[...] makaron, tortille, wszystkie potrawy smażone w panierce. Zasada 2: Jedz w kółko te same produkty A) białko białka jaj (plus 1-2 całe jajka dla lepszego smaku), piersi lub udka z kurczaka, wołowina, ryby; ewentualnie: wieprzowina B) rośliny strączkowe soczewica, czarna fasola; ewentualnie: fasola pinto, czerwona fasola lub soja C) warzywa [...]
[...] masz patelnię - więc przygotowanie świeżej ryby to nie problem. Kanapki z szynką - to opcja niespecjalnie wybitna pod kątem ekonomicznym, a wartości nikłe. Mięśo - np. wieprzowina. Możesz zmielić łoaptkę/szynkę i zrobić sphagetti, lub klopsy. Karkówka, czy np. inne cześci kurczaka, jak udka/noga. Podroby - jeśli lubisz w niewielkich ilościach.
[...] ilości "dla smaku".Jesli masz za dużo białka - mniej twarogu Posiłek II 9:30 Masło Bułka grahamka 100g/ chlebpełnoziarnisty = 8,2 1,7 56,9 258 Mięso z upieczonego udka z rożna = B:18 T:10 Warzywa wszelkiego rodzaju Jabłko ok Posiłek III 12:30 To samo co wyżej bo dalej jestem w szkole ok Posiłek IV 15:30 Ryż 150 g Filet z kurczaka 100 g [...]
[...] do 2-2,5 g na kg trudno powiedzieć jakimi posiłkami, bo tego jest milion źródła alternatywne węgli i białka: Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: [...]
[...] niż pierś z kurczaka, nie powinna jednak być zjadana codziennie (ale masz inne podroby, takie jak żołądki, serca, które są tanie), zamiast piersi z kurczaka możesz też dać udka, które są tańsze. W Twojej diecie jest mało warzyw - co jest istotnym błędem i wymaga szybkiej naprawy. Korzystaj też z owoców, bo mamy sezon. W diecie brakuje tłuszczu [...]
To zależy czy Twoje udka są zbyt duże z powodu masy miesniowej czy tłuszczyku. Jezeli to pierwsze to gorzej bo to taka Twoja uroda/uwarunkowanie genetyczne/. Natomist jezeli tłuszcyk to lepiej. Po pierwsze sam rower nic nie da podstawa to dieta , polecam także suplement L-karnityne , ktora barzdo pomaga rozbić i spalić tłuszczyk . Rano wsajesz na [...]
Przed pierś kurczaka/indyka/udka/ wołowina inne mięsa/swieze chude ryby/ + ryż brązowy/kasza/makaron durum Po pierś/ tunczyk nie za czesto/ swieze chude ryby + ryz brazwowy/kasza/ziemniaki makaron jedz w proporcji 1białko : 2 weglowodany.
nom udka do robienia samemu są najnaj. wygodnie i foogule druga rączką sobie przytrzymać mozna.w bareczki tez całkiem nice.jjjeee wczoraj 4,5cm wciskałem z 3min..ehhh i ta gorączka jeszcze=3litry wody podczas zabawy eeee
A może być np, miesko z udka z kurczaka w 2 posiłku ? bo chciałbym sałatke zrobić z tego bo w szkole bede to wcinał. A orzechy z 2 posiłku przerzucic do 3 i bedzie 150g ?
moze byc z udka co do orzechów. rób tak zeby w kazdym posiłku (oprócz po treningowego) było jakies zródło zdrowych tłuszczy. Ich zródła znajdziesz na sfd wpiszw w wyszukiwarce tłuszcze lub żródła tłuszczy i wyskoczy wiele tego:) powodzenia.
Witaj, Masz za mało tłuszczu w diecie , podbił bym do minimum 90 gram poprze zmianę mięsa na tłustsze jak udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka. Wyrzucił bym tą polędwice sopocką a dał normalne mięso. Pozdrawiam