SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 180604

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie ma składniku pokarmowego, który by miał więcej, niż 9 kcal.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 839 Wiek 2 lata Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 56324
Pytanko, nie wiedziałem gdzie je zadać, ale powinno być ok. Nie wiem jak je zadać więc opiszę:
Np: Chela mag b6 (suplemeent diety) ma w składzie tak: Chelat aminokwasowy magnezu - 566mg w tym magnez: 100mg, a z kolei w magnezie który również mam, jest napisane tylko, że magnez - 56 mg i %zds jakiś tam, czy jest to zawartość tego mleczanu magnezu ( akurat w tym magnezie jest mleczan), czy jest to zawartość magnezu w magnezie, pytam, by nie przedawkować, bo wezmę te 200mg deklarowanego magnezu (tego mleczanu) i potem się okaże, że np w tym magnezie będzie 50 mg ( cokolwiek to znaczy - z przykładu chela mag b6), a jak wezmę więcej tabsów to może się okazawać, że to już jest ta zawartość magnezu i wyjdzie, że wezmę z 500mg magnezu. Więc jak to jest??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1376
Chodze na siłke dopiero miesiąc w celu nabrania masy mięśniowej. Dieta dopięta na ostatni guzik. Jestem ektomorfikiem ale z bf ok. 18-19%. Zacząłem biegać tzn marsz przeplatany z bieganiem ok. 30 min. 4x w tyg. w dnt od silki.
Ile wiecej dorzucić kcal zeby masa szla w górę i nie bylo katabolizmu mięśni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Oblicz swoje zapotrzebowanie i dołóż z 200-500kcal

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Zamierzam jeść spaghetti i zastanawiam się, czy pomidory w konserwie - "Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym" Pudliszki się nadają do robienia sosu?
Nie chce mi się za każdym razem obierać i gnieść pomidorów, bo zajmuje to sporo czasu. Poza tym zimą są niesmaczne.
Myślicie, że te pomidory z konserwy się nadają?

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 839 Wiek 2 lata Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 56324
Podaj skład, i wartości odżywcze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
pomidory 60%, sok pomidorowy 39,9%, śladowe ilości skórek, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), bez konserwantów
0.7g białka, 2.9 węglowodanów, 0.2g tłuszczu / 100g produktu

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
mam pytanie czy składniki występujące w preparatach luteinowych występują w pożywieniu normalnym? chodzi mi co jeść, żeby się oczy nie psuły
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 201 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 161870
czy smażenie na suchej patelni (zwykłej nie teflonowej) szkodzi ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie szkodzi.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Potrzebuję pomocy.

Następny temat

Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?

WHEY premium