Sukraloza (występująca również pod nazwą Splenda lub E955) jest jednym z bardziej popularnych słodzików syntetycznych dostępnych na rynku. Stosowana w zdecydowanej większości odżywek i suplementów w celu uzyskania słodkości produktu bez dodatkowych kcal. Określa się, że jest ona około 600 razy słodsza niż cukier. Metabolizowana jest ona przez nasz [...]
w sumie mnie to ******li czy ciagnie wode czy nie ,lubie miec spuchniety ryjek łydek na szczescie nie mam opuchnietych ,ani zadnej agresji i tradziku jak tu niektórzy .Pewnie jem słodzik .
[...] + orzechy włoskie + pokrojone np. jabłko/ananas jajka + mąka razowa + mleko + odżywka białkowa + owsiane podałem takie przepisy z głowy (wszystkie testowane), można dodawać słodzik jeśli ktoś się odchudza, jeśli nie to miód, jest też dużo aromatów i przypraw na rynku np. cynamon którym można posypać nasze dzieło kulinarne można też jeść pszenicę [...]
Ok. To niech temat zostanie :) Zastanawia mnie jeszcze tak niska cena tej Yohy na allegro. U mnie w mieście cena jest od 130 do 160zł a na allegro można wyłapać za połowę :) Tylko czy to aby nie słodzik albo inny wynalazek..
Ok. To niech temat zostanie :) Zastanawia mnie jeszcze tak niska cena tej Yohy na allegro. U mnie w mieście cena jest od 130 do 160zł a na allegro można wyłapać za połowę :) Tylko czy to aby nie słodzik albo inny wynalazek.. Kup sam proszek od sprzedawcy z allegro Nick hrumak czy jakos tak dzialana 100%
[...] tu jedynie 20%. Dużą zaletą produktu jest wykorzystanie glikozydów stewiolowych, jako substancji słodzącej. W produkcie nie znajdziemy dodatku cukru. Stewia to naturalny słodzik uznawany za bezpieczny dla naszego zdrowia. Jest dużo słodsza od cukru, dzięki czemu wystarczy jej mała ilość, by posłodzić np. napój. Jako stabilizatora użyto [...]
Słodzik wypukuje wapń, magnez, potas, sód, cynk - skąd takie info? Jeżeli ilość zakwaszających toksyn przekracza możliwość ich eliminacji, organizm zaczyna wytwarzać komórki tłuszczowe, których zadaniem jest ich magazynowanie w celu odizolowania ich od ważnych dla życia organów. - wątpię by taki mechanizm istniał. "Zakwaszające toksyny" musiałyby [...]
Płatki są po prostu COOL!!!! Ja jem różnie płatki owsiane - uwielbiam słodkie naleśniki z płatków (kilka jaj, mleko, płatki, słodzik). Co kilka dni gotuję na mleku - wsadzam do mikrofali michę z płatkami (płatki owsiane błyskawiczne) zalanymi mlekiem i robi się, aż do zagotowania - przez chwilę się buzuje i potem odstawiam na 10 minut - odjazd. [...]
[...] Ponadto tłuszcze w diecie odgrywają ważną rolę i w przypadku niedoboru np. wielonienasyconych, masło orzechowe może być pomocne. Z tym, że ja preferuje masło własnej roboty - orzechy arachidowe (ale zwykłe, niesolone i nie prażone), szczypta soli (bądź nie, jak kto woli), słodzik (nie przesadzałbym, gdyż orzechy są dość słodkawe). Pozdr
[...] i izolat)(mleko), naturalne substancje smakowe (mleko), emulgator (lecytyny sojowe), zagęszczacz (guma ksantanowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu [...]
1 zdecydowanie zwykłe 2 dodaj jajka cynamon słodzik zrób placka jak w przepisach w dziale kuchnia 3 wypadałoby żeby to był wrzątek będą lepiej przyswajalne 4 błyskawiczne wystarczy na 4-5 min .....zwykłe pogotowałbym
[...] sam twaróg, tuńczyka, ew. białka jaj, Lyle McDonald poleca nawet mleko z uwagi na jego profil aminokwasowy. Jeśli chcesz coś bardziej 'zjadliwego', to: - twaróg + sól/słodzik do smaku + warzywa/ew. czasami owoce (np. u mnie pojawiły się truskawki ostatnio), - tuńczyk + warzywa (pomidory, ogórki - polecam kiszone, choć świeże też są bardzo [...]
100g owsianych, 3-4 jaja, słodzik (najlepiej w plynie), kakao naturalne - wszystko miksujesz, wlewasz na teflon i pod przykryciem na malutkim ogniu, potem obracasz (jak zetnie sie góra w miare) i z drugiej strony trzymasz chwile, mozesz jeszcze raz obrócić i ciągle bez pokrywki chwilke przytrzymac zeby odparowal troche. mozesz polać zmiksowanymi [...]
Kazdy robi inaczej ja robie tak ze gotuje 120g platkow z 300ml mleka dodaje slodzik lub cukier odstawiam do ostygniecia i jem .Kazdy ma inne samki i co inego mu smakuje ja bym jadl je na kazdy posilek i by mi smakowaly
ja ostatnio płatki zalewam wrzatkiem i odstawiam i w tym czsie miksuje truskawy,mleko i słodzik i nastepnie płatki zalewam tym tzw. mlekiem truskawkowym kozacko mi to wchodzi.
Faftaq ogarnij się, jakby słodzik miał jakikolwiek wpływ na glukozę i insulinę to nie byłby zalecane przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne a jednak są-no chyba że masz inne dane. Co do linków: pierwsze badania mają 30 lat i jest mowa że napoje w tym cola mogą powodować problemy a nie że powodują a to różnica, dwa nie podane są ilości wypijanej [...]