Nie interesuje Cię co ma ile . Nie poszedłem że każdy tak robi ale niestety większość tak.
Używając kartki,ołówka i głowy wiesz po prostu więcej,musisz anlaozowac etykiety wiec twoja świadomość produktów rośnie. Nie ma paniki gdy np. jesz na mieście i kilku produktów nie masz opcji 'zeskanować '. Nie ma żadnego łańcucha który cię ogranicza w jakiś sposób. Ale to jest moje zdanie.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-10-09 10:52:17
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
solarosTo co wrzuciłes to dane z MFP? Jeśli tak to błąd na poziomie 2-3%. Pomijając białko z przyczyn oczywistych. Jaki z tego morał? Czy lepiej latać z telefonem i być uwiazany czy lepiej być uczciwy i licżyć używając ka2alka kartki i ołówka ? Ja też u siebie sprawdzałem kilka razy i nigdy nie wyszło więcej niż 5%. Gdzie założenia są (moje) do 10% jest ideal.
Tak to dane z mfp :) Nie raz się łapałem za głowę jak to jest możliwe jak patrzyłem u Ciebie że praktycznie Twoje wyliczenia były zgodne z kalkulatorami, teraz wiem że jest to możliwe :) Ale tak jak mówisz trzeba być uczciwym
solarosA sraka to chyba że stresu.
Feather_hipochondryk...![]()
Ej no

marsidA co za różnica czy się lata z telefonem i mfp czy kartką i ołówkiem ? :D MFP jest wygodniejszy imho. Nie trzeba przecież sugerować się nim w 100%. A dodatkowy plus to taki że policzy też błonnik, sód, cukry itp. ;)
solarosNie sądzisz że używając codziennie MFP w pewnym momencie stajesz się jego niewolnikiem? Co w momencie gdy nie Będziesz miał telefonu albo internetu? Używając MFP tylko (z reguły) na skanowaniu się kończy.
Nie interesuje Cię co ma ile . Nie poszedłem że każdy tak robi ale niestety większość tak.
Używając kartki,ołówka i głowy wiesz po prostu więcej,musisz anlaozowac etykiety wiec twoja świadomość produktów rośnie. Nie ma paniki gdy np. jesz na mieście i kilku produktów nie masz opcji 'zeskanować '. Nie ma żadnego łańcucha który cię ogranicza w jakiś sposób. Ale to jest moje zdanie.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-10-09 10:52:17
marsidJeśli ktoś w ciemno sugeruje się mfp, nie ma świadomości o produktach, nie używa głowy to ma problem gdy zabraknie internetu... Ja korzystam z mfp bo to po prostu dla mnie wygodniejsze niż kartka i długopis. A w razie czego bez spiny liczę w głowie, na oko i tyle.
Dla mnie jest to o tyle różnica że zaoszczędzam czas, uczę się dobrego wyboru produktów i mniej więcej wiem z czego mój posiłek powinien się składać
Z tym liczeniem błonnika, sodu itp to też nie do końca bo nie wszystkie produkty zawsze maja wpisane te wartosci
Zresztą to nie był nakaz Sola żebym tak liczył tylko ja się wyrwałem do takiego liczenia, póki co widzę tylko pozytywy.
Szczerze najbardziej zyskała psycha u mnie
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
Tak jak już wczoraj pisałem trening kozak, dziś czuje klatę w każdym możliwym miejscu, brakowało mi tego na góra/dół czy innych planach
W trakcie treningu zmieniłem sztangę skos na hantle bo nie było gdzie zrobić
Na imprezce fajnie, znajomi bardzo mnie podbudowali mówiąc że fajnie że wróciłeś do żywych, że na buzi lepiej wyglądasz

Także kolejny czit hehe, ale w granicach rozsądku




Myślę, że jak na pierwsze liczenie poza domem było całkiem nieźle

Klatka + biceps
1. Wyciskanie sztangi na płaskiej z pauzą
55 kg x5 x5 x5 x5
2. Wyciskanie hantli na skosie górnym
15 kg x12 x12 x12
3. Wyciskanie hantli na płaskiej
17,5 kg x12 x12 x12
4. Ściąganie linek na bramie
2 x40
5. Podciąganie na drążku podchywtem
5 kg x5 x5 x5
6. Uginanie ramion z hantlami siedząc
7,5 kg x12 x10 x10
7. Uginanie ramion na wyciągu dolnym
1 x 40

Post 14 h
Okno 11:00-???
1. 11:00
Szynka z kurczaka 50 g 10/0/0
Wafle ryżowe 2 szt 0/15/0
Jajka 3 szt 20/0/15
Ser żółty 20 g 5/0/5
Warzywa
35/15/20

2. Pre workout 13:00
Banan 100 g 0/25/0
3. Post workout 15:00
WPC 30 g 25/0/0
4. 16:30
Pierś z kurczaka 300 g 60/0/0
Smalec 5 g 0/0/5
Ziemniaki 450 g 0/80/0
Warzywa
60/80/5

Całość: 120/120/25
Impreza:
Kanapeczki z dodatkami(jajka, pasta rybna, ser wędzony, wędlina) 20/100/30
Żurek z jajkiem i kiełbasą 15/10/20
Sałatka z fetą i gnocchi 5/20/20
Przekąski (paluszki, pierniki) 0/100/10
Orzeszki 0/15/50
Całość: 40/245/125 + tort

Do pierwszego posiłku:
- Wit C 2 g
- Wit D + K2
Przed treningiem
- Kreatyna 4 g
Po treningu:
- Kreatyna 3 g
Do drugiego posiłku:
- Diabeto strong
Przed snem:
- ZMA 2 kap
- Wit C 2 g
Zmieniony przez - melo15 w dniu 2016-10-09 13:03:15
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
marsidW jakim sensie zaoszczedzasz czas ? Tak czy siak gdzies notujesz te makro. Czy to kartka czy to telefon z mfp... A raczej czesciej ma sie pod reka telefon niz kartke i dlugopis xD Poza tym z tego co widze dalej wrzucasz tutaj zrzuty z mfp... Zeby podliczal wiecej danych to trzeba dodawac odpowiednie pozycje, najczesciej te angielskojezyczne maja pelniejsze dane co do blonnika, witamin i mineralow... No ale fakt ze ta metoda Solarosa recznego podliczania makro bedzie dobra do zwiekszenia swiadomosci o produktach wiec dla kogos kto caly czas w ciemno lecial na tym co policzy program nie myslac samodzielnie bedzie to dobra opcja ;)
Szczerze?
Jak przed przygotowaniem komponowałem posiłek w mfp żeby mieć baze to wrzucałem tam 300 g kurczaka, 300 g ziemniaków, 200 g jabłka jak się brałem za robienie posiłku bo już przyszedłem do domu to się okazywało że kurczaka jest 280 g i już zmieniałem, 340 g ziemniaków i już zmieniałem, 150 g jabłka już zmieniałem, sprawdzałem i dopiero brałem się robienie jedzenia. I to samo było z kolejnymi posiłkami
Teraz? Wchodzę do kuchni, patrzę co jest, na co mam ochotę z dostępnych rzeczy, zapisuje tylko wagę i liczę potem
Wrzucałem bo była to dla mnie nowość i się zwyczajnie w świecie sprawdzałem

BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
melo15
Teraz? Wchodzę do kuchni, patrzę co jest, na co mam ochotę z dostępnych rzeczy, zapisuje tylko wagę i liczę potem
no i dokladnie to samo mozna zrobic uzywajac mfp

Może z tym licze potem to nie do końca bo teraz wiedząc ile co czego ma w zasadzie mam już zarys makro posiłku w głowie
Ja nie mówię że mfp jest zły jest bardzo super tylko po prostu chcę się uwolnić od tego liczenia co do grama bo to między innymi mnie gubi
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
Czym to się rozni od 'betonu' którzy wmawiaja ludziom ze jedyna droga to ryz z kurczkiem ludziom ktorzy formę robią na Parówkach czy wieprzowinie.
To ze zaczerpnąl pomysł odemnie nie ma znaczenia.Bo ja nikomu na siłę tego sposobu nie wciskam.
Swoją drogą próbowaliście innej metody liczenia?
Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-10-09 20:09:42
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
intermittent fasting
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- ...
- 284
-