Szacuny
36
Napisanych postów
15338
Wiek
37 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
191806
łeb rybie mogę ciąć
w Biedronce jest ta Mlekovita
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow. DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
Szacuny
10
Napisanych postów
6363
Wiek
46 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
140149
Mali, to przepis na śledzie z octu. Takie zasalane, co je odmakam, żeby tą sól wyciągnąć? To mi chodzi o świeże. Mam zamrożone i nie wiem co dalej. Normalnie na masło, na patelnię i już? Może Martę zgwałcę o przepis. Ona pewnie ma jakiś fajny zdobyty od Wikingów
Szacuny
4
Napisanych postów
6565
Wiek
44 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
58743
dont - dzieki za opinie :) chyba też się skuszę...
a propos.. bo kiedyś marudziłam o brzoskwinie puszki...
mimo iż nie znalazłam niesłodzonych zrobię... choćby dla Siostry która chłonie ryby... :) będzie miała na gwiazdkę :)
1kg ryby - opanierować i usmażyć
Farsz:
6 cebul w kostkę i zeszklić
1 słoik marynowanej papryki pokroić w kostkę
1 puszka brzoskwiń w kostkę
mały przecier
szklanka bulionu
wszystko na patelni przesmazyć i przekładać rybę
kiedyś to jadłam... bosssssskie
może by się dało to jakoś przełożyć na Ladiesowe... będą testy ;)
Zmieniony przez - CiociaSamoZlo w dniu 2012-12-17 22:03:58
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow. DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
Szacuny
7
Napisanych postów
4315
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
115601
Ojej, kiedyś kupiłam takie śledziowe tuszki i właśnie buch na masło klarowane. Smak miały bombowy, ale było dużo zabawy z wyciąganiem tych szkielecików (bo nie dało się ich zjeść jak szprotek)
A i śmierdziało potem po całym domu... śledziem
Szacuny
11149
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
u mnie same mrożone ale chyba się rozejrzę, bo mam ostatnio ochotę na jakąś rybę, ale wszystkie są w jakichś marynatach albo innym syfie czyli wystarczy tylko podsmażyć na maśle klarowanym cebulkę, wrzucić śledzia, posolić i będzie dobre?
Szacuny
7
Napisanych postów
4315
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
115601
W biedronce były Ja je moczyłam z pół godziny w soku z cytryny, ale to nie jest konieczne chyba. I samo masło + na koniec sól. Były takie smaczne, że jakoś mi ta cebula nie pasowała