odchudzam sie dieta 1600 kcal czy to prawda ze co kilka tygodni nalezy robic dzien w ktorym sie je o wiele wiecej kalori jesli tak to co ile i jaka ma to byc ilosc kalori ?
Czy zmniejszacie kaloryczność w dni, które np przesiadujecie cały dzień w domu i nie robicie nic konkretnego? Czy takie 1900-2000 kcal nie jest za dużo, na nic nie robienie?
Witam jeżeli w DT jem 3500 kcal (4x w tygodniu) to jak miejwiecej powinna wyglądać kaloryczność w DNT czy powinna byc mniejsza a BTW zbliżone ..? Dodam ze chodzi mi o normalna zbilansowana diete na mase z jak najmniejszym przyrostem tkanki tłuszczowej.
Witam. Przed snem jem 125 gram twarogu z 3 kromkami zwykłego chleba, do tego łyżkę oliwy z oliwek. Co mogę dodać do tego posiłku żeby był bardziej kaloryczny ?
Witam O ile podbijać kaloryczność przy robieniu masy? i o ile zbijać przy redukcji? Jak długo trwa masowanie i jak dlugo redukcja ? Nie mam problemu z nabieraniem masy ale tez chce jak najmniej tkantki tluszczowej lapać
Obecnie jestem na redukcji kończę ją pod koniec kwietnia. Od maja będę dojeżdżał do szkoły rowerem w sumie około 60 km dziennie. Srednia prędkość będzie wynosiła 20-30km/h. O ile zwiększyć zapotrzebowanie kcal, aby nadrobić utraconą energię?
Jeśli szykuje sobie posiłki na cały dzień i smażę dwa rodzaje mięsa (pierś z indyka i mieloną wołowinę) na 10 gramach oleju kokosowego to jak liczyć te 10 gram tłuszczu? Po 10 gram do wołowiny i indyka czy po prostu całe 10 gram w całodzienny bilans kaloryczny?
Witam, Chciałem sie dowiedzieć czy isnieje maksymalna ilość kcal na posiłek aby nie przytyć. Rozważym sytuacje trzymam kaloryczność diety, makroskładniki. Do dyspozycji mam 2000 kcal i np na kolacje przed snem jem 1000 kcal 3 godziny przed snem.
Witam. Moje pytanie brzmi czy takie składniki jak ryż czy pierś z kurczaka odmierzać przed czy po ugotowaniu? Zastanawiałem się nad tym ponieważ zawsze przed gotowaniem odważam 50 g suchego ryżu, a dzisiaj odmierzyłem 50 g ryżu już ugotowanego i było go nieporównywalnie mniej.
Czesc. Mam 2 pytania: 1. Dlaczego suszone warzywa sa duzo bardziej kaloryczne? Jest w nich wiecej "masy wlasciwej"? 2. Czy gotowanie, smazenie (bez tluszczu) etc zmienia kalorycznosc warzyw, owocow, jajek itd?? Prosze o odpowiedzi. Darek
tak jak w temacie czy pieczenie ich zmniejsza kaloryczność gdzieś to wyczytałem ale nie mogę namierzyć gdzie a chciał bym się tego dowiedzieć z góry dziękuję za odpowiedź
Cześć ! Mam pytanie czy taki rozkład B 2g/kg, W 2,5 , T 0,6 na redukcji jest ok? O ile muszę zmniejszyc kaloryczność na redukcji? wiek: 22 waga: 63 Jestem świeżakiem , więc baardzo proszę o jakieś rady, bo przy tym nawale informacji trochę się pogubiłam ;)
Witam, Czy jak obecnie spożywalem ok 2200 kcal i nie było żadnych efektów(podbno za mało KCAL jadłem) redukcji a dietetyk na początek wyliczył 2450 na początek redukcji, czy mam od razu wskoczyć na wyższą kalorykę czy zrobić coś stopniowo? Zmieniony przez - tompatrz w dniu 2018-04-29 21:28:50
No właśnie zmniejszać kaloryczność w dni nie treningowe czy nie? Normalnie w dni w, które ćwiczę na siłowni jem 3000kcal. Jak odejmę jedną paczkę ryżu ~ 350kcal w dzień nie treningowy będzie ok czy nic nie odejmować i jeść cały czas te 3000kcal? Aktualnie się masuję. Pozdrawiam.
Witam, jeśli przez 7 dni miałbym taką kaloryczność posiłków: 3800kcal > 2500kcal > 3000 > 3400 > 2200 > 3000 > 3100 i średnia po tych 7 dniach wychodzi około 3000kcal a moja dieta na utrzymanie wagi to 3300 to znaczy, że jestem na ujemnym deficycie kalorycznym ? Czy te dni w których było powyżej tej wartości jakoś zaburzają redukcję.