SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278344

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie jak wliczamy rosół? sam tłuszcz,raczej no oko, czy są jakieś przeliczniki wywaru mięsnego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
nie wliczamy rosołu o chyba że warstwa tłuszczu jest większa niż 1cm

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2009
Tak a propos omletów, to odkryłam w piątek omlet jaglany i dziś trzeci dzień z rzędu na śniadanie poszedł, nawet lubemy zaserwowałam mniam :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzięki Arphiel - na Ciebie zawsze można liczyć
cieszy mnie taka odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1023 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26862
Babushka - jak robisz? Ostatnio bardzo wchodzi mi kasza jaglana.

Tu się upgraduję -> http://www.sfd.pl/Srocze_krok_po_kroku-t988368-s18.html
"It's not going to be easy. It's going to be worth it."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
Jaglana rządzi, dodam tylko taką ciekawostkę, że jest lekkostrawna i ma właściwości alkalizujące --> polecana przy większym białku Gryczana też jest alkalizująca.

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1985 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 67804
co do rosołu to polecam rosół z perliczki (robi się coraz popularniejsza w sklepach), ostatnio upolowałam w carrefourze, a w przyszy weekend będzie na promocji w lidlu, gotowałam 2 razy już rosół na perliczce i nie dość że dobry to zostawiony w lodówce stężał się na galaretę, co świadczy o uwolnieniu sporej ilości koagenu... także polecam perliczkę na rosół
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 214 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12722
Serio do misek nie wliczamy rosołu? . A przecież to takie wspaniałe źródło białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
chodzi o wywar, np. jak robisz na skrzydełku z kuraka a to co w nim pływa - mięso, ryż/makaron itd. wliczasz normalnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 214 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12722
Tak do tej pory robiłam tak, że osobno wliczałam wywar a osobno mięcho.
Tyle, że mój wywar był z całej kury/koguta więc na pewno by się trochę tłuszczu uzbierało choć może nie ponad 1 cm.
Wartości mniej więcej, jakie ma mój rosół wzięłam z ileważy.pl


Na dodatek jeszcze mnie nikt o to nie opierniczył

Zmieniony przez - blackbird w dniu 2013-12-08 17:08:15
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

forma lato