SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276917

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
ziuta

A można toto zamrozić na zaś, w razie jakby mi padła?


Ostatnio wrzuciłam kombuchę do zamrażarki, ale jeszcze nie miałam okazji jej odmrozić. Jak kiedyś to zrobię to dam znać czy przeżyła. Za to oznajmiam, że mroziłam grzybka tybetańskiego (kefirowego) i po rozmrożeniu działa tak jak wcześniej. Tylko dałam mu dojść do siebie. Pierwsze mleko, którym go zalałam wylałam i dopiero kolejny kefir przeznaczyłam do spożycia.

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
natasza__ Redakcja SFD Moderator
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 2809 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 31546
lepiej kombuche robic ze starego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1631 Wiek 23 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 61355
dzięki dziewczyny, to w takim razie podhoduję jeszcze to wątłe młode razem ze starą, do następnego wezmę młodą a stara pójdzie do hibernacji

Zmieniony przez - ziuta w dniu 2012-11-11 21:11:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2398
Ktoś gdzieś kiedyś pochwalił się pasztetem z fasoli i pieczarek? Szukałam w przepisach ale nie znalazłam :(

What did you do today to bring you ONE STEP CLOSER to your goal?

------
http://www.sfd.pl/Gabi_x89_/_redukcja_-t896962.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
w przepisach jest zestaw Oveji na pasztety ze straczkow- dodatki sa jedynie kwestia wyobrazni

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 44 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 638
hmm a robiłyście chleby w maszynach ? np. moulinexowskich ? :) bo ja mam taką maszynę, więć moglabym cos zrobic.... fajnie byloby ją wykorzystać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 6565 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 58743
mam pytanie... w przypadku chleba drożdże nie są najmilej widziane - a co w przypadku innych ( dodam domowych ) wypieków z ich udziałem?? Mam trochę mąki razowej i zastanawiam się czy nie spróbować upichcić bułeczek z nadzieniem mięsnym lub pizzy...

Przemiana Sylwetki 2014 - http://www.sfd.pl/Konkurs_/_CiociaSamoZlo_-t1015524.html
aktualny - http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_/_DT_/_redukcja_rok2-t978250.html
rok I- http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_na_redukcji-t892128.html

"Ten, kto idzie za tłumem, nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca, do których nikt jeszcze nie dotarł" - Albert Einstein

...& silence is better than bullshit

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie do kobitek z wyobraźnią

https://www.sfd.pl/Czekoladowe_ciasto/tort_z_fasoli-t766093.html czy do tego przepisu można dodać odżywkę białkową zamiast np. słodzika i kakao? nie zepsuje to ciasta?

• 1/2 szklanka bakalii (rodzynek, posiekanych fig i daktyli)
• 1/2 szklanki orzechów włoskich, posiekanych
• 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
1/3 szklanki brązowego cukru
• 1 łyżeczka mielonych przypraw (cynamonu, kardamonu, gałki muszkatołowej i imbiru)
• 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1/3 łyżeczki soli
• 2 jajka
• 3/4 szklanki drobno startej surowej dyni
• 1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia (lub oleju roślinnego)
• 1/2 szklanki płynnego miodu

a jak można by powyższy przepis przerobić na bardziej 'nasz'? przepis z kwestii smaku- muffiny razowe z dynią.
dodałabym zamiast cukru odżywkę a zamiast oliwy olej kokosowy, ale też nie potrafię sobie wyobrazić skutków

Zmieniony przez - dontknow w dniu 2012-11-16 20:27:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 427 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11992
CiociaSamoZło - z moich doświadczeń wynika, że drożdże (pomijam tu fakt czy w ogóle spożywać drożdże) źle współpracuja z mąką żytnią razową (ciasto nie wyrasta).

dontknow - jeśli chodzi o ten przepis z kwestii smaku, to ja bym zaryzykowała, po dodaniu odżywki ciasto będzie pewnie nieco bardziej gęste, ale powinno się udać.

I compete to win

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 26831 Wiek 18 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283202
DOnr, robię wg tego przepisu fasolowe (z modyfikacjami) i nie używam cukru w ogóle - zamiast tego miarka odżywki, daję mniej oliwy, za to dorzucam orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki.

A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium