SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JEM / NIE JEM dieta by Biniu - oficjalny watek Q&A - Patrz str 1 ! cz3

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 258068

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ludi_
RafikRolf
Białko+węgle.

Joz
Normalny i zdrowy objaw u wielu osób podczas postu. Testosteron szaleje.


raczej czuje sie jakby ktos mi wstrzyknal zastrzyk z adrenalina po 14 h postu i wszystkie jej objawy jak wytrzeszcz i dziwne uczucie w glowie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 192 Wiek 84 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6001
Sorry, ze tak z "choinki", jesli chodzi o zródło zdrowego tłuszczu,(nie wiem czemu, ale zawsze mało sie przykłądam do tego, jesli chodzi o diete, wiem, ze to zle i chce dostarczac zdrowych tłuszczy, wczesniej była to zwykle suplementacja o3) to np. łyżka stołowa oliwy z oliwek do posiłku? I jakiej firmy polecacie?

Panie premierze jak żyć? Krótko qrwa!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 893 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 89862
oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, tluste ryby
niewazne jaka firma, wazne zeby byla extra virgin

Zmieniony przez - Rafl_1986 w dniu 2012-04-27 10:01:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 133 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10786
W sumie też jestem za tym by za bardzo nie oglądać się na "firmę".Ale te najtańsze extra virgin to czy w sałatce czy tak -mi nie podchodzą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 893 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 89862
dodaj soku z cytryny poprawia smak, albo trzymaj w lodowce, zimna jet podbno smaczniejsza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
ogladalem kiedys film nie pamietam Discovery czy NG ...
w ktorym omawiano produkcje oliwy z oliwek

okazalo sie (jesli nic nie myle) ze bbbaaaaarrrddddzzzoooo duza liczba OzO pochodzi z jednej fabryki w Hiszpani ....
z tych samych oliwek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Też to oglądałem. Na Planete "Oliwa z oliwek na salonach i pod strzechą" tak się ten program nazywał.
I właśnie jest jedna wielka fabryka skąd pochodzi większość oliwy na rynku. Z ciekawości w różnych sklepach sprawdzałem etykiety produktów i większość pokrywała się z tym co mówili w programie. Informacji o dokładnym pochodzeniu nie było na żadnej, wszędzie tylko producent jako firma rozlewająca lub na której zamówienie jest to robione.
I często oliwa w szklanej butelce kosztująca 50 zł to jest dokładnie to samo co oliwa z butelki plastikowej za 15 zł.
Producenci stosują wiele chwytów. Np. słynne z pierwszego tłoczenia. To wcale nie oznacza, że oliwa jest extra vergine. Bo rafinowana też może być z pierwszego tłoczenia i często tak jest:)
Jakoś w rok temu dostało się też firmie Borges za oliwę extra vergine (ta w żółtej butelce) bo okazało się, że extra vergine jest.... 1%.
Od tej pory już nie zwracam tak uwagi na producenta bo wszystko to prawie to samo jest, chyba że trafię faktycznie na oliwę gdzie podany jest faktyczny zakład produkujący i faktycznie jest extra vergine. Ale cena tego też jest wtedy odpowiednia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 192 Wiek 84 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6001
To zakupie jakaś bez większego namysłu, dzięki za naswietlenie tematu :)

Panie premierze jak żyć? Krótko qrwa!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Martainn
Też to oglądałem. Na Planete "Oliwa z oliwek na salonach i pod strzechą" tak się ten program nazywał.
I właśnie jest jedna wielka fabryka skąd pochodzi większość oliwy na rynku. Z ciekawości w różnych sklepach sprawdzałem etykiety produktów i większość pokrywała się z tym co mówili w programie. Informacji o dokładnym pochodzeniu nie było na żadnej, wszędzie tylko producent jako firma rozlewająca lub na której zamówienie jest to robione.
I często oliwa w szklanej butelce kosztująca 50 zł to jest dokładnie to samo co oliwa z butelki plastikowej za 15 zł.
Producenci stosują wiele chwytów. Np. słynne z pierwszego tłoczenia. To wcale nie oznacza, że oliwa jest extra vergine. Bo rafinowana też może być z pierwszego tłoczenia i często tak jest:)
Jakoś w rok temu dostało się też firmie Borges za oliwę extra vergine (ta w żółtej butelce) bo okazało się, że extra vergine jest.... 1%.
Od tej pory już nie zwracam tak uwagi na producenta bo wszystko to prawie to samo jest, chyba że trafię faktycznie na oliwę gdzie podany jest faktyczny zakład produkujący i faktycznie jest extra vergine. Ale cena tego też jest wtedy odpowiednia.



czyli nic nie pomylilem
dzieki !

i na zdrowie !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50703
Biniu, możesz odpowiedzieć mi na pytanie?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

JEM / NIEJEM (Biniu) cześć 3

Następny temat

Chrząstka stawowa – budowa, biomechanika i etiologia powstawania uszkodzeń

WHEY premium