WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

GINEKOMASTIA Cz. 3

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 528002

Nowy temat Temat zamknięty
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 223
Panowie, termin mam na 2 połowę stycznia 2015r. u Dr Rylskiego w Kielcach (jeżeli ktoś byłby zmuszony zwolnić wcześniejszy termin to ja chętnie podejdę do zabiegu wcześniej :)
Mam kilka pytań:
1) Bolesność zabiegu-> Wiem, że zabieg jest przeprowadzany w znieczuleniu miejscowym. Jak to jest -> zawsze trochę boli jak tnie? czy zdarza się, że np. dr opracowuje gruczoł i nagle coś może zaboleć? Tak pytam z ciekawości bo wiem, że w niektóre procedury zakładają znieczulenie ogólne (narkoza) a z tego co prześledziłem forum to każdy miał zabieg w znieczuleniu miejscowym (niezależnie od wielkości gino).
2) Jak z utrzymaniem higieny przy noszeniu kamizelki? =>Czy można ją codziennie zdjąć na czas codziennej wieczornej/porannej toalety?
3) Czy przez np. pierwszy tydzień trzeba przyjmować środki przeciwbólowe? (czy ból pooperacyjny jest tak duży?)
4) Czy jeżeli jest Gino + Lipo to czy dr Rylski wycina Gino + pozbywa się Lipo ?

Z góry dzięki za odpowiedzi !

Zmieniony przez - adhonores_k w dniu 2014-07-29 18:50:35
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 158
adhonores_k
Panowie, termin mam na 2 połowę stycznia 2015r. u Dr Rylskiego w Kielcach (jeżeli ktoś byłby zmuszony zwolnić wcześniejszy termin to ja chętnie podejdę do zabiegu wcześniej :)
Mam kilka pytań:
1) Bolesność zabiegu-> Wiem, że zabieg jest przeprowadzany w znieczuleniu miejscowym. Jak to jest -> zawsze trochę boli jak tnie? czy zdarza się, że np. dr opracowuje gruczoł i nagle coś może zaboleć? Tak pytam z ciekawości bo wiem, że w niektóre procedury zakładają znieczulenie ogólne (narkoza) a z tego co prześledziłem forum to każdy miał zabieg w znieczuleniu miejscowym (niezależnie od wielkości gino).
2) Jak z utrzymaniem higieny przy noszeniu kamizelki? =>Czy można ją codziennie zdjąć na czas codziennej wieczornej/porannej toalety?
3) Czy przez np. pierwszy tydzień trzeba przyjmować środki przeciwbólowe? (czy ból pooperacyjny jest tak duży?)
4) Czy jeżeli jest Gino + Lipo to czy dr Rylski wycina Gino + pozbywa się Lipo ?

Z góry dzięki za odpowiedzi !

Zmieniony przez - adhonores_k w dniu 2014-07-29 18:50:35

1. Bolic czasami boli, do wytrzymania, ale czasami przypala to bol przez kilka sekund jest nieciekawy.. ;d. Nie ma sie co obawiac.
2. Doktor ci wszystko wyjasni, co i jak po zabiegu, ile nosic i kiedy zdjac.
3. Da ci recepte na augmentin (antybiotyk), cyclonamine (przeciwkrwotoczny) i przeciwbolowy, nazwy nie pamietam. Ja w ogole nie bralem przeciwbolowego bo bolu nie czulem w ogole jak sobie normalnie siedzialem, tylko bedzie bolec jak bedziesz rece wyzej podnosil. Ja np. 26 dni po zabiegu i nadal nie mam pelnej swobody wiec trzeba troche odczekac.
4. Tak, ja mialem gino i lipo i ladnie wszystko poszlo. 2500zl mialo byc, po zabiegu jak placilem to powiedzial ze powinno byc 3000 ale jak sie na 2500 przygotowalem to niech bedzie.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 223
Dzięki treefiddy za szybką odpowiedź (SOG poleciał:)

To jeszcze dopytam: czy ten zabieg wygląda TAK ?(nie wiem jak się nazywa to urządzenie do "wypalania" => elektryczny skalpel? przyjmijmy, że tak):

Czy też wycinane jest to przy użyciu "nożyczek i skalpela" ?

To jeszcze dla zainteresowanych podsyłam link do kanału z wieloma zrelacjonowanymi operacjami usunięcia ginekomastii:
https://www.youtube.com/user/wlplasticsurgery/videos

Zmieniony przez - adhonores_k w dniu 2014-07-29 19:35:22
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 158
Gruczol tak wycinal, nacinal tam na dole sutka i przypalal. A lipo nie mam pojecia jak robil - zasloniete bedziesz mial wiec nic nie zobaczysz jak cie tna lol. Odsysal czyms tam ale nic nie widzialem.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 61 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 867
Dzwonił ktoś dzisiaj do dr Rylskiego? Bo chciałem się umówić na zdjęcie szwów i nie mogę się dodzwonić.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 758 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 29576
chłopaki mówili że cały jego zespół ma urlop

„Citus, Altius, Fortius” - „Szybciej, Wyżej, Mocniej”

...
Napisał(a)
Początkujący
No, a kazał dzwonić 30 lipca, eh...

A jak robicie chłopaki? Bo kilka osób też miało zabieg w zeszłym tygodniu.

Zmieniony przez - kmineo w dniu 2014-07-30 21:40:02
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 276 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8274
to bd musial sam sciagnac, albo podjedz do szpitala niech Ci sciagna
...
Napisał(a)
Początkujący
:Da radę samemu to zdjąć?

Zmieniony przez - kmineo w dniu 2014-07-30 23:32:27
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 120 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1081
ja do Kielc mam kawał drogi, a więc na ściagnięcie szwów poszedłem u siebie.. Znalazłem prywatny zakład chirurgiczny i tam ściągneli bez problemu za 100zł..
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat zamknięty
Poprzedni temat

wydolność na zawodach a treningu

Następny temat

częściowo zdrętwiały palec u nogi

electro
Polecane artykuły