[...] koks przez internet), głownie z powodu bardzo dużej dostępności przez Internet. TA nie tylko zwiększa stężenie nitrogenu (azotu) ale także poziom wielu hormonów. W badaniach przeprowadzonych przez Departament Nauk o Zwierzętach ( Department of Animal Sciences) wstrzykiwano szczurom codziennie przez dwa tygodnie Trenbolone Acetate a [...]
[...] w doświadczeniach. Naukowcy stwierdzili, że w grupach wiekowych nie ma różnic w równowadze wapniowej spowodowanych odmiennymi ilościami spożywania protein. Aby pogłębić badania przeprowadzono analizę tych czynników oddzielnie i ponownie stwierdzono, że zwiększenie ilości wchłanianych protein nie miało negatywnego wpływu na równowagę [...]
[...] stanu, skutkującego ginekomastią, gromadzeniem tkanki tłuszczowej w okolicy brzucha i ud, nadmiernym zatrzymywaniem wody w organizmie i zaburzeniem funkcji seksualnych. Inne badania dowodzą równoległego działania składników owsa zwyczajnego w kierunku zwiększania produkcji testosteronu. Dodatkowo przyczynia się do ogólnego wzmocnienia organizmu w [...]
[...] i podpowiedziec, czym kierowac sie przy wyborze zrodel tych skladnikow pokarmowych. I to wlasnie zamierzam niniejszym uczynic... Chrom i hormony Szeroko zakrojone badania nad efektami suplementacji preparatow organicznego chromu, znanymi powszechnie pod skrotem GTF, prowadzono na Uniwersytecie Minnesota pod kierownictwem profesora [...]
[...] sprincie. Ok, a jak się ma Soda do Beta-Alaniny? Na logikę, skoro i soda i beta zwiększa wytrzymałość, to czemu ich nie połączyć? No właśnie szkopuł w tym że niektóre badania potwierdzają takie myślenie, ale są też takie w których dodatek bety tylko szkodzi! Badanie 4. - dwa sprinty po 100 metrów, z 12 minutową przerwą, grupa placebo, sody [...]
[...] l-karnityny, to jednak wzmożona jej produkcja może przynosić też negatywne skutki; organizm rozbija białka włókienek mięśniowych, gdyż tylko w ten sposób - jak dowiodły badania - potrafi pozyskiwać składniki niezbędne do jej produkcji. Nie trudno zgadnąć, że niszczenie włókienek dodatkowo obniża zdolności kurczliwe i wysiłkowe mięśni - w tym [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Collagen_Renover_i26010_d400x400.jpg Collagen Renover Opis COLLAGEN RENOVER zawiera łatwoprzyswajalny hydrolizat kolagenu uzupełniony o wit. C, który wspomaga regenerację tkanki łącznej. Włókna kolagenowe spajają i uelastyczniają struktury stawów oraz skóry, zapewniając im odporność na odkształcenia mechaniczne. [...]
[...] bo prawie nic nie wyskakuje, ale mam sporo blizn i wrażliwą mega skóre teraz. Jako że nie chcę o tym szajsie więcej myśleć, po zakończeniu kuracji prosiłem dermatolog o badania na krew. W trakcie kuracji i przed kuracją miałem robione badania łącznie może ze 3 -4 razy. Zawsze było wszystko w normie, a czy przed i w trakcie było dokładnie tak [...]
[...] zadowolenia z posiłku zazwyczaj zapobiega spożywaniu dodatkowych kalorii. Dlatego spożywanie posiłków opartych na białku często pomaga ci jeść mniej innych pokarmów. W badaniach przeprowadzonych przez dr Testolin z Mediolanu, podczas porównywania pokarmów wysokoproteinowych do wysokotłuszczowych i bogatych w węglowodany biorąc pod uwagę [...]
[...] nich, że głodzone szczury (dostawały mniej więcej o 30% mniej pokarmu od grupy kontrolnej, która jadła do woli) żyły znacznie dłużej i miały mniej nowotworów. Gdy się z tymi badaniami zapoznałem, jeszcze wówczas tego nie rozumiałem - dlaczego akurat nowotwory. Te badania były kontynuowane w latach 60-tych przez Rossa, a także Berga i Simmsa, i [...]
[...] nieźle”, podjadanie i od początku. W międzyczasie zapisałam się do ginekologa i zaczęłam działać coś z moim okresem, który w ciągu 2 lat pojawił się może ze 2 razy. Zrobiłam badania hormonów, wyszły bardzo niskie, miałam też zlecone badania FSH i TSH ale te wyszły ok. Zaczęło się leczenie, które trwa do dziś, najpierw długo Cyclo-Progynova, [...]
[...] to ryzyko zachorowania na nią jest zwiększone. Gdy zabraknie hormonów... Zazwyczaj choroba Hashimoto przebiega bez żadnych objawów. Wtedy jedyne jej oznaki są widoczne w badaniach krwi, wykazujących zaburzenia równowagi hormonalnej tarczycy i obecność szkodliwych przeciwciał. U innych tarczyca powiększa się na tyle, że jest przyczyną uczucia [...]
[...] Dzięki niej Twój organizm ma odpowiednią ilość czasu, aby niemal w 100% zagospodarować jej beneficjalne właściwości, które wykorzystasz na ciężkim treningu. Jak wskazują badania, niewielka ilość Kre-Alkalyn® jest o wiele bardziej skuteczna niż najnowsze formy: jabłczan oraz ester, które w szybszym tempie rozkładane są do nieaktywnej [...]
[...] niż pożytku . Witamina E również może działać prooksydacyjnie, jednakże tutaj nie zauważono negatywnego wpływu większych ilości tej witaminy na organizm, przeciwnie istnieją badania, w których dowiedziono, iż witamina E suplementowana w ilości 384mg dziennie przez 2 lata nie przyczyniła się do wystąpienia żadnych objawów hiperwitaminozy . Badań [...]
[...] bodźce z obszaru przewodu pokarmowego. Mogą, ale nie muszą - obecność gazu w jelitach niekoniecznie jest czynnikiem sprawczym inicjującym dolegliwości. Co więcej, w wielu badaniach wykazano, że osoby uskarżające się na nadmierne wiatry oddają ich w czasie dnia tyle co inni, którzy nie mają dolegliwości. Czyli najczęściej nie ilość, a [...]
[...] białej', gdzie zawartość jamy brzusznej (jelita) wydostaje się na zewnątrz właśnie przez diastasis. Zdjęcie poniżej przedstawia właśnie taką patologiczną szczelinę w trakcie badania palpacyjnego: http://dianelee.ca/pics/diastasis_1.jpg W tym przypadku konieczna jest interwencja chirurgiczna. A tutaj schemat wspomnianej przepukliny: [...]
[...] bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w naszych posiłkach. Jeżeli w pożywieniu jest sód, potas, wapń albo magnez, to powstają zasady. W badaniach ustalono, że zakwaszają wszystkie produkty zwierzęce z wyjątkiem mleka. Przy czym bardziej zakwaszają produkty chude, np. mięso z kurczaka niż tłuste. Tłuszcz ani [...]
[...] w doświadczeniach. Naukowcy stwierdzili, że w grupach wiekowych nie ma różnic w równowadze wapniowej spowodowanych odmiennymi ilościami spożywania protein. Aby pogłębić badania przeprowadzono analizę tych czynników oddzielnie i ponownie stwierdzono, że zwiększenie ilości wchłanianych protein nie miało negatywnego wpływu na równowagę [...]
[...] zadowolenia z posiłku zazwyczaj zapobiega spożywaniu dodatkowych kalorii. Dlatego spożywanie posiłków opartych na białku często pomaga ci jeść mniej innych pokarmów. W badaniach przeprowadzonych przez dr Testolin z Mediolanu, podczas porównywania pokarmów wysokoproteinowych do wysokotłuszczowych i bogatych w węglowodany biorąc pod uwagę [...]