[...] w mięśniach, - Tłuszcz - podskórny jak również trzewny lub zmagazynowany w mięśniach, - Mięśnie - do spalania mięśni dochodzi w skrajnych przypadkach długotrwałego niedożywienia. Twój organizm uzupełnia źródła energii korzystając z pożywienia. Gdy trenujesz intensywnie uszczuplasz zapasy glikogenu, Twój organizm je uzupełnia z pożywienia. [...]
[...] (niekiedy nawet od samego początku redukcji ma to miejsce) także może wpływać na słabszy sen i ilość wybudzeń w nocy. Po prostu "mózg się budzi" i domaga się poszukiwania żywienia. Niniejszym sen jest niezwykle istotnym elementem odpowiadającym za nasze funkcjonowanie, dlatego warto za wszelką cenę popracować nad nim. Myślę że dobrze będzie [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witam. Jeżeli Twoim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, niezbędne będzie zrewidowanie swojego modelu żywienia, czasem samo w sobie ograniczenie przetworzonej żywności nie wystarczy. Np: zbyt mały dowóz kalorii może zainicjować odwrotny efekt od zamierzonego. Między innymi metabolizm zwolni, przejdzie w tryb oszczędny - wydatkowanie energii [...]
Odżywkę białkową należy stosować według braków w diecie. Jeżeli tej diety nie posiadasz, to czym prędzej zmień swój system żywienia, bo daleko w tym sporcie nie zajedziesz, nie znając podstaw takich jak: swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, czy ile spożywasz w ciągu dnia białka, węglowodanów i tłuszczy. Posiadając mniej więcej (chociaż) [...]
Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]
Raczej będzie to mało optymalny sposób żywienia. W tygodniu dostarczasz bardzo mało mikroskładników dla organizmu a w weekend nagle przekraczasz 3 krotnie kaloryke co jest szokiem dla ciała. Dodatkowo ciężko mi uwieżyć, że zjesz 6000 kcal większości zdrowego jedzenia. Kolejna dziwna sprawa w tygodniu jesteś nasycony taką małą ilością szamy a nagle [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] jedzenia. Kolejnym powodem wzwodów jest również większy poziom dwutlenku azotu, który może być uwalniany przez mięśnie w nocy. Ta sytuacja może być również związana z poprawą jakości żywienia oraz spadkiem masy ciała. Dlatego myślę, że poprawiasz jakość swojego zdrowia i co za tym idzie Twój organizm daje Ci proste znaki potwierdzające to.
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
Chociaż z drugiej strony aby mieć kaloryfer widoczny trzeba mieć niski poziom tkanki tłuszczowej (skutek diety) , więc taka dieta i styl żywienia utrzymywana w dłuższym czasie pewnie może negatywnie wpłynąć na gospodarką hormonalną i rozwój organizmu. Ale same ćwiczenie nie powinny mieć wpływu, tylko że samymi ćwiczeniami kaloryfera nie zrobisz
Cześć! Na sam początek zalecam zerknięcie na poniższy artykuł i wyliczenia ile powinieneś energii dostarczać w ciągu dnia przy takiej intensywności. Zatem w zależności od tego jakie masz zapotrzebowanie energetycznie ciężko będzie podzielić procentowo udział każdego z makroskładników gdyż Twoja waga jest stała i od niej zależy udział białka, [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] rozkład makroskładników na początek: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g [...]