Szacuny
20
Napisanych postów
2619
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
36108
Sos to najlepiej robić samemu. Ja robię właśnie ze zmielonym mięsem z indyka. Moim zdaniem to danie idealnie pasuje na dietę na masę i do tego jest zdecydowanie jednym z moich ulubionych. Nie mniej jednak, to pytanie chyba lepiej wrzucić do działu - Kuchnia SFD.
Szacuny
2453
Napisanych postów
24181
Wiek
42 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
402545
loozak93
Wincol - jeśli już mam dodawać te 200-300 kcal gdy waga stanie , to mogę sobie normalnie podbić część kcal z tłuszczy zeby było 1.5g/kgmc i reszte z węglowodanów? Czy jest taka reguła , że przy dodawaniu kcal wybieramy B , T lub W i tylko z jednego dodajemy kcal?
mozesz tak zrobic, nie ma na to zadnej regóły, robisz tak zeby dla Ciebie bylo dobre
Szacuny
20
Napisanych postów
2619
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
36108
Wiadomo, że najlepszą opcją jeśli chodzi o ryby są tłuste, morskie ryby, ze względu na wysoką zawartość kwasów omega3. Chciałem się jednak zapytać, czy warto do diety włączyć do diety takie ryby jak na przykład mrożone filety z dorsza i mintaja. Są w przystępnej cenie i mi smakują, jednak na etykiecie pisze, że zawartość tłuszczy w 100g nie przekracza nawet 1g.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ok właśnie tak myślałem , żeby przy dodawaniu kcal zwiększyć tłuszcze do 1,5g i automatycznie węglowodany trochę również spadną w dół :) Dzięki Wincol :)