SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277497

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
o doczekałam się dzięki Arph na Cibie to zawsze można liczyć ale sog już nie wejdzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11112
Arphiel
Kwoka z puszki raz kiedyś można a jak w konserwowych zalewach nie ma syfu to smacznego A co do liczenia jak nie masz prikazu to nie liczysz.


Czy to samo tyczy się kukurydzy i groszku z puszki? Czytałam, że kukurydza odpada, ale się pogubiłam czy tylko ze względu na cukier w zalewie czy jeszcze z jakiejś przyczyny? Ktoś tu niedawno o to pytał, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi, albo mi raczyła umknąć. :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
Wszystkiego z puszki - bardziej chodzi o puszkę a nie o to co w niej.

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 642
A dziewczyny to ja się zapytam jak liczyć np. schab, któy sama piekę i zjadam zamiast wędliny? Wiem ile waży przed pieczeniem, ale jak się to ma do późniejszego zjedzenia? Nie jem go sama. Czy w takim wypadku ważyć plasterek po upieczeniu, ten który kładę już na kanapkę?
A mąka? Jeśli dodałam do wywaru mąki, żeby go zagęścić i z całego garnka tego wywaru wezmę łyżkę stołową to mam liczyć tą mąkę? I na ile dzielić? Na 1/100 000?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 211 Napisanych postów 8999 Wiek 45 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 79738
Koziczka ja ważę mięso surowe a potem po upieczeniu/ugotowaniu. Z tego wyliczam ile g przyrządzonego odpowiada np 1 g surowego. Potem już tylko zostaje pomnożyć przez ilość jaką sobie odkrawam. Z mąką to hmmm... chyba bym na oko wpisała ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
Czy ktoś może mi odpowiedzieć dlaczego moje brockuły w godzinę po ugotowaniu tak zaczęły śmierdzieć że musiałam je wywalić....???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 372 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 24600
Ja raz całe piętro w pracy zasmrodziłam zepsutymi ugotowanymi brokułami, podobnie miała moja koleżanka. To było trochę póżniej niż godzina po ugotowaniu. A gdzie swoje trzymałaś?Może przez tą godzinę zdążyły się zepsuć, pewnie nie były już pierwszej swięzosci jak je gotowałaś. A trzymałaś je w zamknięciu? Ja własnie zauważyłam, że jak się ugutuje brokuły i włozy w zamknięty pojemnik to potem często smierdzą niefajnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 472 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 16001
A czy kupne soki pomidorowe lub warzywne wliczac do miski?
Tzn. Chodzi mi o większe ilości jak np. 1 litr, bo wtedy wychodzi już ok. 24-37 g. weglowodanow
No i czy takie kupione w sklepie można pic na codzien?

Skład pomidorowego:

Przecier z pomidorów (98%) przecier z papryki (0,5%) ,sol,papryka ostra mielona, naturalny aromat tabasco.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 147 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2674
dziewczęta, co sądzicie o syropie daktylowym? czy ladies jedzą? a jeśli tak to czy redukujące się lejdis jedzą?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 240 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2697
Hej kobitki! uwielbiam omlety i lubie sobie je smarowac roznymi dzemami, tylko, ze takim sklepowym dzemom nie ufam i postanowilam sama sobie dzemik upichcic i tu mam pytanie, czy dozwolone sa w ogole takie dzemy na sniadanie? Mam tu na mysli powidla sliwkowe, bez dodatku cukru i oczywiscie w rozsadnej dawce (ok 25g) Jak wyglada sprawa z takimi dzemikami na redukcji?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium