SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276232

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
deja ja biorę mrożoną i te 20-30g do wyliczeń odliczam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 697 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 28802
Ja ważę zamrożoną, z tym że jak jest napisane na opakowaniu np. 5% glazury, to odejmuje od wagi ryby te 5% i już I tak mniej więcej wychodzi. Tak mi wygodniej, bo rozmrażam sobie rybę w lodówce całą noc i potem następnego dnia ją pichcę.
I tak jak napisała lejdiG to jest zazwyczaj ok. 20g

Zmieniony przez - agnete w dniu 2013-02-16 10:19:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Dzięki, właśnie o to mi chodziło, że zamarzniętą łatwiej zważyć

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6879
Ja tak apropo tego czosnku jeszcze..
Ostatnio ogladalam program 'kuchnia gordona ramsaya' i on tam wlasnie pokazywal ten Wasz pieczony czosnek on piekl go w calosci w lupinach, cala glowke zawinal w folie aluminiowa - po wyjeciu z piekarnika odcinal nozem spod glowki czosnku - tak na plasko (ta czesc z korzeniem) i lapiac za ten ogonek wycisnal calutki, mieciutki/kremowy czosnek.
Mysle ze to fajny sposob bo nie trzeba sie bawic w obieranie z lupin itd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 518 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6391
Często widzę w rybnym filety ze śledzia ale nijak nie wiem jak to przygotować. Usmażone to przecież wyjdzie z tego listek ze skórą. Ości chyba tam są, nie wiem. Macie jakieś pomysły jakby przyrządzić takie świeże śledzie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Ja je zamarynowałam z octem jabłkowym, wodą i przyprawami na kilka dni. Pyszne wyszły, ale straaaaaaasznie śmierdzą śledziem. W pracy zostawiłam po sobie taki zapach, że hej :P

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 926 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45086
Ja smażę właśnie..na maśle w jajku i mące żytniej, tylko do tego rzeczywiście muszą być większe kawałki. Ość się jakaś czasem trafi w filecie, ale tragedii nie ma. Do marynowanych nie potrafię się jakoś przekonać ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1803
u mnie zawsze mama robiła jak lorane pisze w jajku i w mące i potem robiła do tego zalewę z octu myślę ze taką jak Agnese pisze bo ocet woda ziele angielskie liść laurowy .... jak się trafią ości to miękną a większe idzie łatwo zauważyć

Zmieniony przez - PaniGosia w dniu 2013-02-16 21:35:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 171 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4384
To i ja zadam pytanie.
Nagle stałam się posiadaczką kaszy jaglanej i kurna nie mam pojęcia z czym to się je. Gdzieś w jakimś dzienniku widziałam omlet jaglany, ale nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak go przygotować
Macie dziewczyny jakieś sprawdzone przepisy z kaszą jaglaną?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6879
Ja ugotowana kasze jaglana wrzucilam na patelnie z odrobina maselka z jablkiem startym i rozgniecionym bananem i bylo calkiem dobre... co prawda wychdzi taka 'ciapa' ale mnie to nie przeszkadza pewnie mozna to samo polaczenie usmazyc na omlet..
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium