Redukcja sprawi, iż doprowadzisz do ubytku reszty masy mięśniowej którą masz, a jest jej niewiele. Nie ulega wątpliwości że w Twoim przypadku należy się skupić na przemyślanym i intensywnym treningu siłowym oparty na ćwiczeniach angażujących do pracy wiele stawów. Trenowanie i zalewaniem się tłuszczem nie jest sztuką, w dodatku nie zawsze chodzi [...]
Nie jestem w stanie uzupelnic tej tabeli, gdyz tak jak juz powiedzialem, nie mam ustalonej diety, okreslonego codziennego schematu zywienia lecz jem tak, zeby sie zgadzaly makroskladniki. Pod najwiekszym znakiem zapytania stoi aktualnie mój cel treningowy - masa, redukcja, czy moze zerowy bilans kaloryczny - a jesli zerowy, to w jakiemu [...]
[...] początku warto jeszcze raz obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz poniżej: http://www.sfd.pl/-t276436.html Następnie odpowiednio podzielić kalorie na makroskładniki: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
[...] miary, albo w przepisie podana ilość w gramach a na opakowaniu jedynie mililitry. Ze wszystkim można sobie poradzić, ale będzie tu więcej pracy dla tych co liczą kalorie i makroskładniki w diecie. 1:1 można przyjąć jedynie dla wody. 1000 ml = 1000 g każdy inny produkt będzie miał inne wartości ze względu na swoją gęstość. Żeby jednak nie bawić [...]
Ważenie produktów to podstawa jeżeli chodzi o rozsądną dietę. Dlaczego? Prowadzi to do jak najlepszych efektów bo licząc "na oko", nigdy nie mamy pewności ile tak naprawdę kalorii i makroskładników spożyliśmy, co w bilansie dziennym może doprowadzić do efektów odwrotnych niż zamierzone. Jak ważyć? Pomimo iż wydaje się to banalnie proste, wiele [...]
[...] z białka z tłuszczy i zostaje Ci ile sobie kalorii na węgle mozesz zostawić dzielisz na 4 i masz ile gram wegli przypada 2 ogólna 3 z wyliczeń Ci to wyjdzie 4 ważne by zachować odpowiednie proporcje kalorii 5 tak moze być 6 tak bedzie, na keto nie zbudujesz masy 7 tak 8 nie ale zależy też od organizmu jak reaguje na dane makroskładniki
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Z tego powodu najlepiej spożywać je po treningu jako zamiennik bądź dodatek posiłku potreningowego oraz ewentualnie w ciągu dnia również jako smaczny dodatek uzupełniający makroskładniki. Odżywka białkowa to jeden z najpopularniejszych suplementów wszechczasów wśród osób trenujących zarówno na siłowni jak i inne rodzaje sportów. Wyróżniamy [...]
[...] były jak najlepsze. 2. Dieta. W celu ułożenia dobrej diety, pod nasz organizm warto wybrać się do działu odżywianie i odchudzanie: http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html. Za pomocą porad wyliczysz tam zapotrzebowanie kcal, dobierzesz makroskładniki i ułożysz posiłki do diety. /SFD/2018/1/9/ad9e4cae8e604ebfa08da8507d9196da.jpg
[...] i odstawiamy do lodówki na około 1h. Mielimy mięso, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, paprykę oraz pieczarki. Rolujemy na podłużne paski i smażymy na oleju. Kcal i makroskładniki posiłku: /SFD/2018/2/1/39d01b08ff2b494691dbeb6c4743dd1c.jpg Zdjęcia posiłku: /SFD/2018/2/1/ed27e98b8fa9416a860e178a919a22b4.jpg [...]
[...] posiłku, jaki jest np. pierś z kurczaka z woreczkiem ryżu. Czy rzeczywiście mleko w proszku jest tak dobrym produktem, jak się wydaje po pierwszym spojrzeniu na makroskładniki i jak uważa spora część osób? Przyjrzyjmy się jemu dokładniej. Mleko odtłuszczone w proszku w 100 g zawiera 351 kcal. W tym 34 g białka, 51 g węglowodanów i [...]
Nie uwazam, zebym 'chodzil na silownie', moj trening to prawie same wielostawy + nigdy nie ma czegos takiego zebym na telefonie pol treningu przesiedzial. Zawsze staram sie, zeby trening byl dosc intensywny i nie trwal niepotrzebnie pol dnia. Aktualnie moja kalorycznosc to okolo 3000kcal, ale diety nie mam. Nie gotuje sam obiadów, dlatego w kazdy [...]
Aktualnie moja kalorycznosc to okolo 3000kcal, ale diety nie mam. Nie gotuje sam obiadów, dlatego w kazdy dzien staram sie uzupelniac makroskladniki, ktorych mi nie dostarcza (na przyklad jak na obiad jest bieda - zupa pomidorowa z ryzem, to juz wczesniej do sklepu lece po jakies miesko, zeby bialka uzupelnic; albo jak w ciagu dnia malo tluszczy [...]
[...] od wyliczonego zapotrzebowania, a następnie określenie makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Mając obliczone makroskładniki, dzielimy je na posiłki, które komponujemy z zalecanych źródeł: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
[...] Doradcy i moderatorzy w nim doradzający na pewno ukierunkują Cię tak, jak należy, aby na początek wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, makroskładniki, dobrać ich źródła i ogólnie trzymać się podstawowych zaleceń diety zbilansowanej. Możesz poczytać na jej temat tutaj: [...]
[...] otrzymany wynik na zalecane ilości makroskładników: 2 g białka/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów i ustalamy pasującą nam ilość posiłków. Kcal i makroskładniki możemy podzielić po równo na każdy z posiłków lub ew. inaczej, jeżeli tak nam pasuje. Warto pamiętać o tym, na jakich źródłach składników odżywczych należy [...]
[...] - orzechy również mogą być świetnym źródłem tłuszczu w diecie jednak nie mamy tu na myśli orzechów ziemnych - orzech ziemny to nie orzech a fasola ;) Pamiętajmy o tym by makroskładniki w naszej diecie pochodziły ze zdrowych i wartościowych produktów bo dieta, nawet na masę, na śmieciowym jedzeniu, nie prowadzi ani do ładnego wyglądu, ani do [...]
anubis a jednak interesuje gdyż są bardzo znani na youtube z NATURALNEJ kulturystyki i ich świetnych wyników na zawodach a głównym ich mottem są kcal i makroskładniki czyli dobra dieta! Ciężka sprawa i myślę, że którys z WK odpowie nam na to.. :(
[...] Mając obliczenia, dodajemy do zapotrzebowania około 400 kcal. Następnie dzielimy otrzymaną wartość kalorii na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Oto najważniejsze źródła tych składników odżywczych: - białka: [...]
[...] Mając wyliczone zapotrzebowanie, w zależności od celu, dodajemy lub odejmujemy około 300 kcal. Następnie dzielimy kcal na makroskładniki: 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Wyliczone składniki odżywcze rozkładamy na posiłki, bazując na jak najmniej [...]