SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 15

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 181315

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
pater007 każdy się nada, ja nawet nie patrze jaka firma, jak chodzi o smażenia to masło klarowane mozesz kupić

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6287 Napisanych postów 76129 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755372
poskramiacz_tluszczu
Dwa pytania przy układaniu miski redukcyjnej:
- można do diety wrzucić oliwki (na przykład zamiast czystej oliwy)?
- użyć soczewicy od czasu do czasu jako źródła węgli?


Można dodać, ale zastąpienie nimi oliwy mogłoby być dość problematyczne. Jak lubi to zjedz sobie od czasu do czasu tyle ile masz ochotę. Soczewica to raczej źródło białka, niestety roślinnego. Musisz to uwzględnić w bilansie. Oczywiście węglowodany również zawiera.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 4161 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 120116
Smażę na pamie, smalcu chcę dać trochę dla urozmaicenia zamiast masła.
Samemu robić nie będę, kupne są standaryzowane do określonej zawartośći tłuszczu a to mnie głównie interesuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 98 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2255
Dlaczego między schabem surowym bez kosci, a schabem pieczonym jest tak duza roznica w kalorycznosci i wielkosci makroskladnikow na korzysc schabu pieczonego? Skad po upieczeniu dodadkowe ilosci makroskladnikow?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 4161 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 120116
100g surowego nie równa się 100g upieczonego.
Po obróbce termicznej zmienia się waga mięsa, wyparowuje woda, wytapia się część tłuszczu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 895 Wiek 51 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 29990
ekosystem
Dlaczego między schabem surowym bez kosci, a schabem pieczonym jest tak duza roznica w kalorycznosci i wielkosci makroskladnikow na korzysc schabu pieczonego? Skad po upieczeniu dodadkowe ilosci makroskladnikow?


Po upieczeniu jest mniej wody.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 2431 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 74125
Czy po treningu dopuszczalne bedzie zjedzenie schabowego wieprzowego tradycyjnie w paneirce i smazonego na smalcu,czy lepiej skoczyc do sklepu i kupic fileta a te mieso zamrozic czy cos?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
schabowy smażony w panierce raczej nigdy nie jest dopuszczalna. Wiadomo, od czasu do czasu można, ale raczej nie codziennie/co tydzień

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 249
karnisz
remio666
Witam! Co myślicie o konserwowanych warzywach takich jak np kukurydza, groszek? Czy stopień przetworzenia w tym przypadku jest wysoki?? Jak myślicie czy przemysłowe zakonserwowanie żywności w znacznym stopniu odbija się na utracie wartości odżywczych oraz zawartości minerałów i witamin w warzywach? Pozdrooo!

Dietę opieraj raczej na surowych warzywach i ich jedz jak najwięcej.
Konserwowe od czasu do czasu, ale nie bazuj na nich.

Możesz rozwinąć? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 350 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8136
Witam. Czy orzechy laskowe to dobre źródło tluszczy?

"Nic co naprawdę się liczy nie przychodzi łatwo. Czasem trzeba poświęcić wszystko co dobre, żeby dostać od życia to co najlepsze."

DZIENNIK REDUKCYJNY - http://www.sfd.pl/Dieta/trening__dziennik-t1009006.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta low carb, kilka pytań i ćwiczenia

Następny temat

masa, czas na zmiany! dosyć suchego cyca!

forma lato