Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6278
Napisanych postów
76077
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755076
Byle nie metylowy
Powinienes znac swoj organizm i wiedziec, jak Twoj uklad trawienny reaguje na dany alkohol. Ja nie pijam wodki czy alkoholu kolorowego bo zle by sie to skonczylo.
Zmieniony przez - domer w dniu 2010-03-27 14:34:08
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
A kapusta kwaszona to dobra? Bo widzę że ma nawet dużo potasu ale i sodu, mogę wcinać(LC)? Bo zalecane przez qazara 3,5g soli i potasu, mi brakuje. Dzięki
Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2010-03-27 14:59:24
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6278
Napisanych postów
76077
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755076
Zalezy ile czasu. Lepiej bedzie przechowywac w lodowce. Np. w marchewce w temp. pokojowej jest zdecydowanie wieksza redukcja azotanow do azotynow niz przechowywanej w lodowce.
Kapusta kiszona jest ok, podobnie jak kazde inne warzywa. Dobre zrodlo np wit. C.
Szacuny
0
Napisanych postów
71
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1280
Cześć, jestem nowy więc prosze o spokojną reakcję na moje pytanie. Od długiego czasu śledze forum i w sumie jest to moja jakakolwiek pierwsza wypowiedź. Odpowiedzi na wszelkie pytania staram się szukać w postach, jednak nie mogę znaleźć konkretnej i jednoznacznej na jedno z nich. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z obróbką termiczną produktów? Czy np. robię sałatkę na ciepło i korzystam przykłądowo ze 100g. tuńczyka i 30 papryki. To czy po obróbce termicznej zmienią się ich wartości odżywcze i Kaloryczność? I jesli np. bede smażył, to czy taką oliwę na której smażyłem wliczam do kaloryczności? Może w jakimś poście znajdę pomoc. Proszę o odp.