SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276465

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 280 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11712
dzieki roksanna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3073
FFagaMMA
Wartości odżywcze twarogu domowego według Body Buildera
B:17,7
W:3,5
T:10,1


Zmieniony przez - FFagaMMA w dniu 2013-01-08 00:13:06


dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7673
Witam Ladies, a ja mam pytanie dotyczące chleba Ovejki. właściwie 3 pytania:
1. Czy chleb wkładam do nagrzanego już piekarnika?
2. Ile należy piec chleb w temperaturze 180 stopni ?
3. Czy po właściwy czasie pieczenia chleb można wyjąć od razu z piekarnika czy czekać aż wystygnie?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Zmieniony przez - olkou w dniu 2013-01-18 21:30:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
1 nie wiem, ale wydaje mi sie ze mozna i tak i tak, ja w kazdym razie raz do zimnego a raz do nagrzanego wkladam, a czasami pieke w temp stopniowanej
2. 75 min
3. wyjmujesz, wyjmujesz tez z formy i kladziesz na kratke

Zmieniony przez - roksanna1 w dniu 2013-01-18 22:54:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
Olkou, odpisałam na twoją wiadomość prywatną, ale i tu napiszę jak ja robię, gdyby ktoś miał podobne wątpliwości.
Piekę w 180 stopniach, 70 minut, z termoobiegiem :) Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmuję gorący chleb z blaszki, odrywam papier, którym wykładałam blaszkę i kładę chleb na kratkę lub do góry pupą :) ) żeby odparował. Czekasz aż ostygnie (co łatwe nie jest ) i można konsumować.

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7673
bardzo dziękuje za odpowiedź, moje wszelkie wątpliwości zostały zagnane w niepamięć :) po prostu od kiedy zaczęłam ten zakwas (od kilku dni) to o niczym innym nie myślę :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 191 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5128
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie ciekawostki, ale mam dobrą wiadomość dla tych wszystkich lejdis, które z braku czasu, pieką, a później mrożą chlebek :> albo są fankami tostów wszelakich.

Zamrażanie oraz tostowanie pieczywa zmniejsza/łagodzi odpowiedź glikemiczną organizmu, można więc powiedzieć, że takie pieczywo jest bardziej dietetyczne ;) Ciekawam jak to się ma np. do mrożenia banana na lody :> Badanie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17426743 
...
Napisał(a)
Usunięty przez obliques za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4595 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43352
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4595 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43352
racja :)
to można go stąd usunąć, bo przerzucilam do przepisów

Zmieniony przez - hasarapasa w dniu 2013-01-19 13:41:10
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium