Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Kolarzyk - Możesz spróbować balansować kalorycznością diety tak, by w pewnym stopniu nasilić rekompozycję. Trzymanie sie kurczowo zerowego bilansu raczej nie jest spektakularnym rozwiązaniem
...
Napisał(a)
Witam czy te produkty do dobre źródło węglowodanów w diecie n masę: Makaron durum.ziemniaki, kasza kuskus, kasza gryczana, kasza jaglana, ryż parboiled, ryż basmati, ryż dziki.ryż brązowy, makaron pełno ziarnisty- chodzi mi o to czy te pokarmy można jeść w każdym daniu oprócz kolacji, śniadanie drugie śniadanie i w daniach okołotreningowych.
...
Napisał(a)
kuskus out, reszta ok.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
wincol dziwnie myślisz , ja jestem endomorfikiem i ja nie mogę wracać do wszystkiego tak samo , nie wiem kto tak wraca. Waga staję to po prostu dodaję 200 kcal , widzę że nie idzie dorzucam 100 , a nie tak jak było na początku robię znowu.
...
Napisał(a)
siuvaxwincol dziwnie myślisz , ja jestem endomorfikiem i ja nie mogę wracać do wszystkiego tak samo , nie wiem kto tak wraca. Waga staję to po prostu dodaję 200 kcal , widzę że nie idzie dorzucam 100 , a nie tak jak było na początku robię znowu.
jak wracasz???? czego nie rozumiesz??
powiedzmy wazyłes poczatkowo 100 kg dawałes 2.5g bialka/4g wegli/1g tluszczu..
wiec miałes 250b/400gw/100tl
waga poszła i zatrzymała sie na np 110 kg
dajesz wtedy 110 x 2,5g b = 275
wegle 110 x 4 = 440
tluszcz 110 x 1 = 110
a wiec mamy cos takiego
bylo 250/400/100
jest 275/440/110
co oczywiscie daje nam tez wieksza ilosc kalorii
dla Ciebie to jest to samo co bylo na poczatku???
Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-12-13 19:43:29
...
Napisał(a)
KolarzykKrótka piłka - czy możliwy jest przyrost masy mięśniowej na kalorycznym "0"?
Ważę 67kg przy ~10% BF, chciałbym wykluczyć te pozostałe 2-3% tłuszczu powiększając masę mięśni. Wiem, że na deficycie kalorycznym - nawet małym, rzędu minus 200kcal - nie jest to możliwe, ale co kiedy będę utrzymywał masę na stałym poziomie?
Dieta zapięta na ostatni guzik, zatwierdzona przez forumowiczów a nawet dietetyka sportowego, o to bym się nie martwił : )
Pozdro!
domerNie ma takiej mozliwosci. Jezeli juz to sa to min. zmiany. Istotna role odgrywa tez genetyka.
To zmartwiłeś mnie kolego i to bardzo. Przyrost masy w sporcie jakim jest kolarstwo szosowe to efekt bardzo niepożądany.
W takim razie proszę odpowiedz na pytanie, czy jest możliwy przyrost siły mięśni (coraz większe bodźce układu krwionośnego) na lekkiej redukcji (minus 100, 200 kcal dziennie)?
Nie zależy mi na przerośniętych mięśniach, a jedynie na jak najniższym %BF (wyżyłowaniu) i zwiększeniu siły przez zimę, jednocześnie zrzucając nie więcej niż 2kg przez 3 miesiące. Czy to możliwe?
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Przeczytałem gdzieś że przed treningiem ktoś jadł tabliczkę czekolady i mu masa szła , nie che mi się w to wierzyć , czy jest to możliwe?
...
Napisał(a)
Dziwnie , a jak waga zatrzyma się na np 83 kg? To nie mogę robić jak ty mówisz. Bo wtedy dodam przykładowo z węglowodanów lub tłuszczy 200 kcal ,a nie ten rozkład na B/T/W cały pod wagę 83.
...
Napisał(a)
z waga był przyklad tylko dla okragłego rachunku, nie wiem z jaka waga bys zaczynał, nie wiadomo tez na ilu kg waga Ci sie zatrzymała, mozesz na poczatek zaczac dodawanie kalorii z wegli/tłuszczy ale bialka tez w koncu bedziesz musiał dodac wraz ze wzrostem wagi
Poprzedni temat
Potrzebuję pomocy.
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?
Polecane artykuły