...
Napisał(a)
Gruszka, a może jeśli nie młynkiem to blenderem- świetnie sobie radzi z płatkami.
...
Napisał(a)
Monia, upiecze Ci się to nawet bez owsa. Białka ubijesz ze solą, do żółtek dodasz łyżeczkę proszku i łyżeczkę octu i tyle
...
Napisał(a)
Gruszka, owsiane zwykłym blenderm można zrobić, jak unplugged, a bez czegos zbożowego to takie coś sernikowego wtrawnego Ci wyjdzie, mało to będzie chleb przypominać
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe
...
Napisał(a)
przymierzalam sie do pieczenia chleba zytniego, ale jakos tak wyszlo ze nie mam za bardzo na niego ochoty puki co a małż to raczej bułkowy jest wiec postanowiłam upiec pasztet z grochu --- ten to sie juz swoje odlezał w szafce
Juz jest namoczony i ugotowany, dzis wiec bede go miksowac i dodawac jakies inne warzywa. Sama ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie, choc i tak nie mam pojecia jak pozniej uwzglednic jego kalorycznosc w dzienniku. Moze macie jakies doswiadczenia z pasztetami ?
Juz jest namoczony i ugotowany, dzis wiec bede go miksowac i dodawac jakies inne warzywa. Sama ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie, choc i tak nie mam pojecia jak pozniej uwzglednic jego kalorycznosc w dzienniku. Moze macie jakies doswiadczenia z pasztetami ?
Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać
http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html
...
Napisał(a)
Kaszmirka - z kalorycznością żaden problem - musisz tylko dokładnie ponotować rzeczy, które dodajesz - posumować kaloryczność, zważyć upieczony pasztet i wyliczać proporcją z wagi jedzonej do całkowitej upieczonego. Jakbyś potrzebowała pomocy wal na priv albo gg. Ja piekłam pasztet z wielu strączków - nie z samego grochu. Tak jak w przepisie - wal przypraw na maksa, w strączkach wszystko ginie. Mieszałam ciasto i lizałam palce i ciągle było bez smaku. W jednej wersji dał radę koncentrat pomidorowy - ale efekt końcowy jest praktycznie czysto pomidorowy. W drugiej wersji sypnęłam koperku i natki pietruszki - wyszło ciekawe smakowo. Majeranek mi zginął bezpowrotnie - zupełnie go nie czuć. Soli też dużo trzeba, żeby była wyczuwalna. Jeżeli chodzi o jajka - trzymałam się wytycznych z przepisu Oveji tutaj: https://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_;_-t696301-s5.html . Można ew. dać więcej - bo moje pasztety się rozsypują, ciężko się kroi.
P.S. Tak mi przyszło do głowy, żeby następnym razem gotować strączki w przyprawach a nie dodawać przyprawy do już miksowanych - może to pozwoli im nabrać trochę smaku.
Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-11-04 09:43:08
P.S. Tak mi przyszło do głowy, żeby następnym razem gotować strączki w przyprawach a nie dodawać przyprawy do już miksowanych - może to pozwoli im nabrać trochę smaku.
Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-11-04 09:43:08
A woman is like a tea bag. You never know how strong she is until she gets into hot water.
http://www.sfd.pl/W_poszukiwaniu_zaginionej_talii__k_rol_k-t764731-s17.html
...
Napisał(a)
Jesli mowa o pasztetach strączkowych, ja mam jeden patent - posypuję wierzch pasztetu (jaki by on nie był, bez różnicy) w keksówce 2 łyżkami stołowymi sera typu parmezan. Przy pieczeniu fajnie, delikatnie się rozpuszcza, nadaje nieco serowego posmaku pasztetowi, no i najwazniejsze - powstaje fajna, chrupiąca skórka Polecam, ja tak robię za każdym razem.
...
Napisał(a)
k_rol_k marta slicznie dziekuje za cenne rady
Pasztet mi sie przesunął na jutro. Dziś za dużo było do roboty: zakupy, obiady ( dla małża, dla mnie), trening itd. Groch wylądował więc w garze w lodówce. Jutro cdn.
Pasztet mi sie przesunął na jutro. Dziś za dużo było do roboty: zakupy, obiady ( dla małża, dla mnie), trening itd. Groch wylądował więc w garze w lodówce. Jutro cdn.
Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać
http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html
...
Napisał(a)
Mi w mięsnym pasztecie też ostatnio majeranek zaginął, a wsypałam 100g na 1kg mięcha;/ Jedyne, co było czuć, to pieprz Wyszedł ogólnie fajny, ale trochę za suchy. Następnym razem planuje dodać trochę miąższu z cukinii, żeby smak za bardzo się nie zmienił, a nadać trochę "wilgoci". Ciekawa jestem,co z tego wyjdzie.
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Taki "nieredukcyjny" sposób na kremowy pasztet to... Gotowany ziemniak Saida, Tobie wolno
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły