[...] zdefiniować co jest zdrowe, a co nie, bo w myśl zasady, że truciznę definiuje dawka, to nic nie jest zdrowe i wszystko jest zdrowe. Jednak jeżeli chcesz zastąpić cukier lub słodziki erytrytolem, to jest to dobry wybór, na pewno lepszy od ksylitollu. Erytrytol jednak ma swoje wady, ma 70% słodyczy cukru (aczkolwiek dla mnie ma inny rodzaj [...]
Słodzik który przedstawiłeś jest okej. ja dodaje do kaszy mannej, herbaty, owsianki i inny rzeczy które chce zjeść czy wypić na słodko Znam wariatów co wrzucą do 20 sztuk by kaszka była słodka i jakoś nie narzekają ;) Starczają Ci 2 -3 sztuki do herbaty - SUPER Dawkę dopasuj pod siebie i tyle
[...] Zdecydowanie szejka białkowego nie odczujesz szczególnie, po prostu napijesz się czegoś słodkiego, ale np. możesz zrobić z twarogu sernik na zimno - twaróg, woda słodzik żelatyna i zrobisz z 200g to masz tam ok. 200kcal a już jest co pojeść, na to galaretka zero, z linku od flexa i masz dośc syty posiłek z małą ilością kcal no i na [...]
[...] L, - 60 g płatków jaglanych, - 80 g twarogu chudego, - 25 g wpc: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - słodzik i cynamon do smaku: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Ksylitol-opis37510.html Całość należy miksować przy pomocy blendera. Wrzucamy do kubków i do mikrofalówki na [...]
Przyjąłem wszystko do wiadomości :) Flex daj mi dobrą radę. Ograniczyłem cukier na maxa. Herbata gorzka ewentualnie słodzik. Cukier jedynie z owoców. Wierze, że dieta jest zbalansowana b. dobrze (bo przecież sam jej nie układałem heheh). Do czego zmierzam.. Powiedz, jak oprzeć się temu "bardzo zdrowemu" cukrowi w batoniku wracając do domu na [...]
[...] skrócie, wszystkiego nie zapamientałem na necie jest o tym malutko, a osoby które mi to mówiły to lekarze, studenci biologii i podobnych mówili mi również żebym uważał na aspartam - słodzik w odżywkach białkowych (o tym już wiedziałem) no i na tauryne - na to przedewszystkim nie wiem czy to zwykła plotka, ale tak czy inaczej będę na nią uważał :)
białko treca ma taki smak dziwny - przez pierwsyz tydzien ledwo piłem.. po 4miechach pije to jak dobry syropek babuni (4 czy 5 opakowanie) - jak chcesz to dosypuj kakao naturalne+słodzik i mieszaj - dobry system
Skład klasyczny, tylko jako słodzik jest Sukraloza(w stanach mają też erytrytol) + wyciąg z guarany. Smak inny niż wszystkie, dostępny jest jeszcze czerwony - da się kupić w Tesco i Carrefourze. dokladnie jw smak jest inny niz energetyki i to diametralnie :) mi bialy smakuje cos jak fanta,czerwony ciut inaczej ale tez bardzo przyjemnie
Skład klasyczny, tylko jako słodzik jest Sukraloza(w stanach mają też erytrytol) + wyciąg z guarany. Smak inny niż wszystkie, dostępny jest jeszcze czerwony - da się kupić w Tesco i Carrefourze.
[...] diabetyków, dostarczono pięć dodatkowych badań przeprowadzonych na ludziach. 1 kwietnia 1998 FDA dopuścił sukralozę do ograniczonego użycia, a rok później dopuścił ją jako słodzik do powszechnego zastosowania. Niektóre pytania dotyczące bezpieczeństwa sukralozy, które pojawiły się po dostarczeniu dowodów do FDA, pozostały bez odpowiedzi. [...]
To ja ci powiem jak ja sobie z tym radze,a mianowicie biore gotowanego kurczaka ryz(gotowane bez soli) i avocado wkladam do szejkera zalewam woda dodaje slodzik lub nie i miksuje recznym blenderem na mus, potem wystarczy dodac jeszcze troche wody i wypic - mozna? Mozna! Tylko trzeba chciec! I tym sposobem wciagam pelnowartosciowy posilek a nie [...]
Ok. To niech temat zostanie :) Zastanawia mnie jeszcze tak niska cena tej Yohy na allegro. U mnie w mieście cena jest od 130 do 160zł a na allegro można wyłapać za połowę :) Tylko czy to aby nie słodzik albo inny wynalazek.. u jednej osoby na blogu czytalem ze kupuje proszek za 2dyszki i dziala
serek twarogowy chudy woda owoce dowolne ( umiar w ilosci) slodzik w proszku blender mixowac przez 2 min pyszny serek lepszy niz dano ser twarodowy chudy trzy jaja lyzeszka proszku do pieczenia lyzeczka mąki zrobic mase smazyc na malej ilosci oliwy
pyszny jest ser twarogowy chudy starte jabłko orzechy włoskie +słodzik lub pasta z tuńczyka: twaróg chudy puszka tunczyka z wody ogorki kiszone (ze 2) cebula ew. grzyby marynowane sol&pieprz ew. oliwa => starcza na 2 porcje pelnowartosciowego posilku <palce lizac>
Gwoli ścisłości - chodziło mi o imbir i kurkumę jako sproszkowaną przyprawę, a nie świeży wkrojony imbir %-) Jeśli nie będziemy walić tego na potęgę i dodamy do tego słodzik, to wychodzi całkiem konkretnie :) A z dodatkiem lnianego to już zupełnie malina. I jeszcze taka dygresja - wersja z serkiem ziarnistym imo dużo lepsza. :-)
faftaq, a czemu nie polecasz słodzików, można się spytać? Bo rozumiem że na redukcję źle nie wpływają wg Ciebie (nie ma wyrzutu insuliny) ale pewnie ogólnie na zdrowie. Ja nie piję napojów light, ale lubię sobie dodać słodzik do kawy albo do racuchów. Słyszałem też że słodzików nie można używać do wypieków bo źle reagują na wysokie temperatury. [...]
[...] który zaburza równowagę kwasowo-zasadową. Z resztą o ile nie popieram poglądów, zgodnie z którymi aspartam to zło wcielone, o tyle biorę pod uwagę ustalone dla tego słodzika ADI (dopuszczalne bezpieczne dzienne spożycie) wynoszące około 40mg na kg masy ciała, które - jeśli ktoś pija 2 litry coli + rozmaite odzywki i suplementy słodzone [...]
[...] wchłoną całą wodę i zrobi się gęsta papka),3 białka ubić na pianę, dodać do niej 2 żółtka i papkę z płaków, dobrze wymieszać, szczyptę proszku do pieczenia.(ja przyprawiam słodzikiem i cynamonem, wrzucam też do ciasta drobno pokrojone irzechy i czasem rodzynki). Zostawić na jakies 5-10 min zeby jeszcze płatki troche wchłoneły ciasta i żeby [...]
[...] i izolat)(mleko), naturalne substancje smakowe (mleko), emulgator (lecytyny sojowe), zagęszczacz (guma ksantanowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu [...]