SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA cz.5

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 191084

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Byle nie metylowy

Powinienes znac swoj organizm i wiedziec, jak Twoj uklad trawienny reaguje na dany alkohol. Ja nie pijam wodki czy alkoholu kolorowego bo zle by sie to skonczylo.

Zmieniony przez - domer w dniu 2010-03-27 14:34:08

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1013 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27082
vooda ma mniej kcal

domer: warzywa mozna trzymac wolno w kuchni czy tez ze wzgl na bakterie lepiej do lodowki wstawic?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
A kapusta kwaszona to dobra? Bo widzę że ma nawet dużo potasu ale i sodu, mogę wcinać(LC)? Bo zalecane przez qazara 3,5g soli i potasu, mi brakuje. Dzięki

Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2010-03-27 14:59:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Zalezy ile czasu. Lepiej bedzie przechowywac w lodowce. Np. w marchewce w temp. pokojowej jest zdecydowanie wieksza redukcja azotanow do azotynow niz przechowywanej w lodowce.

Kapusta kiszona jest ok, podobnie jak kazde inne warzywa. Dobre zrodlo np wit. C.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
Dzięki domer.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
Cześć, jestem nowy więc prosze o spokojną reakcję na moje pytanie. Od długiego czasu śledze forum i w sumie jest to moja jakakolwiek pierwsza wypowiedź. Odpowiedzi na wszelkie pytania staram się szukać w postach, jednak nie mogę znaleźć konkretnej i jednoznacznej na jedno z nich. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z obróbką termiczną produktów? Czy np. robię sałatkę na ciepło i korzystam przykłądowo ze 100g. tuńczyka i 30 papryki. To czy po obróbce termicznej zmienią się ich wartości odżywcze i Kaloryczność? I jesli np. bede smażył, to czy taką oliwę na której smażyłem wliczam do kaloryczności? Może w jakimś poście znajdę pomoc. Proszę o odp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
wliczasz do kalorycznośći oczywiście musisz przyjąc na oko proporcje
kaloryczność się nie zmieni ale ubytek witamin czy minerałów tak

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
Czyli tak naprawdę to co jem zawsze bedzie miało te same wartości? ( pomijając te o których powiedziałeś, że się zmienią).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
chodzi mi o to, że nie ważne jakiej obróbce termicznej poddam produkt...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
Mam pytanie, moze sie wydac glupie ale prosze o wyrozumialosc. Czy mozna sobie jesc warzywa miedzy posilkami, jak czasem jestem glodny?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dietka do oceny

Następny temat

Silownia a pilka nozna jak zrobic mase?

WHEY premium