Szacuny
9
Napisanych postów
558
Wiek
46 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16649
Czytałem gdzieś, że ważny jest stosunek białka do tłuszczy, gdyż zbyt wysoka ilość białka przy zbyt małej ilości tłuszczy utrudnia wejście w stan ketozy. Prawdopodobnie związane jest to z tym, że wiekszość białka konwertowana jest w wątrobie na glukozę a ponieważ organizm czerpie energię przede wszystkim z tego, co sie mu dostarcza z zewnątrz, więc jesli dostarczysz organizmowi zbyt wiele białka i zbyt mało tłuszczu - będziesz palił glukozę zamiast ketonów
Mężczyzna na poziomie powinien trzymać się w pionie
Szacuny
734
Napisanych postów
31016
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
94344
spokojnie i powoli ,co do ilosci biialka sadze ze 2,2 g to max ,ja obecnie mam 165g bialka i 95g tluszczu i 12g ww ,wiec jak widzicie nie trzeba miesc wiecej fatu niz bialeke ,pamietajmy ze wieksze ilosci bialka staja sie glukoza czyli droga i nieoplacalna substancjia energetyczna,a i tak 58% bialka jest konwertowane do glukozy ,z bialnsu ze w zoru juz nic sie nie odejmuje ,reszta oki
Szacuny
3
Napisanych postów
200
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1665
I mnie też się wydaje że lepiej troche mniej białka na low carb!!! Zaobserwowałem (sprawdzając paskami) że po posiłku w którym było dużo białka w stosunku do tłuszczu czyli np. B:T 1:0.8 lub 1:1 to wypadałem z ketozy! Natomiast po posiłku w którym ten stosunek był przynajmniej 1:2 to już nie!!! Czyli coś w tym jest!!