Szacuny
7588
Napisanych postów
6801
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61292
Ugarzowi chyba chodzi o to że po wyproście ściągamy łopatki do tyły w celu większego napięcia mieśni czworobocznych . Ja jakoś nigdy nie odkładam sztangi na ziemie Takie odkładanie wogle mi nie pasuje .
Szacuny
93
Napisanych postów
17167
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
56957
Bajanek - to idzesz na łatwiznę. Wbij sobie do głowy - to co ci najbardziej "pasuje" najczęściej najgorzej działa. Martwe ciągi "touch and go" nie są tak skuteczne jak te, w których po każdym powtórzeniu sztanga spoczywa "martwa" na ziemi.
Pas nie jest potrzebny w ogóle - nigdy nie używałem żadnych pasków, pasów, opasek itp. można sobie podarować na poziomie amatorskim, hobbystycznym. Zresztą, bez odpowiednich umiejętności w korzystaniu z pasa można wdepnąć w niezłe g****.
Szacuny
7588
Napisanych postów
6801
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61292
Kruszek , robiłem wcześniej martwy ciąg , i odkładałem sztange na ziemie , ale to nie zdało egzaminu bo przy ostatnich powtórzeniach brakowało mi powietrza i nie mogłem oddychać , [Pewnie wielu teraz powie że to normalne przy martwym i przysiadach ]Może powodem było to że nie byłem przyzwyczajony do pasa , ale bałem sie robić bez niego . Teraz się przyzwyczaiłem i trzeba będzie spróbować robić tak jak tu piszecie
Szacuny
400
Napisanych postów
5586
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
39451
Kruszek- ja generalnie tez tak uwazam, ale caly czas sie nad tym zastanawiam... Bede musial sprobowac kiedys z tym pasem conajmniej na ostatnie serie. Dzieki za wypowiedz, SOG poszedl.
Co do odkladania sztangi na ziemie, to ja w ogole nie dotykalem nia ziemi. Ale widze, z epora to zmienic.
Zmieniony przez - Kamiru w dniu 2006-12-14 22:28:09
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Szacuny
93
Napisanych postów
17167
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
56957
To rób po 3-5 powtórzenia, wtedy układ krążeniowy aż tak nie zostanie obciążony. Ja też robiłem kiedyś "touch & go" - ale to nie rozwija siły w takim stopniu jak poprawnie wykonywany ciąg. I chyba popracować musisz nad kondycją.
Są ludzie, którzy bez żadnego sprżętu bawią się obciążeniami powyżej 200 kilogramów. O ile nie bawisz się w bicie rekordów, to pas nie jest potrzebny.