A Tobie powinna dać do myślenia ze większość zdrowo prowadzących się osób odtzywia się dieta zbilansowana i maja się dobrze . Węglowodany są potrzebne tak jak inne makroskładniki ,wszystko co jest skrajne nigdy nie były zdrowe . Uważasz, że skrajne nie zażywanie narkotyków, nie palenie papierosów czy np zrezygnowanie z fast foodów czy słodyczy [...]
A Tobie powinna dać do myślenia ze większość zdrowo prowadzących się osób odtzywia się dieta zbilansowana i maja się dobrze . Węglowodany są potrzebne tak jak inne makroskładniki ,wszystko co jest skrajne nigdy nie były zdrowe . Nie wiem czy znasz główne założenia diety optymalnej, ale nigdzie nie ma mowy żeby całkowicie wyeliminować z posiłków [...]
A Tobie powinna dać do myślenia ze większość zdrowo prowadzących się osób odtzywia się dieta zbilansowana i maja się dobrze . Węglowodany są potrzebne tak jak inne makroskładniki ,wszystko co jest skrajne nigdy nie były zdrowe . Uważasz, że skrajne nie zażywanie narkotyków, nie palenie papierosów czy np zrezygnowanie z fast foodów czy słodyczy [...]
A Tobie powinna dać do myślenia ze większość zdrowo prowadzących się osób odtzywia się dieta zbilansowana i maja się dobrze . Węglowodany są potrzebne tak jak inne makroskładniki ,wszystko co jest skrajne nigdy nie były zdrowe . Uważasz, że skrajne nie zażywanie narkotyków, nie palenie papierosów czy np zrezygnowanie z fast foodów czy słodyczy [...]
[...] Mając wyliczenia CPM w zależności od celu, odejmujemy lub dodajemy do niego około 400 kcal. Następnie dzielimy te kalorie na makroskładniki. Zalecane ilości to 2 g białka/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Dzielimy to na dowolną ilość posiłków i komponujemy je na bazie [...]
[...] ciekaw jakie sa wlasciwe proporcje skladnikow w leczeniu insulinoodpornosci. Postawię flaszkę czegoś dobrego a nawet będę wdzięczny do końca życia temu kto rozpisze właściwe makroskładniki aby opanować hipoglikemię reaktywną albo polepszyć wrażliwość insulinową. Wszedłbym nawet na tę ketozę jeśli ona by pomogła. A Piter ma rację? Zmieniony przez [...]
[...] W sytuacji, gdy Twoim celem jest budowa masy mięśniowej. Można dodać, tak jak to zrobiłeś od 200 do 500 kcal, aby bilans kcal był dodatni. 2. Podział na makroskładniki. Zalecane ilości, to 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,3 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. U Ciebie ilość białka 3 g jest zdecydowanie zbyt [...]
[...] Mając wyliczone zapotrzebowanie, dodajemy lub odejmujemy od niego (w zależności od celu) około 300 kcal. Następnie rozkładamy kcal na makroskładniki. Będzie to 1,7-2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Ustalamy pasującą nam ilość posiłków i komponujemy je z polecanych źródeł [...]
Makroskładniki są podanie w g/kg m.c. w nawiasie obok procentów. Na pierwszym zdjęciu jest 88.5cm, na drugim 83cm a na trzecim 80cm w talii. Skoro waga stoi prawie w miejscu (wykres wagi nad zdjęciami sylwetki) a widać sporą różnicę w poziomie tkanki tłuszczowej to chyba udaje się rekompozycja, bo czymś ta tkanka tłuszczowa na wadze jest [...]
[...] Gdy wyliczymy zapotrzebowanie, w zależności od celu, dodajemy lub odejmujemy około 300 kcal. Następnie dzielimy kcal na makroskładniki: 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Wyliczone składniki odżywcze rozkładamy na posiłki, bazując na jak najmniej [...]
Gainer to kaszana jesli miales na mysli kasze to moge sie zgodzic ... bo stosunkowo blisko jesli chodzi o makroskladniki (choc gainer ma z reguly wiecej bialka)
Dobra dieta to i odpowiedni dobór produktów i ich właściwa ilość, żeby zapewnić sobie wszystkie makroskładniki i witaminy - zerknij choćby tu: http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/ Polecam też poczytanie linków z podwieszonego tematu z propozycjami do biblioteczni działu - znajdziesz tam m.in. propozycje treningów.
Napisz jak dokładnie zmieniają się te obwody ciała. Na zdjęciach widać sporą różnicę w poziomie tkanki tłuszczowej. Makroskładniki podawaj w g/kg masy ciała a nie w procentach.
[...] w zależności od naszego celu: budowy masy mięśniowej lub redukcji tkanki tłuszczowej. Mając wyliczoną ilość kcal odpowiednią pod nasz cel i organizm, musimy podzieli ją na makroskładniki. Standardowe, zalecane ilości to: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Trzeci krok to podzielenie wyliczonych [...]
Są dwie opcje : 1) Niepisz że pakujesz bo ,jak wiadomo żeby byc dużym to trzeba duzo jeść a to zajmuje czas i pracodawca pomysli że marnujesz czas w pracy na jedzeniu 2)Napisz w Cv -Pizganie żelastwa ,FORUM SFD.W załączniku znajduje sie mój ostatni cykl wraz z rozpisaną na makroskładniki dieta
[...] Gdy celem jest budowa masy mięśniowej, to dodać należy do niego około 400 kcal. Następnie podzielić otrzymany wynik na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. W Twoim przypadku, gdy spożywasz sporo kcal i dużo węglowodanów. Warto [...]
Czy zastosowanie diety keto na tak krótki czas miałoby w ogóle sens? MASZ 3 TYGODNIE CZASU I CHYBA WIECEJ NIE ZRZUCISZ WAGI TYM CZASIE NA ZADNEJ INNEJ DIECIE CHOC NIE POLECAM TEGO TYLKO Z TEGO POWODU. POMYSL O WPROWADZENIU LEKKIEGO NEGATYWWNEGO BILANSU ENERGETYCZNEGO (JEDZ MNIEJ) OPROCZ DIETY KETO Jeśli tak, to czy 2 g białka na kg masy ciała [...]
Czytałem już trochę o CKD. wiem mniej więcej jak to robić, ale te 6 czy 7 posiłków wydaje mi się nierealne. cały mój czas musiałby się kręcić wokół jedzenia a tego chce uniknąć. czy jeśli założone kalorie i makroskładniki dostarczę w 3 posiłkach będzie to miało jakiś wpływ na redukcje? Zmieniony przez - Jakub86 w dniu 2017-10-01 19:07:17
[...] sylwetki. Jeżeli Twoim założeniem nie ma być dieta niskowęglowodanowa, to wygląda to dość dziwnie. Zalecana diety zbilansowanej mówią o 2 gramach białka na kilogram masy ciała, 1-1,5 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Najprościej będzie rozłożyć makroskładniki w posiłkach po równo. Tak aby w każdym z nich było tyle samo.