SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277447

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
sforcia
Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach).

Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam.
Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo wysusza tylko białko kazeinowe lub "zwykłe".

czy któraś z Was coś piekła własnie na takich odżywkach?
I może się podzielić doświadczeniami.


Sforcia, ja piekłam na WPI (izolat białka serwatkowego) i wyszły mi cegły. Popytałam znajomego fachowca, powiedział mi, że do takich eksperymentów będzie najlepszy koncentrat białek mlecznych (MPC) albo izolat białek mlecznych (MPI) a nie serwatka.


Zmieniony przez - Vredotaa w dniu 2013-11-21 14:45:56

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Laski, mam pytanie o kombucha. chciałam sobie zamówić przez internet i nie pamiętam jak się go hodowało, tzn. ile cukru na ile herbaty i na co ewentualnie zwrócić uwagę żeby przeżył. Wiem, że już milion razy to przerabiałyśmy, ale ten wątek jest tak długi, że zanim przez niego przebrnę, to grzyb mi zdechnie. Może ktoś pamięta gdzie są te informacje, albo skrobnie słówko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 906 Napisanych postów 7311 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111899
100-125 g cukru.
800 ml wody
+ np 100 ml starego kombucha (jesli masz)

I to wsio
Zakryć gazą i czekać ,


aaaa i nie dotykać metalowymi łyżkami itp.

Zmieniony przez - sforcia w dniu 2013-11-22 10:00:51

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
ja robię 80-100g cukru na 1,5l herbaty a jak nie masz starego napoju to trochę octu dodaj

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki! super szybkie jesteście A stać może byle gdzie? Czy może w cieple albo w ciemności? Coś mi się kojarzy, że była o tym mowa, ale nie pamiętam, czy musi, czy nie musi. I skąd będę wiedziała, że gotowy do picia? po minięciu iluś dni, czy po wyglądzie grzyba?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
mi lepiej przerabia pod przykryciem niż na otwartej przestrzeni a co do gotowości - spróbuj jak będzie lekko gazowane (chociaż mi rzadko musowało ale ja czekan do skwaśnienia) i będzie miało ala jabłkowy smak to już a jak będzie kwaśne jak ocet to już na 100% już - w tym occie dobrze wieprza się moczy czy inne strąki

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki to ruszam z produkcją jabłkowy- brzmi smacznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 826 Wiek 40 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 75077
dużą uwagę zwraca się tu na odstawienie glutenu przy autoimmunologicznych chorobach tarczycy, tu głównie przy hashimoto

a jak to jest przy innych chorobach autoimmunologicznych (nie związanych z tarczycą)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a da się samemu kwas chlebowy zrobić? ostatnio z półek sklepowych atakuje, ale jakoś zabutelkowany nie wzbudza mojego zaufania, choć może niesłusznie. próbowałyście?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 3556 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 25680
Cześć dziewczyny. Ja mam pytanie do chlebka Ovieji. https://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_;_-t696301-s5.html Po raz pierwszy w życiu robię zakwas, właśnie dokarmiłam go po raz piąty. Tak więc z tego co doczytałam jutro mogę spróbować piec go po raz pierwszy. Tylko nie mam pojęcia ile mniej więcej powinien wyrastać oraz piec się chlebek. Pomóżcie proszę

A tu się wylaszczam http://www.sfd.pl/super_agniecha,_to_jedziemy_z_tą_redukcją-t983720.html

Konkurs Przemiana 2014 http://www.sfd.pl/Konkurs/super_agniecha-t1015552.html

But I'm gonna break,
I'm gonna break my,
Gonna break my rusty cage and run.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium