no bo skąd u nas mają wiedzieć czy mają na skorupiaki?
krewetki w większej ilości mało kto je. A homary, kraby czy raki też nie wiele osób w PL je. Jasne że sa w sklepach i że są osoby co jedzą ale ja np znam moze 1-2 osoby co jedzą takie rzeczy i to od wielkiego dzwona
a kurczak tak naprawdę to gówniane mięso i mówie to całkiem poważnie
pangi wszyscy się boją, bo chińczyki to masowo hodują i w kiepskich warunkach. A kurczak to mięsny odpowiednik pangi
dużo
białka, mało tłuszczu -> to jedyna zaleta no i szybko się robi, lekko strawny. Natomiast prawie wcale jakiś wartości odżywczych, hodowany w słabych warunkach, wspomagany odpowiednio zeby szybko rósł. Samo zdrowie
niestety ceny w polszy są takie że i tak trzeba na nim bazowac bo kupując wołowinę chudą, cielecinę czy dobre ryby to trzeba mieć zasobny portfel