Zacznij od wyliczenia Twojego zapotrzebowania kalorycznego, po czym rozbij je na makroskładniki. Śniadanie I Kefir, dwie miski musli, garść rodzynek // zamiast musli płatki owsiane (bądź musli własnej roboty), omega-3, tran Śniadanie II // to nie śniadanie, tylko jakaś przekąska... Kanapka z szynką z piersi indyka i bułki grahamki, banan, jabłko [...]
"Biez po 1 suplemencie (aminokwasie odrzywce itp) aż do wyczerpania jak sie zacznie kończyć pomyśl dopiero o drugim." nie do konca jest to prawda "W maoare starzu treningowego twoje mięśnie coraz wolniej sie beda rozwijać, a zmienić to możesz stosując coraz więcej suplementów." niekoniecznie - zmiana bodzcoow/treningu moze [...]
Tutaj nikt nie układa diet. Chyba, że prywatnie. Polecam poczytać i postarać się ułożyć samemu. Zacznij od ankiety, wyliczeń zapotrzebowania i podziału tego na makroskładniki. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html [...]
Oczywiście nie patrzysz na to ile waży produkt, bo kilogram szynki nie równa się kilogramowi sałaty (pod względem kaloryczności oczywiście) Odliczasz makroskładniki od zapotrzebiwania. Dla przykładu masz 400 W, zjadając 100 dzikiego ryżu odejmujesz sobie 75 W czyli zostaje Ci 325 W na całą resztę dnia po zjedzeniu ryżu :D Wszytsko obliczasz w [...]
Wszystkie makroskładniki należy wliczać w diecie. Wpisując w dziennik żywieniowy sam on Ci wszystko wylicza, więc co jeszcze utrudniać sobie życie i odejmować od tego białko roślinne? Ew. warzywa (z wyjątkiem strączkowych i ziemniaków) możesz ustawiać na 0kcal.
nie ma tak, że białko jest na mase albo na rzeźbę, to poprostu kotlet w proszku wszystko zależy od zapotrzebowania na dane makroskładniki w diecie konretnej osoby
Witaj, jak wspomnieli koledzy trzeba by przeanalizować zapotrzebowanie na makroskładniki i poprzednie posiłki, by móc trafnie coś podpowiedzieć ;-) Także proponuję się zarejestrować i wrzucić schemat diety do działu odżywianie i będzie łatwiej pomóc jak będziemy mogli nawiązać dialog ;-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
no to dieta jest uboga w inne makroskładniki, nie można jeść tego samego cały czas bo nie dostarczasz np białka z innych produktów jak jaj, inne miesa, ryby, pewnie też masz brak tłuszczy w diecie.
wylicz sobie w programie, kalkulatorze dostepnym np. na potreningu.pl makroskladniki dobierz wedlug schematu w ktorym powinienes kierowac sie zeby osiagnac ketoze, czytaj tematy zwiazane z Low Carb'em, dietami ketogenicznymi, na forum masz multum takich przydadtynch informacji, wystarczy wklepac w wyszukiwarke na forum !
wszystkie te produkty to zwykle makroskladniki -> bierze sie je zaleznie od aktualnego zapotrzebowania / czyli wlasciwie zaleznie od tego w jakim stopniu pokrywasz diete, bo to nia sie uzupelnia gainer to nic innego jak zamiennik posilku (weglowodany i bialko) wiec bierz wtedy kiedy nie masz mozliwosci zjedzenia a powinienes carbo -> to [...]
co jeść? wszystko co zdrowe i niskoprzetworzone zwracając uwagę na makroskładniki i mając świadomość swojego zapotrzebowania, te wszystkie informacje znajdziesz w podczepionych tematach
obliczasz zapotrzebowanie, rozkladasz makroskladniki na poszczegolne posiłki, patrzysz w ktorych posuiłkach/o jakich porach masz braki tych makroskladnikow i w to miejsce umieszczasz gainera, w ilosci jaka bedzie najodpowiedniejsza zeby uzupełnic odzywianie według założonych przez ciebie zamierzen(zgodnie z celem treningowym)
1. Twaróg zwiera głównie kazeinę białko o nieco innej wartości biologicznej niż mięso z kurczaka, WPC ma najwyższą, aczkolwiek takie jest jej przeznaczenie 2, Nie liczą się tylko makroskładniki ale również składniki nieenergetyczne takie jak witaminy, mikro, makroelementy