http://oskroba.pl/produkty/pieczywo-krojone-pakowane/chleby-razowe-zytnie-bez-drozdzy/chleb-zytni-razowy-krojony
http://www.sfd.pl/Dziennik_treningowy{Ttoomek}-t901050.html
Dziennik by Ttoomek
Ilość wyświetleń tematu: 223867
http://www.sfd.pl/Dziennik_treningowy{Ttoomek}-t901050.html
Dziennik by Ttoomek
Moderator działu Odżywianie
hardy666Hej mam 2 pytanka:
1. Czy można dziennie stosować różne sosy do makaronów, ziemniaków i ryżu? Np boloński, grzybowy, pieczarkowy itp.
2. Robię sobie dziennie takiego szejka: 50g płatków owsianych, 20g wiórków kokosowych, 30g białka ostovit i 200ml mleka. Wychodzi mi 36,5g białka, 46,1 węgli i 20g tłuszczy. Czy taki posiłek nadaje się jako śniadanie, przed treningiem lub jako ostatni posiłek godzinę przed snem?
Moderator działu Odżywianie
a9393Jestem w trakcie budowania masy. Zawsze byłam bardzo szczupła. Jakieś 6 miesięcy temu, gdy zaczynałam ćwiczyć trochę mądrzej i bardziej na poważnie, przy wzroście 170 cm ważyłam 49 kg. Nigdy się nie odchudzałam, jadłam zawsze więcej niż przeciętna dziewczyna. Aktualnie mam 54 kg. Dziennie jem około 2700 do 2900 kcal w tym dużo mięsa, bo zazwyczaj ponad 0,5kg dziennie oraz około 400g ryżu. Do tego dochodzi dużo warzyw i owoców, rano na śniadanie dodatkowo omlet z 2 całych jaj, płatków owsianych, nasion/orzechów i suszonych owoców. Wychodzi z tego zazwyczaj 4, czasem 5 posiłków. Dodatkowo biorę kreatynę, więc po treningu piję węglowodany.
Problem tkwi w tym, że jestem cały czas głodna. Już 20 min po posiłku zaczynam odczówać głód. Kilka dni temu miałam wolny dzień, więc dużo czasu na gotowanie. Skończyło się tym, że zjadłam łącznie 3200 kcal i to w samych konkretach i zdrowych rzeczach. Ostatni posiłek był o 20, a gdy kładłam się spać o 23 znów byłam głodna.
Ogólnie normalną porcją jedzenia się nie najadam. Pełne uczucie sytości daje mi np. porcja około 150g ryżu / makaronu i jakieś 250/300g mięsa.
Zastanawiam się czy jeść jeszcze więcej? Teoretycznie jeszcze nie odkłada mi się tłuszcz, ale nie wiem czego i ile miałabym zwiększyć, bo białka jem już dość dużo, więc mięcho raczej odpada. Nie mam możliwości jedzenia mniejszych porcji częściej, ponieważ w pracy nie mam czasu na kilka przerw na jedzenie. Proszę o jakiekolwiek rady.
a9393Jestem w trakcie budowania masy. Zawsze byłam bardzo szczupła. Jakieś 6 miesięcy temu, gdy zaczynałam ćwiczyć trochę mądrzej i bardziej na poważnie, przy wzroście 170 cm ważyłam 49 kg. Nigdy się nie odchudzałam, jadłam zawsze więcej niż przeciętna dziewczyna. Aktualnie mam 54 kg. Dziennie jem około 2700 do 2900 kcal w tym dużo mięsa, bo zazwyczaj ponad 0,5kg dziennie oraz około 400g ryżu. Do tego dochodzi dużo warzyw i owoców, rano na śniadanie dodatkowo omlet z 2 całych jaj, płatków owsianych, nasion/orzechów i suszonych owoców. Wychodzi z tego zazwyczaj 4, czasem 5 posiłków. Dodatkowo biorę kreatynę, więc po treningu piję węglowodany.
Problem tkwi w tym, że jestem cały czas głodna. Już 20 min po posiłku zaczynam odczówać głód. Kilka dni temu miałam wolny dzień, więc dużo czasu na gotowanie. Skończyło się tym, że zjadłam łącznie 3200 kcal i to w samych konkretach i zdrowych rzeczach. Ostatni posiłek był o 20, a gdy kładłam się spać o 23 znów byłam głodna.
Ogólnie normalną porcją jedzenia się nie najadam. Pełne uczucie sytości daje mi np. porcja około 150g ryżu / makaronu i jakieś 250/300g mięsa.
Zastanawiam się czy jeść jeszcze więcej? Teoretycznie jeszcze nie odkłada mi się tłuszcz, ale nie wiem czego i ile miałabym zwiększyć, bo białka jem już dość dużo, więc mięcho raczej odpada. Nie mam możliwości jedzenia mniejszych porcji częściej, ponieważ w pracy nie mam czasu na kilka przerw na jedzenie. Proszę o jakiekolwiek rady.
Moderator działu Odżywianie
malwinkaMam patanie :) Jak powinno byc rozłożone % BWT zeby budowac mase miesniowa?
Moderator działu Odżywianie
Nasz sklep
Mega promocja
Podobne tematy
Artykuły