Na opakowaniu zazwyczaj rekomendują wrzucić to na tłuszcz, ale da się fajnie przygotować bez obróbki termicznej tłuszczu
Ja to jem z kurczakiem albo indykiem, a przygotowuję w następujący sposób:
mięso kroję w kostkę i wrzucam na ZIMNY jeszcze teflon;
zalewam wrzątkiem tak, aby kosteczki mięsa były przykryte w połowie;
wtedy uruchamiam kuchenkę;
jakąś chwilę potem mieszam i dodaję mrożonkę;
mieszam, przykrywam na jakieś 3 minuty (jezeli jest zbyt dużo wody to odkrywam wcześniej, żeby odparowała);
jak już jest wszystko "suche" to solę i doprawiam imbirem, czosnkiem, kurkumą ;
gdy potrawa jest już na talerzu dolewam łyżkę oliwy;
PYCHA, więc polecam
Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2009-01-22 10:57:44
Meraviglia!