[...] sobie na dwa posiłki placuszki owsiane z 6 blend protein,taka mała odskocznia od jajecznicy, częściej będę je wrzucał do menu bo smakują super. Kupiłem też ksylitol, bo słodzik z lidla mi się kończy. Nigdy nie miałem innego niż ten z aspartamem. Róznica w smaku ogromna, tamten to taki kwaskowaty i taki chemiczny posmak a ksylitol prawie jak [...]
"2.makaron durum 100g, kura 125g, słodzik, sałata lodowa+pomidory 360g + omega3 " tutaj slodzik, ale do czego? mysle ze o to chodzilo Studiemu zreszta tez jestem ciekawy
to do czego jest zdolny nasz umysl jest niebywale to co jestesmy sobie w stanie zrobic,uwierzyc,wkręcić jeśli nawet jestesmy w stanie uwierzyc ze zwykle placebo działa a co sie dzieje pod dlugotrwalym wplywem stresora jakiegos? ...btw-co do placebo - to wiadomo ze nie pomoze na bol gardla,nie zagoi rany,czy nie pomoże w cięzkich chorobach - ale [...]
[...] Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny słodzik. Pochwalany w 1988, ten słodzik jest 200 razami słodszymi niż cukier, jeszcze ma gorzki smak. K w jego stojakach imienia albo potasie. Acesulfame - K nie jest [...]
[...] Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny słodzik. Pochwalany w 1988, ten słodzik jest 200 razami słodszymi niż cukier, jeszcze ma gorzki smak. K w jego stojakach imienia albo potasie. Acesulfame - K nie jest [...]
[...] Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny słodzik. Pochwalany w 1988, ten słodzik jest 200 razami słodszymi niż cukier, jeszcze ma gorzki smak. K w jego stojakach imienia albo potasie. Acesulfame - K nie jest [...]
pozostaje zwykła śmietana + słodzik, bo ten cukier jednak pozostawia niesmak i męczy sumienie :D nawet znalazłem na necie cfany sposób jak zrobić owocowy krem ze śmietany: galaretka owocowa bez cukru/herbata owocowa+żelatyna, słodzik,śmietana Zmieniony przez - stefano00 w dniu 2015-10-19 14:22:42
Ja wale słodzik do : Herbaty jak już piję ją, pije białka, kiedyś robiłem Shakey kawowe ( lód, Kawa, słodzik, trochę mleka - Blender - Jazda - i było dobrze) tak samo jak nie miałem białka a nie byłem na redukcji to robiłem coś takiego: Twaróg Chudy + Słodzik + Gorzkie Kakao + Woda + trochę mleka - Bleder - Mix - i Posiłek białkowy średniej [...]
[...] pół litra płynu. Rozpuszczona w mimimalnej ilości wody żeby nie rozcieńczać masy. Słodzik do smaku. No i do lodówki. Na wierzchu wrzucałem zawsze maliny pogniecione z cukrem/słodzikiem, zależnie od diety. Można to samo z truskawkami. Na przykład pognieć truskawki widelcem, daj nieco słodzika i znów nieco żelatyny. Sernik bomba! Dla wymagających - [...]
Slodzik sie raczej w tluszcz nie odlozy, chyba ze bedziesz go zjadal kilogramami Najpopularniejszy w Polsce jest aspartam, 200 razy slodszy od cukru. Opinie na temat jego neutralnosci sa sprzeczne ale zaleca sie spozywanie go nie wiecej niz 7g dziennie i do slodzenia potraw nie wyzszych niz 30 st.C
No właśnie mózg tak reaguje niestety. Czyżby słodzik nie miał mniej kalorii od cukru? Owszem, ma mniej. Ale sprawy nie są takie proste. Skoro tylko język zarejestruje słodycz, organizm zaczyna oczekiwać cukru. Z tego powodu po 90 sekundach zaczyna wydzielać insulinę. Gdy cukier sie nie pojawia, gdyż organizm otrzymał tylko słodzik, insulina [...]
[...] aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego) - Do miski z mąką dodaj ubitą pianę z białek - Wszystko dokładnie wymieszaj (w razie potrzeby dodaj wody mineralnej), dodaj słodzik bez aspartamu - Sporządź farsz naleśnikowy: wymieszaj zmielony (lub rozgnieciony widelcem) twaróg, jogurt, słodzik, żurawinę - Naleśniki smaż na patelni TEFLONOWEJ [...]
Daje słodzik, słodzik sprawia, że truskawki zaczynają się robić miękkie i są git, nie jem takich twardych, normalnie je można gryźć bez wysiłku, jak dodam słodzik i poczekam z minutę lub dwie, chrupiące ale nie są twarde :D