Odpowiedzi na te pytania znalazłbyś po przeczytaniu całego tematu od początku. 1.BV(biological value) - wartość biologiczna,czyli wskaźnik przyswajalności produktu 2.WPI - whey protein isolate(izolat białek serwatki) WPC - whey protein concentrate(koncentrat białek serwatki) Liczby oznaczają procentową zawartość białka w produkcie.
picasso caly czas mam wrazenie jakbys wpi albo wpc traktowal jako zwykla serwatke o 3% bialka i 60% laktozy, a nie jako IZOLAT (95% BIALKA) albo KONCENTRAT (85% BIALKA). pozdrawiam! "pieniądz i czas to najwięksi terroryści" Zmieniony przez - czajnik607 w dniu 2002-10-31 21:25:49
[...] max do 6% to jest extremum aby mozna spokojnie dawkowac (i z pozytkiem) białko serwatkowe pamietajac ,ze w diecie równierz pozostaja suplementy takie jak kreatyna,karnityna,l-glutamina-które dosłownie sa blokowane przez cukier mleczny(laktoze) dlaczego jest jej tak duzo???????(tłuszcu zapewno jest mało?) wpi -jest ok pozdro bigger biger
Zwierz ....ale czekasz na to wpc (6% laktozy:))czy (15% laktozy..buuue) Dla mnie jesli mozna próbke (a ile te proobki maja kg???:))wpi(to jest produkt dobry)...ale mam pytanie -ile posiada procent tłuszczu? pozdrawiam bigger biger
Niektórzy ukrywają nazwisko jak mogą Lacma, skoro zostało tylko 10 próbek to rozdaj je bardziej potrzebującym. Ale gdyby przypadkiem jakaś dodatkowa Ci się zawieruszyła to przyslij na adres sklepu, chętnie spróbuję. Powiem tylko że z tych opakowań które od Was zamówiłem, bardzo dobrze sprzedaje się WPC i bardzo słabo WPI [...]
[...] ten poruszałem bardzo dawno a TY mimo przeczytanych ok.90 artykoołoow go znalazłes ....to by sugerowało ,ze wczesniej byłes na forum poD innym nickiem.:::))))) Co do wpi to chce zobaczyc -jego granulacje,rozpuszczlnosc i smak ...........chyba niesądisz ,ze w celach suplementacyjnych,buahahahahaa -przynajmniej nie w takich ilosciach. Mnie [...]
Do tej pory nie spotkaliśmy się z podobnym problemem. Sami też często kontrolujemy takie parametry jak np. rozpuszczalność naszego WPI. Z naszej strony gwarantuję Panu, że nie ma możliwości aby w opakowaniu znalazł sie inny towar. Bardzo proszę o próbkę otrzymanego izolatu celem pzeprowadzenia badań fizykochemicznych. Dariusz Szpineta
cieszę się ,że Lacma zdecydowała się wpuścić na rynek izolat białka....nawet jeśli nie nazwiemy tego odżywką (swoją drogą dlaczego nie mielibyśmy nazwać tego odżywką?! przecież odżywka to coś co odżywia...nieprawdaż?). Lacma...BRAWO!!! P.S. Pyton...ja uważam ,że Phytochem to świetna firma i szczerze ją polecam...ale tylko z uwagi na cenę i [...]
Witam mbik. Otrzymałem próbkę od Lacmy już w zeszłym tygodniu (pewnie dlatego, że to mazowieckie) i jak do tej pory spróbowałem jej 3-krotnie. Rzeczywiście otrzymany izolat (WPI), który posiadam nie "podskakuje" ani nie "tańczy" (jak to ktoś melodyjnie określił) i podobnie jak Twój, ma raczej konsystencję zwykłego mleka w [...]
w koncu jakies konkretne odp. Thx! Zawsze uzywam/lem wody/mleka zimnego. To moze byc powod! Ale poprzednia odzywke tez tak robilem, a instant mial byc lepszy. jak na razie jest = ...? nie mam czasu na gotowanie/dlugie mieszanie/shake'owanie, ... mimo to sprobuje z cieplym plynem. zobaczymy ptaq: zatem wyglada, ze moj EXT. nie odbiega od normy. [...]
[...] profil aminokwasowy byl w reklamie i jest na stronie extensor, ale nie zrozumialem jednej rzeczy patrzac na niego. chodzi mi o to ze jak zsumujesz wszystkie aminokwasy w wpi to wychodzi ze w 100g jest 92,2g aminokwasow - dobrze tu jest ok. w wpc "Przeciętna zawartość w % białka" wynosi razem 100,5. po prostu tego nie zrozumiałem i [...]
Już wyjaśniałem że w przypadku WPI sekwencja aminokwasowa dotyczy g/100g izolatu, natomiast WPC g/100g czystego białka. 100,2 to wynik wynikający z wartości przeciętnych. Chyba trudno byłoby uwierzyć gdyby wartości przeciętne sumowały się do 100. Bez obrazy Panie Czajniku zaraz sprawdzę co z tą Pana próbką. Dariusz Szpineta