Szczyt siły - wyprostować gryf łamany.
Faceci rodzą się piekni, kobiety muszą się malować .
Wesoły wegan :)
Jest to szczegolnie skuteczne jesli mamy naturalnie silne nogi.
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
teraz pytanie odemnie :
Która faza ruchu w martwym ciągu jest istotniejsza dla rozwoju mięśni ? Ta , w której ciężar podrywamy z ziemi , czy ta w której już się prostujemy ?
Pytam bo chciałbym robić martwy z podwyższenia ( sztange opuszczałbym nie na ziemie , ale na 2 stosy obciążenia ) wtedy bym mógł operować nieco większym ciężarem
http://www.sfd.pl/MOJA_PIWNICZNA_SIŁOWNIA-t307196.html
MOJA PIWNICZNA SIŁKA
Zaczynajac z podwyzszenia nie wyginasz tak mocno plecow, wiec jest bezpieczniej. Czym wyzej zaczynasz tym wyzsza srodkowa czesc plecow(prostowniki) jest szczegolnie pobudzana, lacznie z kapturami.
Jesli zaczynasz z pozycji gdzie gryf jest tuz pod kolnami to omijasz martwa strefe poprzez... startowanie z niej! Po krotkim czasie ciezary wzrastaja i zaangazowanie plecow jest tym wieksze, a kregoslup latwo utrzymuje naturalna krzywizne.
Po treningu skroconych ciagow dobrze zalozyc ciezar ok 40-50% uzywanego do ciagu spod kolan i wykonac serie ciagu na prostych nogach z rozciaganiem.
Pozniej zwykly stretching.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Większość osób na samym końcu powtóreznia wyginają się mocno do tyłu.
no i tak:
czy tak jeset poprawnie?
czy to nie szkodzi na kręgosłup? (jak się odchylamy do tyłu to w pewnym momencie prostowniki przestają pracować, to chyba cały ciężar ''przygniata'' kręgosłup)
NIE, TYLKO NA ZAWODACH WYMAGAJA TEGO BY POKAZAC ZE SIE NIE GARBI W KONCOWCE.
czy to nie szkodzi na kręgosłup?
TU PRZEGIECIE NA ZAWODACH TO TYLKO RUCH W STAWACH BIODROWYCH, KREGOSLUPA NIE WOLNO WYGINAC W TYL POD OBCIAZENIEM
(jak się odchylamy do tyłu to w pewnym momencie prostowniki przestają pracować,
TAK? A NIBY CO CIE TRZYMA WTEDY W TEJ POZYCJI? PROSTOWNIKI CIE DO NIEJ DOPROWADZAJA I PROSTOWNIKI CIE W NIEJ UTRZYMUJA
to chyba cały ciężar ''''przygniata'''' kręgosłup)
GDYBY PROSTOWNIKI SIE POLUZOWALY TO KREGOSLUP MUSIALBY ZOSTAC ODCIAZONY.. FIZYKA..
ZA TO JESYLI OW PRZEGIECIE NIE NASTEPUJE W STAWACH BIODROWYCH A W LEDZWIOWYM ODC KREGOSLUPA TO JEST TO BARDZIEJ NIEBEZPIECZNE NIZ GARBIENIE SIE.
WNIOSEK; LEPIEJ NIE PRZEGINAC!!!
dzieki

Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Moj dziennik crossfit:
http://www.sfd.pl/Dziennik__Z_crossfitem_po_formę-t857818.html
ROZCIAGANIE stretching zmniejsza siłe??!!
-
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11