ja proponuję podbić tłuszcz zamiast opychać się węglami. Zamiast piersi z kurczaka daj trochę tłustszego mięsa (udka z kurczaka, czasem chuda wieprzowina), zamiast chudego twarogu półtłusty - przy tych takich samych kosztach i tej samej objętości posiłków zwiększysz kaloryczność diety\
[...] i porównaj do swojego jadłospisu . Porównasz swoje wartości kaloryczne do tych co Ci wyjdą a także jak będziesz układać posiłki to produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) [...]
Witaj, Tragicznej sylwetki nie masz , widać że jakieś tam mięśnie są, podbił tłuszcze na 90-100 gram . Lepiej wyjdziesz jak wymienisz filet z kurczaka na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka . Treningu siłowego na siłowni nie zamierzasz wykonywać ? Pozdrawiam
alternatywa dla piersi z kurczaka może byc panga,mintaj lub inne mieso schab,karkówka,udka,łopatka(nie potreningu bo te miesa zawieraj tłuszcz) a z chudszych to udziec z indyja,udziec wołowy,piers z indyka co do tunczyka to w sosie własnym najlepszy,cenowo najlepiej wychodzi ten z biedronki i lidla a alternatywa dla niego moga byc jajka,makrela [...]
Indywidualne Treningi i Diety pod okiem Trenera i Dietetyka
[...] od diety niezdrowej. Zdarza się jednak, że niektóre osoby proszę o obniżenie kosztu diety, a jednocześnie nie życzą sobie tańszych produktów takich jak watrobka - zamiast wołowiny, udka z kurczaka - zamiast piersi, marchewka zmiast brokułów... Poza tym wiele zalezy od celu, zapotrzebowania energetycznego i tego - co dla kogo oznacza drogo. ;-)
Efekty beda jak nic, szybko jesli nie bardzo szybko, zgubisz pas i kg. Gwarant! Tylko co za 2 miesiace zrobisz? A kto Ci ryz kaze jesc? Toc jedz mieso. Jak masz problem z kcal to zobacz ile kcal ma wieprzowina czy udka z kurczaka, serca, watrobka czy tlusta ryba a jak wolisz ww. to ziemniak.
Wrzuć ankietę bo dośc niską masz ilość tłuszczu w diecie , zamiast mleka daj wpc na przykład. Zamiast fileta z kurczaka można by było dać udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Pozdrawiam
z rana, 2 kanapki + 2 jajka smażone, w szkole 2 bułki, potem obiad to różnie, najczęściej robię udka z kurczaka, po obiedzie płatki, nie pamiętam nazwy, w porcji z mlekiem jest w niej 8gr białka, na kolekcję jem ryż z mlekiem. Czasem jak jest czas (nie idę do szkoły) to robię makaron z mlekiem.
Kurczaki są dobre a po zdjeciu skóry nie są wcale takie tłuste nawet udka. A co do jajek to cholesterol w nich zawarty nie jest niezdrowy a poza tym z żółtakmi mają lepszą kombinację aminokwasów
Problem w tym, że miałem zjeść 200g udka już ta ostateczna waga po kościach, lecz ugotowałem niechcący całe udko które ma 300g i po obraniu mięsa jest 138g a kości 48g i kij wie jak to teraz liczyć skoro chciałem 200g a tu co innego wyjdzie :/ Chyba rozumiecie co mam na myśli
[...] posiłków, do których można dodać tłuszcze, a więc unikaj okołotreningowych. Smaruj omleta, dodawaj do szejków, niektórzy smarują nim naleśniki, mieszają z twarogiem, a nawet udka kurczaka tym smarują;) Posmaruj chleb masłem albo pełnoziarniste wafle ryżowe. Ja tam do szejka zawsze dodaję łyżkę stołową albo do serka wiejskiego, smak poprawia [...]
[...] posiłków, do których można dodać tłuszcze, a więc unikaj okołotreningowych. Smaruj omleta, dodawaj do szejków, niektórzy smarują nim naleśniki, mieszają z twarogiem, a nawet udka kurczaka tym smarują;) Posmaruj chleb masłem albo pełnoziarniste wafle ryżowe. Ja tam do szejka zawsze dodaję łyżkę stołową albo do serka wiejskiego, smak poprawia [...]