tygodniowo zwiększać węgle wchodząc na masę jakościową,czy od razu zrezygnować z obu Interwałów??

Ogólnie jak to przeprowadzić żeby nie podlało i zaczęło powoli dodawać masy??

Kto pyta, nie błądzi

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Musisz zwiększać węgle stopniowo, jednocześnie obserwując swoją wagę, wygląd i obwody. Jeżeli zauważysz, że Cię podlewa, wtedy odejmujesz węgli. Interwały na masie możesz zamienić na zwykłe kardio.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51769 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349984
przy masie lepiej akurat wypadną interwały.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 690 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 18859
Czyli jak w końcu?? Podnosić węgle i zostawić interwały (2 sesje w tygodniu)??

Kto pyta, nie błądzi

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51769 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349984
ja bym tak zrobił.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Słuchaj Konia, bije mnie na głowę doświadczeniem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej,

Mam pytanie odnośnie mięsa przed i po obróbce oraz tabeli zawartości BWT. Załóżmy, ze mam filet z ryby, już rozmrożony, woda odsączona, dodatkowo wyciskam jeszcze nadmiar wody z mięsa. Sprawdzam wagę: filet waży 100g - zgodnie z tabelami zakładam, że ma ok 20g białka. Po obróbce (gotowany na parze), filet zmniejsza się wizualnie nawet o 20-30%. Zakładam, ze ta strata to tylko woda, więc do bilansu dziennego wliczam wartość białka produktu sprzed obróbki?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium