SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaja kcal

  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1409 Data: 2021-08-12 09:54:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 945 Data: 2021-01-04 13:00:11 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Sarm - warto stosować?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1312 Data: 2021-04-02 15:49:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 905 Data: 2021-06-24 07:48:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - rekonwalescencja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 795 Data: 2021-03-19 13:46:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem z redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1052 Data: 2021-01-29 11:12:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tkanka tłuszczowa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 703 Data: 2021-02-10 07:13:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy dieta jest ważna do wyrzeźbienia ciała ?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Ćwiczenie czy trening siłowy daje bodziec organizmowi do wzrostu, ale organizm musi mieć z czego budować mięśnie. Dlatego bardzo ważne jest odżywianie w trakcie budowania masy mięśniowej i spożywanie więcej kalorii niż organizm potrzebuje. Zanim zaczniesz warto zacząć od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, tutaj znajdziesz wzór - [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1624 Data: 2021-04-30 07:33:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1526 Data: 2021-06-10 06:54:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowa masy mięśniowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 613 Data: 2021-04-06 13:57:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Praca przy alkoholu, a budowanie masy

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] artykuł: Podział kalorii powinien wyglądać tak: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1437 Data: 2020-10-10 20:27:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcjaa?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1587 Data: 2021-08-24 14:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1900 Data: 2021-02-10 17:52:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Początkująca. Jak zacząć?

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] to dodajemy. Zalecane ilości makroskładników to 2 g/kg masy ciała białka, około 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Ich najlepszej źródła to: 1. Białko: mięsa, ryby, jaja, nabiał, odżywki białkowe. 2. Węglowodany: makarony, ryże, kasze, ziemniaki, pieczywo, płatki. 3. Tłuszcze: oleje, orzechy, nasiona, tłuszcze z nabiału, mięs, ryb, jaj, [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 5049 Data: 2018-10-08 11:35:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chrom - tylko jaki?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] nie powinniśmy mieć problemów z dostarczeniem odpowiedniej ilości chromu. Wśród jego źródeł w pożywieniu wyróżnić warto: - pieczywo, - kasze, - płatki, - ryby, - drób, - jaja, - wołowina. Jak widać, są to główne źródła składników odżywczych w diecie. Gdybyśmy jednak podejrzewali u siebie niedobory, skorzystać możemy z suplementacji: [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-11-25 15:34:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jedzenie w nocy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 948 Data: 2021-04-30 07:45:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 997 Data: 2021-06-24 07:29:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co dalej?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1479 Data: 2021-08-02 07:52:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaki cel treningowy wybrać?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 777 Data: 2021-03-09 20:37:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wymiary u nastolatka, proporcje w wymiarach.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1730 Data: 2020-09-11 07:40:16 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)