Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
pater007 każdy się nada, ja nawet nie patrze jaka firma, jak chodzi o smażenia to masło klarowane mozesz kupić
...
Napisał(a)
poskramiacz_tluszczuDwa pytania przy układaniu miski redukcyjnej:
- można do diety wrzucić oliwki (na przykład zamiast czystej oliwy)?
- użyć soczewicy od czasu do czasu jako źródła węgli?
Można dodać, ale zastąpienie nimi oliwy mogłoby być dość problematyczne. Jak lubi to zjedz sobie od czasu do czasu tyle ile masz ochotę. Soczewica to raczej źródło białka, niestety roślinnego. Musisz to uwzględnić w bilansie. Oczywiście węglowodany również zawiera.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Smażę na pamie, smalcu chcę dać trochę dla urozmaicenia zamiast masła.
Samemu robić nie będę, kupne są standaryzowane do określonej zawartośći tłuszczu a to mnie głównie interesuje.
Samemu robić nie będę, kupne są standaryzowane do określonej zawartośći tłuszczu a to mnie głównie interesuje.
Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/pater007_every_day_makes_a_difference-t999129.html
...
Napisał(a)
Dlaczego między schabem surowym bez kosci, a schabem pieczonym jest tak duza roznica w kalorycznosci i wielkosci makroskladnikow na korzysc schabu pieczonego? Skad po upieczeniu dodadkowe ilosci makroskladnikow?
...
Napisał(a)
100g surowego nie równa się 100g upieczonego.
Po obróbce termicznej zmienia się waga mięsa, wyparowuje woda, wytapia się część tłuszczu.
Po obróbce termicznej zmienia się waga mięsa, wyparowuje woda, wytapia się część tłuszczu.
Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/pater007_every_day_makes_a_difference-t999129.html
...
Napisał(a)
ekosystemDlaczego między schabem surowym bez kosci, a schabem pieczonym jest tak duza roznica w kalorycznosci i wielkosci makroskladnikow na korzysc schabu pieczonego? Skad po upieczeniu dodadkowe ilosci makroskladnikow?
Po upieczeniu jest mniej wody.
...
Napisał(a)
Czy po treningu dopuszczalne bedzie zjedzenie schabowego wieprzowego tradycyjnie w paneirce i smazonego na smalcu,czy lepiej skoczyc do sklepu i kupic fileta a te mieso zamrozic czy cos?
...
Napisał(a)
schabowy smażony w panierce raczej nigdy nie jest dopuszczalna. Wiadomo, od czasu do czasu można, ale raczej nie codziennie/co tydzień
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.
...
Napisał(a)
karniszremio666Witam! Co myślicie o konserwowanych warzywach takich jak np kukurydza, groszek? Czy stopień przetworzenia w tym przypadku jest wysoki?? Jak myślicie czy przemysłowe zakonserwowanie żywności w znacznym stopniu odbija się na utracie wartości odżywczych oraz zawartości minerałów i witamin w warzywach? Pozdrooo!
Dietę opieraj raczej na surowych warzywach i ich jedz jak najwięcej.
Konserwowe od czasu do czasu, ale nie bazuj na nich.
Możesz rozwinąć? :)
...
Napisał(a)
Witam. Czy orzechy laskowe to dobre źródło tluszczy?
"Nic co naprawdę się liczy nie przychodzi łatwo. Czasem trzeba poświęcić wszystko co dobre, żeby dostać od życia to co najlepsze."
DZIENNIK REDUKCYJNY - http://www.sfd.pl/Dieta/trening__dziennik-t1009006.html
Poprzedni temat
Dieta low carb, kilka pytań i ćwiczenia
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
Następny temat
masa, czas na zmiany! dosyć suchego cyca!
Polecane artykuły