SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 200753

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
I jeszcze się przy okazji zapytam: co robicie ze skórami z ryb? Ja tam je wcinam, ale nie wiem, czy to najmądrzejsze...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
najmądrzjesze nie jest ale z pstrągów sam jem bo są pycha z innych unikam

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 76414 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 757045
Jak jest cienka skora na filecie to nie ma sensu sie z tym meczyc, np w dorszu. Ale w lososiu juz jest dosc gruba. Latwiej jest ja sciagnac juz podczas pieczenia fileta.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
Cholera, a tak lubię skóry, szczególnie łososiowe z piekarnika. :) No nic, może przynajmniej pies będzie miał frajdę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 76414 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 757045
Raczej nic Ci sie nie stanie jak bedziesz je jadl, ale musisz miec na uwadze to, ze komuluje sie w niej troche toksyn, metali ciezkich.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
Znalazłem na Necie coś ciekawego na ten temat:
http://www.dieta.pl/nowosci/ciekawostki/dlaczego_patroszenie_powinno_poprze-807.html
Jak widać, metale ciężkie to pół biedy, gorzej, że kumuluje się tam cała masa bakterii i pasożytów. Pierniczę, aż tak bardzo to tych skór nie lubię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 76414 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 757045
Pasozytow w rybach jest sporo, jednak po procesie mrozenia i pozniej jeszcze obrobki termicznej mozna spokojnie zjesc taka rybe.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
Czyli jak kupię świeżego łososia lub makrelę i ugotuję ją na parze (oczywiście wypatroszone), to jak zjem ze skórą, to nie nabawię się żadnych "salmonelli" czy innych świństw?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
nie nabawisz sie, ale jedzenie rybiej skóry wydaje mi się dość hardkorowym posunięciem tak, jak napisal s.m.p.a.- z pstrąga jest smaczna, bo delikatna, ale juz losos czy makrela...niekoniecznie

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
o toksyny chodzi w szczefgólności jednak ja ryb za często nie jem wiec moge sobie pozowlić :)

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium